סלט קפרזה מתכון

שתפו אם אהבתם

סלט קפרזה מתכון

הקיץ הגיע וזה בדיוק הזמן המתאים לסלט קפרזה איטלקי,סלט קליל וטעים במיוחד.
הסלט קל להכנה ולא דורש יותר מ-3 דקות להכנה.

סרטון להכנת סלט קפרזה קלאסי:

הסלט מתאים ל-4 סועדים
מצרכים להכנת סלט קפרזה
3 עגבניות בשלות
3 כדורי מוצרלה במים
10 עלי בזיליקום
מעט פלפל שחור גרוס
שמן זית לזילוף
מלח




.

אופן הכנה:
1. פורסים את העגבניות לפרוסות כמו שהודגם בסרטון.
2. פורסים את כדורי המוצרלה באותו העובי של העגבניות.
3. מתחילים בסידור הסלט בצלחת, מתחילים בפרוסת עגבניה,מעל שמים פרוסת מוצרלה ומעל עלה בזיליקום,חוזרים על הפעולה עד שממלאים את הצלחת.
4. מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס,מעט מלח וזילוף של שמן זית ומגישים.

שתפו אם אהבתם

סלט חצילים טחינה מתכון

שתפו אם אהבתם

חצילים עם טחינה

מצרכים לחצילים עם טחינה

1 ק"ג חצילים גדולים
1 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
1 כפית כמון



אופן הכנה :
1. קולפים את החצילים וחותכים לקוביות גדולות.מבשלים את הקוביות החצילים במים כ-20 דקות עד שיתרככו.מעבירים את החצילים בכף מחוררת לקערה ומועכים.
2. מוסיפים לקערה את הטחינה ומערבבים.מוסיפים תוך ערבוב רצוף במזלג את יתרת החומרים לקבלת עיסה סמיכה במרקם של חומוס.
3. מעבירים לקעריות הגשה, ומקשטים בפרוסות מלפפון חמוץ או בפלחי עגבניות ופטרוזיליה קצוצה.

מגישים כמנה ראשונה או כתוספת למאכלי דגים ובשר.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

סלט וולדורף מתכון

שתפו אם אהבתם

סלט וולדורף מתכון

מצרכים לסלט וולדורף

6 כפות מיונז או יוגורט
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
2 תפוחים מתוקים חתוכים לקוביות
1 כוס ענבים אדומים ללא גרעינים חתוכים לחצי או רבע כוס צימוקים.
1 כוס סלרי חתוך
1 כוס אגוזי מלך קלויים וחתוכים
חסה



אופן הכנה:

1. בקערה מערבבים את המיונז,מיץ לימון מלח ופלפל.
2. מוסיפים את התפוחים,סלרי,ענבים ואגוזים וממשיכים לערבב.
3. מגישים על מצע של חסה.

קרדיט תמונה: Simply Recipes

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

סלט גזר מתכון

שתפו אם אהבתם

סלט גזר חי מתכון

מצרכים לסלט גזר

6-8 גזרים קלופים ושטופים
2 שיני שום כתושות
מעט פטרוזיליה קצוצה
מיץ מ -2 לימונים
2 כפות שמן
מלח ופלפל לבן לפי הטעם




אופן הכנה :
1. מגרדים את הגזרים על מגרדת גסה לתוך קערה.
2. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה,מיץ הלימון, השמן והתבלינים.
3. מערבבים ומגישים.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

גוואקמולי – סלט אבוקדו קל להכנה

שתפו אם אהבתם

גוואקמולי – סלט אבוקדו קל להכנה

מצרכים לגוואקמולי – סלט אבוקדו קל להכנה

1 אבוקדו
2 כפות מיץ לימון
1 בצל קצוץ
1 עגבניה קצוצה לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
רבע כוס כוסברה קצוצה
קורט פלפל קאיין או פלפל שחור
קורט מלח



אופן הכנת הגוואקמולי:

1. חוצים את האבוקדו ל-2.
2. מוציאים את גלעין האבוקדו.
3. בעזרת כף,מוציאים את תוכן האבוקדו ומרסקים בצלחת בעזרת מזלג.
4. מעבירים את ממרח האבוקדו לקערה ומוסיפים את החומרים הבאים לפי הסדר:מיץ לימון,בצל קצוץ,עגבניה קצוצה,שום קצוץ,כוסברה(או פלפל שחור) ומלח.
5. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
6.מעבירים לכלי הגשה ומגישים, ניתן להגיש בתוך קליפת האבוקדו,כפי שהודגם בסרטון.
לטעם האמיתי מומלץ להשתמש בפלפל הקאיין אשר לו סגולות רבות אך באותה מידה אפשר להשתמש בפלפל שחור כתחליף.

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

סלט פלפלים קלויים מתכון

שתפו אם אהבתם

סלט פלפלים קלויים

מצרכים להכנת סלט פלפלים קלויים

6 פלפלים במגוון צבעים (אדום ,ירוק,צהוב,כתום) .
2 שיני שום קצוצות
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כף חומץ




אופן הכנה:
1. לשטוף את הפלפלים לנגב ולקלות על רשת מעל להבה ( אפשר גם לאפות בתנור בחום של 180 מעלות ,אך הכי טעים זה קלוי על האש ).
2. כאשר הקליפה משחירה מכל הצדדים מכניסים לתוך שקית ניילון וסוגרים הרמטית (מקל על הקילוף של הקליפה ) , משאירים כחצי שעה בצד עד שהפלפלים מתקררים.
3. פותחים את השקית , מקלפים את הפלפלים , מסירים את הגרעינים והראש של הפלפל וחותכים לרצועות.
4. בתוך קערה מערבבים את שמן הזית ,חומץ,מלח ושיני השום , יוצקים מעל רצועות הפלפלים ומערבבים היטב.
5. משאירים בתוך המקרר על מנת שהסלט יספוג את כל הטעמים.
6. ניתן להגיש קר או חם.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

סלט חצילים מרוקאי

שתפו אם אהבתם

סלט חצילים מרוקאי

מצרכים להכנת סלט חצילים מרוקאי

1 חציל גדול
3 עגבניות בינוניות
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
½ כפית פלפל
½ כפית פפריקה
½ כפית כמון
מלח
1 כף רסק עגבניות
⅓ כוס פטרוזילה וכוסברה קצוצים




אופן הכנה:

1. להרתיח מים עם מלח בסיר גדול ,לשטוף את החציל ולחתוך את הקצוות של החציל( הראש והזנב).
2. לחתוך את החציל לקוביות גדולות ואחידות ולשים לבישול במים הרותחים עד שהחציל מתרכך, בערך 15 דקות.
3. בזמן שהחציל מתבשל, מורידים קצוות מהעגבניה ומגרדים בפומפיה ללא הקליפה.
4. במחבת גדול על אש בינונית מטגנים את ההעגבניות שגירדנו בפומפיה,את שמן הזית,את השום והתבלינים.
6. מוסיפים את רסק העגבניות למחבת ונותנים לזה להתבשל כמה דקות עד שהנוזלים נעלמים כמוכן יש לערבב מדי פעם.
7. לאחר שהנוזלים התאדו מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה וקוביות החצילים שבישלנו.
8. לערבב היטב ולרסק באמצעות מועך תפוחי אדמה עד לקבלת תערובת אחידה.
9. ניתן להגיש חם או קר

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

סלט סלק מרוקאי מתכון

שתפו אם אהבתם

סלט סלק מרוקאי

מצרכים להכנת סלט סלק מרוקאי

3 סלק גדולים
מיץ מלימון אחד
1 שן שום קצוצה
1/2 כפית כמון
מלח
2 כפות שמן זית או שמן רגיל
1/4 כוס של פטרוזיליה או כוסברה קצוץ



אופן הכנה:
1. לשטוף ולנקות את הסלק.
2 לשים את הסלק בסיר עם מים להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל עד שהסלק רך.ניתן לבדוק רכות ע"י הכנסת מזלג לסלק. הבישול לוקח בערך כ- 45 דקות.
3. לשפוך את המים, לתת לסלק להתקרר ולקלף את הסלק.
4. לחתוך את הסלק לצורה הרצויה.
5. בקערה נפרדת לערבב את הלימון,מלח,שום וכמון ולהוסיף בהדרגה את שמן הזית או השמן הרגיל.
6. לשפוך את הרוטב על הסלט ולערבב ולשים במקרר לנוח על מנת שהטעמים יספגו.
7. לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה או הכוסברה מעל.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

סלט שומר מרוקאי

שתפו אם אהבתם

סלט שומר מרוקאי

מצרכים לסלט שומר מרוקאי

4 ראשי שומר חתוכים ושטופים.
1 כוס שמיר שטוף וקצוץ.
1 כף שמן.
1 מיץ לימון סחוט טרי.
מלח ופלפל לבן לפי הטעם.




אופן הכנה :
1. שמים את השומר,השמיר,השמן,מיץ הלימון והתבלינים בקערה ומערבבים בתנועות הקפצה.
2. משהים כמה דקות ומגישים
אפשר להכין סלט דומה מירקות נוספים כגון : קולרבי,פלפלים, מלפפון,חסה,כרוב לבן,כרוב סגול וכל העולה על דעתכם.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

סלט גזר מרוקאי עם רוטב צרמלה

שתפו אם אהבתם

סלט גזר מרוקאי עם רוטב צרמלה

מצרכים להכנת סלט גזר מרוקאי עם רוטב צרמלה

1/2 ק"ג גזר טרי מקולף חתוך לשמיניות.
4 כפות שמן זית או שמן רגיל
2 שיני שום חתוכים גס
2 כפות מיץ לימון
2 כפות כוסברה טרי קצוץ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית פפריקה חריפה




אופן הכנה:
1. להרתיח את הגזר במים עם מלח עד שהגזר מתרכך כ- 15-20 דקות,
לשפוך את המים ומיד להכניס את הגזר למים קרים על מנת להפסיק את בישול הגזר,
ושוב לסנן את המים.
2. בסיר בינוני או במחבת, מטגנים בעדינות את שיני השום בשמן הזית במשך שתיים או שלוש דקות על אש נמוכה.
3. מוסיפים לסיר או המחבת את הגזר ,מיץ לימון, כוסברה והתבלינים מטגנים לעוד 2 דקות בערך ומורידים מהאש.
4. מגישים חם או קר

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם