בורקיטס גבינה מתכון כולל סרטון של שלמה סתו

שתפו אם אהבתם

בורקיטס בינה מתכון כולל סרטון של שלמה סתו

מצרכים בורקיטס גבינה :
בצק:
350 גרם קמח לבן
חצי שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
ביצה
גביע קוטג' פחות 4 כפות

למילוי:
50 גרם גבינה צהובה קצוצה
4 כפות קוטג'
50 גרם גבינה בולגרית רכה
חצי כפית פלפל

לציפוי:
ביצה
שומשום



אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את המצרכים של הבצק ומפעילים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים כדור, שמים בקערה, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על נייר אפיה.
5. קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים את המילוי כפי שהודגם בסרטון.
6. מקפלים וסגרים כל עיגול ומהדקים בעזרת מזלג.
7. מסדרים את הבורקיטס בתבנית עם נייר אפייה.
8. מברישים את הבורקיטס בתבנית עם ביצה ומפזרים שומשום מעל.
9. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבוריקטס מזהיב.
10. מוציאים ומגישים.

למתכונים נוספים של המאפים של שלומי לחצו כאן

שתפו אם אהבתם

לחמניות טחינה עם תרד של אורית לוי

שתפו אם אהבתם

לחמניות טחינה עם תרד של אורית לוי

מצרכים:
מספיק ל- 7 לחמניות
10 מדליוני תרד קפואים (לא חייב)
4 ביצים
3 כפות טחינה
חצי שקית אבקת אפייה או 5 גר'
כפית אבקת מרק בצל
מעט פלפל
1 בצל קצוץ מטוגן בכף שמן (לא חייב)
אפשר להוסיף גם 3 כפות גרגירי תירס מקופסת שימורים



אופן ההכנה
1. לחמם תנור ל- 200 מעלות.
2. להכניס למיקרו את מדליוני התרד ל- 2 דק'. להוציא ולמעוך אותם..
3. להכניס את כל המרכיבים לקערה ולערבב היטב..
4. לשמן תבניות מאפינס אישיות במעט שמן..
5. למלא בעיסה עד שני שליש מגובה התבנית. המאפה תופח מאוד..
6. להכניס לתנור בדיוק ל- 25 דק'..
7. לטרוף

שתפו אם אהבתם

לחם שום מתכון ביתי מושלם

שתפו אם אהבתם

לחם שום מתכון ביתי מושלם

מתכון ללחם שום ביתי טעים רצח!!!!
מצרכים ללחם שום ביתי
1/4 רבע כוס חלב חמים
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1.5 כוסות קמח
מלח לפי הטעם
מעט חלב להברשה של הלחם
1 כפית שמן
2 כפות חמאה
2 כפות כוסברה קצוצה דק
3 שיני שום קצוצות



אופן הכנת הלחם שום:
1. בקערה מערבבים את החלב,סוכר והשמרים היבשים, מערבבים היטב ומניחים 5 דקות בצד על מנת לתת לשמרים לעבוד.
2. מוסיפים לתערובת קמח ומלח לפי טעם ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
3. במידה והבצק יבש,ניתן להוסיף חלב לפי הצורך.
4. לשים את הבצק במשך 5 דקות עד שהבצק חלק ורך למגע.
5. מוסיפים את השמן ומקפלים את הבצק פנימה.
6. מכסים את הבצק ומשאירים להתפחה שעתיים,עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
6.מוציאים אוויר מהבצק,מקפלים פנימה ומשטחים את הבצק על משטח מקומח קלות.
7. מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה , סוגרים את קצוות הבצק ויוצרים צורה של גליל.
8. מכסים ומתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
9. מברישים את הלחם עם חלב.
10. חורצים בלחם 3 חריצים.
11. אופים את הלחם 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
12. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר.
13. חותכים את הלחם לפרוסות אבל לא עד הסוף.
14. מתחילים בהכנת החמאת שום: מערבבים את החמאה הכוסברה והשום עד לקבלת תערובת חלקה.
15. מורחים את חמאת השום בין הפרוסות.
16. עוטפים את הלחם בנייר כסף ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

שתפו אם אהבתם

בורקיטס טורקי עם תפוח אדמה – ענבל סבג

שתפו אם אהבתם

בורקיטס טורקי עם תפוח אדמה

מרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל או כוסמין
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מים רותחים
כפית מלח
(כפית סוכר אם עושים במילוי מתוק כמו שוקולד/ריבת חלב/ממרח תמרים וחלבה)
למילוי
4 תפו"א בינוניים קלופים ומבושלים לפירה
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות שמן זית
כפית מלח ומעט פלפל
לזרייה לפני הכנסה לתנור
ביצה טרופה
שומשום




אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה לעיסה אחידה כ- 3 דק'. הבצק מוכן במהירות ומתגבש לרך וגמיש.
2. אם משתמשים בקמח כוסמין הבצק יוצא חום, בקמח לבן יוצא לבן.
3. מחלקים את הבצק לשניים.
4. מרדדים על משטח (לא חייב מקומח כי הבצק מאוד נוח לעבודה), קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי.
5. מערבבים את הפירה עם הבצל המטוגן, המלח והפלפל.
6. עם כפית מניחים על הקצה התחתון של העיגול וסוגרים את הקצוות. מהדקים עם מזלג את הקצוות לקבלת צורה יפה וסגירה מושלמת. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
7. מורחים את הבורקיטס עם ביצה טרופה וזורים שומשום.
8. אופים כחצי שעה/40 דק' בחום 180 מעלות, עד שמזהיב.
9.אפשר למלא את הבצק עם גבינות/טונה וביצה קשה/נוטלה/ממרח תמרים וחלבה/תפוחים וקינמון.

שתפו אם אהבתם