בשר ראש עם חומוס מתכון כולל סרטון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

בשר ראש עם חומוס מתכון כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים בשר ראש עם חומוס:
10 שיני שום
1.5 ק"ג בשר ראש, נקי משומן ובצבע ורוד
1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
2 כוסות גרגירי חומוס, אחרי שהושרו לילה בהמון מים
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לרצועות
1 פלפל יבש
1 צ'ילי, פרוס לרצועות
1 קופסא של עגבניות מרוסקות
חצי כף פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה מרוקאית
כף וחצי כמון
1 ליטר מים רותחים
כף שטוחה של מלח



אופן הכנה:
1. שמים בסיר לחץ את הבשר ראש ביחד עם גרגירי החומוס ושיני השום.
2. מוסיפים לסיר את הצילי ואת שאר הפלפלים.
3. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, העגבניות המרוסקות,הפלפל השחור, המלח והכמון , ושופכים מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
4. סוגרים את הסיר ומבשלים למשך שעה.
5. מעבירים את שסתום הסיר לחץ למצב יציאת לחץ, ולאחר שחרור הלחץ פותחים את המכסה ומגישים.

שתפו אם אהבתם

טבחה מתכון עם תפוחי אדמה ובשר כולל סרטון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

טבחה מתכון עם תפוחי אדמה ובשר כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים טבחה מתכון:
1 ק"ג גרונות הודו
חצי קילו בשר בקר מספר 2
5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפלחים.
2 פלפל חריף
3 כפות גדושות של רסק עגבניות
ראש של שום, מחולק לשינים קלופות
3 כפות פפריקה אדומה מתוקה
כפית כמון
כפית שטוחה פלפל שחור
מלח לפי טעם בערך כפית
כפית כורכום
4 כפות שמן קנולה
חצי כפית סוכר
3/4 ליר מים חמים



אופן הכנה:
1. לבשל בסיר לחץ את הגרונות הודו והבשר בקר במשך 40 דקות,
אם אין ברשותכם סיר לחץ אז לבשל במים חמים עם 2 עלי דפנה ו-2 גרגירי פלפל אנגלי.
2. שמים בסיר שמן,מחממים טיפה ומוסיפים את הרסק העגבניות ומטגנים את הרסק עד שהוא מחליף צבע.
3. מוסיפים לרסק, חצי כפית סוכר ומערבבים.
4. מוסיפים את הפלפל החריף לסיר בשלמותו רק חותכים מעט את הפלפל כפי שהודגם בסרטון.
5. קוצצים את השום ומוסיפים את הפפריקה לסיר ומטגנים מעט ומוסיפים את השום הקצוץ.
6. מוסיפים לסיר את הכורכום והפלפל השחור ומערבבים.
7. מוסיפים את התפוח אדמה לסיר ומוסיפים 3/4 ליטר מים חמים עד לכיסוי התפוחי אדמה.
8. מוסיפים את הבשר והגרונות לסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהתפוח אדמה מתרכך.
9. מוסיפים את המלח והכמון ומים חמים במידה וחסר ,מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
10. לאחר 10 דקות מסירים מהאש ומגישים.

שתפו אם אהבתם

שבלול בצק שמרים ממולא בבשר וירקות מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

שבלול בצק שמרים ממולא בבשר וירקות מתכון של תומר תומס


מצרכים:
לבצק שמרים:
חצי קילו קמח מנופה
2 כפות שמן זית
כף מלאה של שמרים יבשים
1 ביצה להברשה
300 מ"ל מים פושרים( כוס וחצי של שתיה חמה חד פעמית)
מלח

למילוי:
חצי כפית בהראט או כמון או ראס אל חנות
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
300 גרם בשר טחון
100 גרם שומן כבש קצוץ לקוביות
1 עגבניה
1 בצל גדול או 2 קטנים
פלפל צהוב או גמבה
רבע חבילה של כוסברה קצוצה
חציל מטוגן( לא חובה)



אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח והשמרים היבשים, מערבבים מעט ואז מוסיפים את השמן זית.
2. מוסיפים לבצק חצי כפית מלח ואת המים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחיה.
3. יוצרים מהבצק כדור, משמנים מלמעלה, מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. קוצצים את הירקות של המילוי ומעבירים לקערה.
5. מוסיפים את הבשר והשומן כבש לקערה הירקות,מופים את התבלינים,
פלפל שחור גרוס,בהראט ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מקמחים את משטח העבודה, חוצים את הבצק ל-2
7. לוקחים את אחד החצאים של הבצק מרדדים את הבצק כפי שהודגם בסרטון.
8. שמים מעל חצי הבצק המרודד חצי מהמלית ומגלגלים בצורת רולדה כמו בסרטון.
9. חוזרים על הפעולה החצי בצק השני והמלית.
10. חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומסדרים עם מרווחים בתבנית עם נייר אפייה ומועכים מעט.
11. מברישים עם חלמון של ביצה מעורבב עם כף מים ,נותנים לנוח 5 דקות,
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות( ניתן לקשט עם מלח גס).
12. מוציאים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

מתכון ריאות עם חומוס כולל סרטון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

מתכון ריאות עם חומוס כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים
1 ק"ג ריאות מוכשרים ושטופים חתוכים כמו שהודגם בסרטון.
3 כפות פפריקה מתוקה
רבע חבילה של כוסברה קצוצה (לא חובה)
חצי קופסאת שימורים ללא מים של גרגירי חומוס
1 ראש שום קלוף
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפלחים מושרים במים
חצי כוס (כוס חד פעמית של שתיה קרה) שמן קנולה
3 כפות חומץ
4-5 פלפל אדום חריף יבש קטן
2 פלפל אדום מתוק יבש
כפית שטוחה של מלח
כף מרק עוף
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית כורכום
חצי כף קימל טחון
כף גדולה של כמון



אופן הכנה:
1. מבשלים בסיר עם מים למשך שעה עם כפית של כורכום ( חשוב לשים בסיר גדול כי הריאות מתנפחות במהלך הבישול )
2. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים סיר גדול רחב,שמים את השמן קנולה ומחממים את השמן.
3. מוסיפים לסיר את הפפריקה המתוקה,כורכום,פפריקה חריפה,מערבבים ונותנים לתבלינים להפתח בערך כ-2 דקות( להזהר לא לשרוף את זה ).
4. קוצצים את השום בצורה גסה ומוסיפים לסיר עם התבלינים.
5. מוסיפים לסיר עם התבלינים 2 כוסות של מים ומערבבים.
6. מוסיפים לסיר את המרק עוף, מערבבים ומבשלים כמה דקות.
7. מוסיפים אל הסיר את הפלפלים היבשים(גם את המתוקים וגם את החריפים) ומערבבים.
8. לאחר שעה מסננים את הריאות מהמים ושוטפים אותם וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
9. שמים את קוביות הריאות בתוך הסיר עם הרוטב ומערבבים.
10. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה את התבשיל,שעה נוספת.
11. כ-25 דקות לפני תום הבישול, מוסיפים את תפוחי האדמה,את גרגירי החומוס,חומץ,כף גדולה של כמון,את הקימל הטחון.
12. מוסיפים לסיר מים עד גובה של הריאות, לא מעבר.
13. מוסיפים לתבשיל את המלח ואת הכוסברה,מערבבים ומבשלים כ-25 דקות נוספות בסיר מכוסה.
14. לאחר כ-25 דקות, מסירים מהאש ומגישים.

שתפו אם אהבתם

ספגטי בולונז מתכון כולל וידאו של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

ספגטי בולונז מתכון של תומר תומס

מצרכים לספגטי בולונז:

2-3גבעולי סלרי
2 גזרים מקולפים
2 עגבניות
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
חבילה של ספגטי (500 גרם )
500 גרם בשר בקר טחון
רבע חבילה של פטרוזיליה קצוצה
קופסא של עגבניות חתוכות דק
2 כפות פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית



אופן הכנה:
1. קוצצים את הבצל,גזר והסלרי,שום במעבד מזון או ידנית.
2. שופכים את הירקות למחבת מחומם ומוסיפים למחבת חצי כוס שמן זית ומערבבים.
3. מתחילים בהכנת הספגטי, שמים כפית מלח וכף שמן בסיר עם מים ומביאים לרתיחה עד שהמים מבעבעים.
4. לאחר שהמים רותחים,שופכים לתוך המים את הפסטה ומבשלים כ-8 דקות ומערבבים מדי פעם.
5. לאחר שהפסטה מוכנה,מסננים שוטפים במים קרים ומשמנים קלות ושמים בצד.
6. מכסים את המחבת ומבשלים את הירקות כ-10 דקות.
7. חותכים את העגבניות בצורה גסה כפי שהודגם בסרטון.
8. לאחר שבישלנו את הירקות 10 דקות, נוסיף למחבת את הבשר הטחון ונערבב כ-5 דקות.
9. מוסיפים למחבת את הפפריקה,פלפל שחור ומערבבים.
10. לאחר כמה דקות בישול,מוסיפים את העגבניות אל המחבת ומערבבים.
11. מוסיפים למחבת את העגבניות החתוכות דק מהקופסא ומערבבים.
12. מוסיפים את הפטרוזיליה למחבת ומערבבים.
13. מוסיפים למחבת כוס חד פעמית של מים ומערבבים.
14. מכסים את המחבת ומבשלים כרבע שעה.
15. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הרסק עגבניות למחבת ומערבבים.
16. מוסיפים לקראת סוף הבישול כפית ומערבבים.
17. שמים את הפסטה בצלחת ושמים מעל את הרוטב בולונז ומגישים,ניתן לקשט בפטרוזיליה.

שתפו אם אהבתם

קובה סלק מתכון של לי אבוטבול

שתפו אם אהבתם

קובה סלק מתכון של לי אבוטבול

למעטפת –
3 כוסות סולת
1 כוס מים
שליש כוס שמן
מעט מלח
פלפל .

למילוי:
חצי קילו בשר טחון
ביצה
צרור כוסברה
בצל קצוץ
פלפל
מלח
כמון
פפריקה
אבקת מרק
כורכום.
למרק:
בצל חתוך גס
. כרפס חתוך גס .
סלק חתוך לפרוסות



אופן ההכנה :
1. יוצרים בצק מתערובת הסולת , יוצרים כדורי פינג פונג פותחים אותם וממלאים בתערובת הבשר .
2. את הסלק למרק אנחנו שולקים עם הקליפה 40 דקות ולאחר מכן מקלפים וחותכים שמים בסיר עם הבצל והכרפס ומטגנים 5 דקות .
3. לאחר מכן מוסיפים את המים של השליקה של הסלק לתוך הסיר ומוסיפים עוד מים עד לגובה הרצוי .
4. לאחר רתיחה מוסיפים אבקת מרק עוף ,מלח ,פלפל מעט לימון ומעט סוכר .
5. כאשר הכל רתח , לאחר 20 דקות אנחנו מכניסים את הכדורים שהכנו לסיר מכסים למשך 20-25 דקות עד שהכדורים צפים וזה מוכן.

שתפו אם אהבתם

מוקפץ מתכון מנצח וקל עם פרגיות – 2 מתכונים

שתפו אם אהבתם

מוקפץ מתכון מנצח וקל עם פרגיות

מצרכים למוקפץ מתכון מנצח:
2 גבעולים של בצל ירוק
1 בצל
6 פטריות
1 גזר
2 גמבה
2 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
ראש של ברוקולי
4 חתיכות סטייק פרגית
פלפל שחור גרוס
אפונה ירוקה
2 כוסות של שאריות אורז מבושל או שאפשר לבשל במיוחד למתכון אורז
אטריות אורז רחבות
רוטב אסייאתי חריף למוקפץ של חברת אוסם או כל חברה אחרת.
רוטב קארי ירוק תאילנדי של חברת אוסם או כל חברה אחרת



אופן הכנה:
1. מחממים את הווק.
2. שמים 2-3 כפות שמן זית בתוך הווק וצורבים בווק את הפרגיות.
3. לאחר שסגרנו את הפרגיות משני הצדדים,מוציאים 2 חתיכות ושמים בצד על מנת להשתמש במתכון השני.
4. מוסיפים לווק עם הפרגיות 2 כפות מהרוטב אסייאתי החריף ומערבבים.
5. מוסיפים לווק חצי כפית פלפל שחור גרוס( לא חובה) ברגע שהרוטב נספג בפרגיות ונוצר תהליך של קרמול, מוציאים את הפרגיות מהווק.
6. מרתיחים מים חמים,שמים בקערה חצי חבילה של איטריות האורז(3 יחידות).
7. מכסים את איטריות האורז במים רותחים ושמים בצד.
8. מתחילים בחיתוך גס של כל הירקות.
9. מחממים את הווק שוב,מוסיפים לווק את הבצל ירוק,ברוקולי והגזר והבצל הסגול ומקפיצים בשמן זית.
10. מוסיפים לסיר את הגמבות ב-3 צבעים, פטריות, מערבבים ומקפיצים בערך 5 דקות.
11. מוציאים מהווק חצי מכמות הירקות לטובת המתכון השני.
12. מוסיפים 2 כפות רוטב אסייאתי חריף לירקות בווק ומערבים 3-4 דקות.
13. מסננים את איטריות האורז מהמים.
14. פורסים את הפרגיות לרצועות ומעבירים לווק ומערבבים ומוסיפים מעט פלפל שחור גרוס ( לא חובה).
15. מוסיפים את איטריות האורז לווק ומערבבים. כמה דקות.
16. אחרי שהאיטריות אורז ספגו את הטעמים, מוציאים ומגישים.

מתכון שני – אורז מוקפץ בקארי ירוק:
1.מחממים את הווק על הגז,מוסיפים מעט שמן זית.
2. מוסיפים את הפרגיות שעשינו להם סגירה במתכון הקודם לווק.
3. מוסיף 2 כפות רוטב קארי לווק ומערבב.
4. מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס(לא חובה).
5. ברגע שהפרגיות ספגו את הרוטב מוציאים מהווק.
6. שמים בווק את האפונה,מקפיצים מעט ומוסיפים אל הווק את הירוקת ששמרנו ממתכון קודם ומערבבים.
7. מוסיפים לווק 3 כפות רוטב קארי ומערבבים.
8. חותכים את הפרגיות לרצועות ומוסיפים לווק ומערבבים.
9. מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים עד שהאורז סופג טעמים ומוציאים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

קציצות בשר ברוטב עגבניות מתכון של אורית לוי

שתפו אם אהבתם

קציצות בשר ברוטב עגבניות מתכון של אורית לוי


מצרכים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון או 250 גרם בשר הודו טחון + בשר עוף טחון
1 בצל קצוץ
2 כפות פפריקה אדומה בשמן
קצת פלפל שחור
קצת מלח
כף אבקת מרק עוף
2 כפות פירורי לחם מוזהבים
2 כפיות שום כתוש
1 צרור של פטרוזיליה קצוצוצה
2 ביצים



רכיבים לרוטב
1 יחידה בצל קצוץ
6 יחידות גרגירי פלפל אנגלי
2 כף רסק עגבניות או רסק קטן אחד
1 כף סוכר
מעט מלח
מעט פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פלפל שחור טחון
1 כף אבקת מרק עוף
4 יחידה עלי דפנה

אופן ההכנה:
1. לערבב בקערה את כל חומרי התערובת קציצות. ליצור קציצות קטנות בידיים רטובות..
2. מתחילים בהכנת רוטב:. לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה ב- 3 כפות שמן, להוסיף רסק קטן, מים עד כיסוי הקציצות, להוסיף את כל התבלינים של הרוטב..
3. להרתיח ואז לזרוק פנימה את הקציצות. לערבב בעדינות מדי פעם ולעטוף את הקציצות עם הרוטב..
4. לבשל חצי שעה עד 40 דקות.

שתפו אם אהבתם

ממולאים מתכון פשוט של ירון ידעי

שתפו אם אהבתם

ממולאים מתכון פשוט של ירון ידעי

סיר ממולאים
מצרכים
ירקות למילוי(פלפלים.בצל.קישוא)
300 גרם בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
2 כוסות אורז מושרה למשך 20 דקות
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית
3 תפוחי אדמה קלופים
3 שיני שום
3 עגבניות מרוסקות
1 עלי דפנה
1 מקל קינמון
פפריקה
בהרט
נענע יבשה
מיץ מלימון אחד



אופן הכנה

לקלף את הבצל ולחרוץ אותו עד למרכז
להכניס למים רותחים למשך 10 דקות עד לריכוך.
או למיקרוגל ל10 דקות.
פלפלים – לחתוך את הראש ולרוקן.
קישוא – לחתוך לגובה הרצוי ולרוקן בעזרת כפית .
או מכשיר מיועד.
מילוי –
בקערה מוסיפים
בשר טחון. בצל קצוץ. פטרוזליה. כוסברה.
אורז מושרה ללא נוזלים. פירורי לחם. 2 כפות שמן זית. 1 כפית מלח. 1 כפית בהרט. 1 כפית פלפל שחור. 1 כפית פפריקה. חצי כוס מים . לערבב טוב ולמלא את הירקות 3/4 גובה .
את הבצל להפריד לפלחים .למלא ולגלגל.

בסיר רחב מסדרים את שאריות הירקות והמילוי אם נשאר מוסיפים קוביות תפוחי אדמה.
מסדרים את הממולאים ומכסים את הפלפלים במכסה שלהם. לשמן בעזרת מברשת את הממולאים בחלק העליון ולהכניס לתנור ל10 דקות למצב גריל עד לקבלת צבע יפה .

בקערה נפרדת מוסיפים
ליטר מים רותחים. 2 כפיות פפריקה. 2 כפיות פלפל שחור. 2-3 כפיות מלח. 1 כפית נענע יבשה. 1 עלה דפנה. 1 מקל קינמון. 3 שיני שום מעוכות. מיץ מלימון אחד. 3 עגבניות מרוסקות.
לערבב הכל טוב . ולשפוך בזהירות על הממולאים
לא להציף. 1 ס"מ לפני הממולאים לכסות את הסיר . מדליקים את האש על להבה גבוה , מרתיחים טוב.
או להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי
או להכניס לתנור 150 מעלות שעה וחצי .
בהצלחה . שלכם ירון ידעי .

שתפו אם אהבתם

סינייה חצילים וכבש מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

סינייה חצילים וכבש מתכון של תומר תומס

מצרכים לסינייה חצילים וכבש:
כוס חד פעמית של טחינה גומית
1 לימון/ ליים
כפית שטוחה בהראט (או ראס של חנות/כמון תבחרו מה שאתם אוהבים)
חצי כפית פלפל שחור גרוס או רגיל
חצי כפית מלח
1 כפית שום כתוש או 2 שיני שום
50 גרם פיסטוקים קצוצים(לא חובה)
50 גרם צנוברים
פרוסות חציל קלוי
קילו בשר טחון טחינה בינונית ( חצי טחון כבש וחצי טחון בשר)
1 בצל גדול קצוץ בגודל בינוני
1 עגבניה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
כוס מים קרים



אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הפיסוקים הקצוצים.
2. מתחילים בתבלון: מוסיפים תערובת הבשר את הבהראט,מלח,פלפל שחור גרוס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משמנים קלות את הצלחת ומסדרים את הבשר בצלחת הסיניה.ומכניסים לתנור למשך 20 דקות ב-180 מעלות.
4. מתחילים בהכנת הטחינה: שמים בקערה את הטחינה,מוסיפים את השום כתוש,מעט מלח וסוחטים את מיץ הלימון לתוך הטחינה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים כוס של מים קרים לתוך הטחינה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
6. לאחר 20 דקות מוציאים את הבשר מהתנור ושופכים את הנוזלים.
7. חותכים את העגבניה לחצאי פרוסות ומסדרים מעל קציצת הבשר בצלחת.
8. כמוכן מסדרים את החציל מעל הבשר.
9. שופכים את הטחינה מעל הבשר.
10. מפזרים מעל את הצנוברים ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות ב-180 מעלות.
11. מוציאים את הבשר מהתנור לאחר 10 דקות ומפזרים את הפטרוזיליה מעל ומגישים.

שתפו אם אהבתם