חלה מתוקה כמו בקונדיטוריה של ליהי קרויץ

חלה מתוקה כמו בקונדיטוריה של ליהי קרויץ

מצרכים להכנת חלה מתוקה:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים או שקית אחת של שמרית
כוס חד פעמי של סוכר פחות כף
1 ביצה
כף מלח
3/4 כוס חד פעמי של שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים (תלוי בספיגה של הבצק,יכול להיות שנצטרך מעט יותר או פחות)

להברשה:
1 ביצה
1 כפית מים
1 כפית סוכר

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח המנופה,מוסיפים את השמרים,סוכר ומכסים עם קמח.
2. מוסיפים את הביצה והמלח ומתחילים ללוש במיקסר ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.
3. כאשר הבצק רטוב מעט מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש.
4. מוסיפים מים עד שהבצק מעט דביק ואז לשים במיקסר למשך 8 דקות.
5. ניתן להוסיף מעט קמח במהלך הלישה,על מנת למנוע מהבצק להיות דביק.
6. מפרידים את הבצק מוו הלישה, מוציאים את קערת המיקסר,מפזרים מעל הבצק,קמח או שמן על מנת למנוע התייבשות של הבצק,מכסים ומתפיחים את הבצק ( לפני שמכסים זה השלב שלוקחים חתיכה להפרשת חלה) ,מתפיחים עד אשר הבצק הכפיל את נפחו.
7. מוציאים מהבצק את האוויר לאחר התפיחה (ניתן לעשות זאת ידנית או במיקסר).
8. שוב מפזרים קמח או שמן מכסים ומתפיחים פעם שניה.
9. לאחר שהבצק תפח בפעם השניה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח.
10. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
11. לוקחים 1/3 מהבצק ומחלקים ל-2 ומגלגלים את אחד החלקים לנקניק ארוך כפי שהוצג בסרטון ומניחים בצד.
12. חוזרים על התהליך עם החלק השני.
13. יוצרים איקס עם שני הנקניקים שיצרנו וקולעים צמות כמו שהוצג בסרטון.
14. מסדרים את החלות על תבנית עם נייר אפיה.
15. מעבררים את חומרי ההברשה(ביצה,מים,סוכר) ומברישים את החלות ,מפזרים שומשום ומתפיחים את החלות( ניתן לעשות הברשה נוספת לאחר התפיחה)
16. אופים בתנור במשך 30-35 דקות בחום של 180-190 מעלות.

סלט פלפלים קלויים מתכון

סלט פלפלים קלויים

מצרכים להכנת סלט פלפלים קלויים

6 פלפלים במגוון צבעים (אדום ,ירוק,צהוב,כתום) .
2 שיני שום קצוצות
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כף חומץ

אופן הכנה:
1. לשטוף את הפלפלים לנגב ולקלות על רשת מעל להבה ( אפשר גם לאפות בתנור בחום של 180 מעלות ,אך הכי טעים זה קלוי על האש ).
2. כאשר הקליפה משחירה מכל הצדדים מכניסים לתוך שקית ניילון וסוגרים הרמטית (מקל על הקילוף של הקליפה ) , משאירים כחצי שעה בצד עד שהפלפלים מתקררים.
3. פותחים את השקית , מקלפים את הפלפלים , מסירים את הגרעינים והראש של הפלפל וחותכים לרצועות.
4. בתוך קערה מערבבים את שמן הזית ,חומץ,מלח ושיני השום , יוצקים מעל רצועות הפלפלים ומערבבים היטב.
5. משאירים בתוך המקרר על מנת שהסלט יספוג את כל הטעמים.
6. ניתן להגיש קר או חם.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

מתכון לחמין עיראקי – טבית

מתכון לחמין עיראקי – טבית


מצרכים:
3 בצלים גדולים מקולפים פרוסות לצורת ירח.
4 עגבניות גדולות מגורדות או 3 כפות רסק עגבניות
4 כוסות אורז בסמטי שטוף
כפית סילאן
כף בהרט עירקי
כף מלח
חצי פלפל שחור
חצי כוס שמן
4 כרעיים
8 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
1. מטגנים את העוף עם חצי כוס שמן,מתחילים בצד של העור ומטגנים עד להשחמה ומוציאים את הכרעיים.
2. בסיר עם השמן שטיגנו את הכרעיים,מטגנים את הבצלים עד להשחמה.
3. לאחר שהבצל השחים, מוסיפים לסיר את העגבניות המגורדות ומערבבים.
4. מוסיפים בהרט,פלפל שחור,מלח ומערבבים.
5. מוסיפים כוס מים רותחים וסילאן ונותנים לזה להתבשל 10 דקות.
6. מוסיפים את את האורז ומערבבים.
7. מוסיפים לתחתית הסיר את הכרעיים עם הצד של העור כלפי מטה ומכסים באורז.
8. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים.
9. מבשלים 20 דקות נוספות עד שהמים נספגים באורז.
10. מעבירים לפלטה של שבת לבישול של 8-12 שעות ומגישים.

סלט חצילים מרוקאי

סלט חצילים מרוקאי

מצרכים להכנת סלט חצילים מרוקאי

1 חציל גדול
3 עגבניות בינוניות
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
½ כפית פלפל
½ כפית פפריקה
½ כפית כמון
מלח
1 כף רסק עגבניות
⅓ כוס פטרוזילה וכוסברה קצוצים

אופן הכנה:

1. להרתיח מים עם מלח בסיר גדול ,לשטוף את החציל ולחתוך את הקצוות של החציל( הראש והזנב).
2. לחתוך את החציל לקוביות גדולות ואחידות ולשים לבישול במים הרותחים עד שהחציל מתרכך, בערך 15 דקות.
3. בזמן שהחציל מתבשל, מורידים קצוות מהעגבניה ומגרדים בפומפיה ללא הקליפה.
4. במחבת גדול על אש בינונית מטגנים את ההעגבניות שגירדנו בפומפיה,את שמן הזית,את השום והתבלינים.
6. מוסיפים את רסק העגבניות למחבת ונותנים לזה להתבשל כמה דקות עד שהנוזלים נעלמים כמוכן יש לערבב מדי פעם.
7. לאחר שהנוזלים התאדו מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה וקוביות החצילים שבישלנו.
8. לערבב היטב ולרסק באמצעות מועך תפוחי אדמה עד לקבלת תערובת אחידה.
9. ניתן להגיש חם או קר

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

סלט סלק מרוקאי מתכון

סלט סלק מרוקאי

מצרכים להכנת סלט סלק מרוקאי

3 סלק גדולים
מיץ מלימון אחד
1 שן שום קצוצה
1/2 כפית כמון
מלח
2 כפות שמן זית או שמן רגיל
1/4 כוס של פטרוזיליה או כוסברה קצוץ

אופן הכנה:
1. לשטוף ולנקות את הסלק.
2 לשים את הסלק בסיר עם מים להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל עד שהסלק רך.ניתן לבדוק רכות ע"י הכנסת מזלג לסלק. הבישול לוקח בערך כ- 45 דקות.
3. לשפוך את המים, לתת לסלק להתקרר ולקלף את הסלק.
4. לחתוך את הסלק לצורה הרצויה.
5. בקערה נפרדת לערבב את הלימון,מלח,שום וכמון ולהוסיף בהדרגה את שמן הזית או השמן הרגיל.
6. לשפוך את הרוטב על הסלט ולערבב ולשים במקרר לנוח על מנת שהטעמים יספגו.
7. לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה או הכוסברה מעל.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

הפרשת חלה מתכון של נטלי מוריוסף

מצרכים להפרשת חלה:
2 ק"ג קמח מנופה
8 כפות סוכר
4 כפות שמרים יבשים
2 כפות מלח
1/4 1 כוס שמן
8 כוסות ( חד פעמי) של מים מים פושרים

להברשה:
4 חלמונים
כף חומץ

אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים ובעזרת וו לישה מפעילים את המיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
2. מעבירים את הבצק לקערה, שמים מעט שמן ביד ולשים קלות.
3. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך שעה.
4. לאחר שעה של תפיחה,שוב שמים מעט שמן ביד ולשים קלות.
5. יוצרים מהבצק כדורים, מרדדים ויוצרים צמות כמו שהודגם בסרטון.
6. קולעים חלה בהתאם לצורה המבוקשת.
7. מתפיחים פעם נוספת ומברישים בתערובת של 4 חלמונים וכף חומץ.
8. מפזרים מעל מעט שומשום ואופים על 220 מעלות טורבו בתנור עד להשחמה.

ברכה להפרשת חלה:
יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ, ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁמִּצְוַת הַפְרָשַׁת חַלָּה תֵּחָשֵׁב לִי כְּאִלּוּ קִיַּמְתִּיהָ בְּכָל פְּרָטֶיהָ וְדִקְדּוּקֶיהָ, וְתֵחָשֵׁב הֲרָמַת הַחַלָּה שֶׁאֲנִי מְרִימָה כְּמוֹ הַקָּרְבָּן שֶׁהֻקְרַב עַל גַּבֵּי הַמִּזְבֵּחַ וְתִתְקַבֵּל בְּרָצוֹן. וּכְמוֹ בִּזְמַן שֶׁבֵּית הַמִּקְדָּשׁ הָיָה קַיָּם, הָיְתָה הַחַלָּה נְתוּנָה לְכֹהֵן וְהָיְתָה זוֹ לְכַפָּרַת עֲווֹנוֹת, כָּךְ תִּהְיֶה הַפְרָשָׁה זוֹ לְכַפָּרַת עֲווֹנוֹתַי, וְאָז אֶהְיֶה כְּאִלּוּ נוֹלַדְתִּי מֵחָדָשׁ נְקִיָּה מֵחֵטְא וְעָווֹן וְאוּכַל לְקַיֵּם מִצְוַת שַׁבַּת קֹדֶשׁ וְהַיָּמִים הַטּוֹבִים עִם בַּעְלִי (וִילָדֵינוּ), לִהְיוֹת נִזּוֹנִים מִקְּדֻשַּׁת הַיָּמִים הָאֵלֶּה. וּבִזְכוּת מִצְוַת חַלָּה יִהְיוּ יְלָדֵינוּ נִזּוֹנִים תָּמִיד מִיָּדָיו שֶׁל הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בְּרֹב רַחֲמָיו וַחֲסָדָיו וּבְרֹב אַהֲבָה. וּתְקַבֵּל מִצְוַת חַלָּה כְּאִלּוּ נָתַתִּי מַעֲשֵׂר. וּכְשֵׁם שֶׁהִנְנִי מְקַיֶּמֶת מִצְוַת חַלָּה בְּכָל לִבִּי, כָּךְ יִתְעוֹרְרוּ רַחֲמָיו שֶׁל הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא לְשָׁמְרֵנִי מִצַּעַר וּמִמַּכְאוֹבִים כָּל הַיָּמִים. אָמֵן כֵּן יְהִי רָצוֹן.