Blog

כרובית בתנור ברוטב בשמל גבינות וציפוי קריספי

כרובית בתנור ברוטב בשמל גבינות וציפוי קריספי

כרובית בתנור ברוטב בשמל גבינות וציפוי קריספי מתכון של אורית לוי


כרובית מופרדת לפרחים או משקית קפואה (אפשר להכין גם עם ברוקולי)
לציפוי
50 גר' מוצרלה מגורדת או גאודה
3 כפות פירורי לחם
10 עלים קצוצים מגבעולי פטרוזיליה
3 בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות
לרוטב הבשמל
50 גר' חמאה
2 כפות קמח רגיל
200 מ"ל חלב (כוס חד פעמית לשתייה חמה)
1 מיכל שמנת לבישול 15%
100 גר' פרמז'ן מגורדת
150 גר' מוצרלה מגורדת או גאודה
מלח + פלפל גרוס
כפית חרדל דיז'ון חלק



אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות..
2. מרתיחים בסיר מים עם 3 כפות מלח. מכניסים את הכרובית לחליטה של 7 דק' בלבד. .
3. שומרים בצד כוס ממי הבישול ומסננים את הכרובית..
4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומניחים בצד..
5. בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב..
6. מוסיפים בהדרגה את החלב ואת השמנת ומערבבים תוך כדי ההוספה..
7. מוסיפים את הגבינות ובסוף את החרדל. אם יצא סמיך מדי מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו בצד. בוזקים מלח ופלפל לפי הטעם..
8. מכניסים את הכרובית לסיר הרוטב ומצפים אותה היטב עם הרוטב..
9. מניחים בתבנית את הכרובית המוקרמת עם כל הרוטב, מפזרים מעליה את הציפוי..
10. מכניסים לתנור ל- 20 דק' או עד שמשחים..

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
כרובית בתנור עם גבינות
Published On
ציון ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!