עוגת בננה שוקולד-לחם ארז כולל סרטון

עוגת בננה שוקולד-לחם ארז

מצרכים להכנת עוגת שוקולד בננה:
150 גרם חמאה רכה
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות רסק מבננות צהובות
4 ביצים
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית קינמון
2 תבניות אינגלישקייק 35 ס"מ

אופן הכנה:
1. בשלב הראשון מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים ובהדרגה מוסיפים את הביצים עד לקבלת תערובת קרמית.
3. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים(קינמון,סודה לשתיה,קמח,אבקת אפיה) ומוסיפים לתערובת הביצים,במשך 2 דקות מערבלים את תערובת הביצים והחומרים היבשים ומוסיפים את השוקולד ורסק הבננות.
4. את התערובת שקיבלנו יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור שחיממנו מראש למשך 35 דקות או עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והוא יוצא יבש.

בתאבון

עוגת סולת בסבוסה טורקית מתכון כולל סרטון

עוגת סולת בסבוסה טורקית

מתכון להכנת עוגת סולת בסבוסה
לבצק:
1 כוס יוגורט
1 כוס סוכר
1 גרידת תפוז מתפוז אחד
1 כוס קמח מנופה
1 כוס סולת
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קוקוס טחון
3 ביצים
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר וניל

לסירופ:
1/2 3 כוסות סוכר
1/2 3 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת הסירופ סוכר, בסיר שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם, לאחר שיש רתיחה,מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים 5 דקות נוספות ואז מכבים את האש ונותנים לסירופ להתקרר.
2. שמים בקערה את הביצים ומוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לסוכר והביצים את היוגורט ואת השמן ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לתערובת הביצים את הקוקוס הטחון ,סולת,קמח,סוכר וניל ואבקת אפיה ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לתערובת את גרידת התפוז וממשיכים בערבוב.
6. מעבירים לתבנית(רצוי פיירקס מרובעת) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 10 דקות, מלאחר 10 דקות אפיה,מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך 30-35 דקות עד שהחלק העליון משחים.
7. לפני ששמים את הסירופ חותכים את העוגה ל-4 חלקים על מנת שהסירופ ייספג טוב יותר.
8. נותנים לעוגה להתקרר ומפזרים מעל את סירופ הסוכר שהכנו מראש.
9. פורסים ומגישים.

עוגת שוקולד מושחתת ליום הולדת כולל סרטון

עוגת שוקולד מושחתת ליום הולדת

מתכון להכנת עוגת שוקולד מושחתת
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעתיים
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמן
250 גרם סוכר
4 ביצים
400 מ"ל שמנת חמוצה
150 מ"ל מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם קקאו
280 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
לגנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
לקישוט:
אצבעות שוקולד פרה
סוכריות עדשים צבעוניות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
2. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
3. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
4. מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מים, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
5. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
7. אם פני העוגה לא ישרים – מיישרים אותם באמצעות סכין לחם ארוכה.
8. גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
9. מצננים את הגנאש במשך כשעה במקרר עד שהוא מגיע למרקם נוח למריחה.
10. מצפים את העוגה הקרה בגנאש בדפנות ובחלק העליון בעזרת פלטה.
11. מדביקים לדפנות העוגה אצבעות שוקולד פרה בצפיפות ומפזרים עדשים צבעוניות בחלק העליון.

עוגת שוקולד חלבית של ליהי קרויץ

עוגת שוקולד חלבית של ליהי קרויץ

מצרכים להכנת עוגת שוקולד חלבית:
1.5 כוסות סוכר (ניתן לשים כוס ורבע למי שרוצה את זה פחות מתוק)
5 ביצים
כוס שוקולית
כפית נס קפה
קורט מלח
כוס ורבע שמן
2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
שקית וחצי אבקת אפיה
4 כוסות קמח
2.5 כוסות מים פושרים
ניתן להוסיף תמצית רום
150 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
200 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הסוכר,ביצים,שוקולית,נס קפה,מלח,שמן,ליקר תפוזים,אבקת אפיה.
2. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לתערובת את הקמח והמים הפושרים וממשיכים לערבב.
4. מוזגים את הבלילה לתבנית (גודל 24 ) עטופה בנייר כסף , כפי שהוצג בסרטון.
5. אופים את העוגה במשך 50 דקות בחום בינוני.
6. מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים על מנת שהגנאש יחדור לכל העוגה, וכך העוגה תהיה עסיסית.
7. מתחילים בהכנת הגנאש: מרתיחים את השמנת עם החלב,כאשר זה על סף רתיחה, מכבים.
8. מוסיפים לתערובת השמנת והחלב את הוקלד המריר ,מערבבים עד להמסה מלאה.בשלב הזה ניתן להוסיף כף ליקר (לא חובה)
9. יוצקים את השוקולד על העוגה, מעבירים לקירור והעוגה מוכנה להגשה.

טירמיסו איטלקי מתכון קלאסי

טירמיסו איטלקי מתכון קלאסי

מצרכים טירמיסו איטלקי :
6 ביצים
1 כוס אספרסו
10 כפות סוכר (120 גרם)
500 גרם גבינת מסקרפונה
אבקת קקאו לא ממותקת ( לא שוקולית)
שוקולד ציפס
400 גרם בישקוטים



אופן הכנה:
1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
2. מקציפים חצי מכמות הסוכר עם החלמונים עד לקבלת קצפת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים לתערובת החלמונים והסוכר את גבינת המסקרפונה ומקציפים לתערובת אחידה.
4. מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר עד לקבלת קצפת יציבה.
5. מקפלים את תערובת החלבונים לתוך תערובת המסקרפונה עד לקבלת תערובת אחידה, מקפלים בעדינות.
6. בתבנית עמוקה שמים שכבה של המילוי ומשטחים לשכבה אחידה.
7. טובלים את הבישקוטים באספרסו ומסדרים בתבנית מעל תערובת המסקרפונה.
8. שמים מעל הבישקוטים שכבה נוספת של תערובת המסקרפונה.
9. מפזרים מעל המסקרפונה את השוקולד ציפס.
10. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים באספרסו.
11. שמים שכבה נוספת של מילוי מעל הבישקוטים.
12. מפזרים מעל קקאו ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
13. לאחר שעתיים פורסים ומגישים

טארט קרם פטיסייר עם פירות יער כולל סרטון – נעה עינת

טארט קרם פטיסייר עם פירות יער – נעה עינת

מצרכים לטארט קרם פטיסייר עם פירות יער:

בצק פריך:
חצי כוס אבקת סוכר
200 חמאה רכה
2 כוסות ו-2 כפות קמח
2 חלמונים
תמצית וניל
גרידת לימון
2 כפות חלב

קרם פטיסייר:
2 חלמונים
כף וחצי קורונפלור
1/2 מקל וניל (או כף תמצית וניל או 1/2 כפית משחת וניל)
רבע כוס סוכר
כוס חלב

סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים

פירות יער
שקדים מולבנים פרוסים
ביצה להברשה



אופן הכנת הטארט קרם פטיסייר עם פירות יער:
מתחילים עם הסירופ סוכר:
1. שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
2. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.

נמשיך לבצק פריך:
1. בקערת המיקסר שמים את אבקת הסוכר והחמאה ומערבבים.
2. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים חלב, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
5. מוציאים מקערת המיקסר,משטחים על ניילון נצמד,עוטפים ומכניסים למקפיא.

קרם פטיסייר:
1. שמים בסיר בישול את החלב,מוסיפים את תמצית הוניל וחצי מכמות הסוכר ומרתיחים.
2. לחלמונים מוסיפים את הסוכר שנותר והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
3. לאחר שהחלב רתח שופכים חצי מהכמות לתערובת החלמונים,מערבבים היטב ומחזירים את תערובת החלמונים לחלב וממשיכים לבשל( השוואת טמפרטורות ),
תוך כדי ערבוב מתמיד עד להופעת בועות. יש להזהר מבישול יתר.
4. שופכים את התערובת מיד עם הופעת הבועות הראשונות לקערה עם מסננת ומסננים עד לקבלת תערובת חלקה.
5. על מגש עם ניילון נצמד, משטחים את קרם הפטיסייר ,עוטפים ומצננים.

מתחילים בהרכבת העוגה:
1. על משטח מקומח מרדדים את הבצק פריך.
2. יוצרים עיגול באמצעות רינג או תבנית אפייה עגולה.
3. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה , שמים במרכז הבצק פריך קרם פטיסייר ומעל מפזרים פירות יער.
4. מקפלים את שולי הבצק מסביב לקצוות קרם הפטיסייר.
5. מברישים קלות עם ביצה את שולי הטארט ומפזרים מעל שקדים.
6. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ- 20-25 דקות ( תלוי בתנור ובגודל הטארט)
7. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.

בתאבון!!!

עוגת דבש מיוחדת לראש השנה עם תבלינים מתכון כולל סרטון של נעה עינת

עוגת דבש מיוחדת לראש השנה עם תבלינים מתכון כולל סרטון של נעה עינת

מצרכים עוגת דבש מיוחדת אישית:
3/4 כוס דבש
חצי כוס סוכר לבן
כוס ורבע שמן קנולה
כוס מים פחות כף
4 ביצים
2 כוסות ו -3/4 קמח
1 כף סודה לשתייה
כפית אבקת קקאו
כפית אבקת קינמון
כל תבלין נוסף שרוצים ( לדוגמא ציפורן )



אופן הכנת העוגת דבש תבלינים אישית:

1. בקערת המיקסר שמים שמן ותוך כדי ערבול מוסיפים דבש ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר ומקציפים.
2. מוסיפים לתערובת בהדרגה את המים,הביצים וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים בהדרגב את הקמח, סודה לשתייה, קקאו,קינמון וכל תבלין שרוצים להוסיף, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
4. משמנים קלות בעזרת תרסיס שמן את תבנית הסיליקון ויוצקים את התערובת.
5. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-25-35 דקות( תלוי בתבנית ובתנור).
6. מוציאים מתנור ומשאירים בצד להתקרר, מוציאים מהתבנית שמים בצלחת ומפזרים מעל אבקת סוכר.

בתאבון!!!

עוגת סולת בסבוסה מתכון של תומר תומס

עוגת סולת בסבוסה מתכון של תומר תומס

מצרכים:
1 ק"ג סולת
2 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס שקדים טחונים (לא חובה)
כפית וחצי גרידת תפוז
כוס מיץ תפוזים טרי
כוס צימוקים או תמרים
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
חצי כפית מסטיקא (לא חובה)

לקישוט וסירופ:
שקדים מקולפים לקישוט
שומשום לקישוט
2 כוסות סוכר
מיץ לימון מחצי לימון
חצי ליטר מים

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את:סולת,ביצים,סוכר(רק של העוגה לא של הקישוט),שמן,שקדים טחונים,גרידת תפוז,מיץ תפוזים,צימוקים(או תמרים),אבקת אפיה,סוכר וניל ומסטיקא.
2. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומשאירים בצד 5 דקות.
3. לוקחים תבנית חד פעמית ומשמנים ומעבירים את תערובת הסולת לתבנית ומשטחים.
4. מרטיבים טיפה את היד עם עם מים ומחליקים את החלק העליון של העוגה.
5. בעזרת סכין חותכים לריבועים או אלכסונים שווים.
6. שמים שומשום ושקד מקולף במרכז כל ריבוע או אלכסון.
7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות לחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.
8. מתחילים בהכנת הסירופ: שמים 2 כוסות סוכר עם חצי ליטר מים, מיץ לימון מחצי לימון ונביא לרתיחה.
9. לאחר שהסירופ הגיע לרתיחה מבשלים עוד קצת שהסירופ מקבל צבע דבש/זהוב.
10. לאחר חצי שעה בתנור,מוציאים את העוגה,בעזרת סכין חוזרים שוב על החיתוך העוגה.
11. נותנים לעוגה להתקרר ואז מפזרים מעל העוגה את הסירופ החם.

עוגת תפוזים קוקוס ללא גלוטן מתכון של תומר תומס

עוגת תפוזים קוקוס ללא גלוטן מתכון של תומר תומס

מצרכים:
2.5 כוסות חד פעמי של שתיה חמה של קמח קונדיטור ללא גלוטן או קמח רגיל ( למי שרוצה את הגרסה עם הגלוטן)
כוס מיץ תפוזים טרי
חצי כוס קוקוס
1 תפוז שניצור ממנו גרידת תפוז
1 שקית אבקת אפיה
6 חלמונים
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר או תחליף סוכר שנקרא מתוק כמו סוכר
אבקת סוכר לקישוט



אופן הכנה:
1. לקערה עם הקמח מוסיפים את הסוכר,הקוקוס ואבקת אפיה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים לתערובת הקמח את המיץ תפוזים,שמן,ומעט גרידת תפוז.
3. מוסיפים לתערובת את החלמונים ומערבבים את הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את העוגה לתבנית אפיה.
5. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 50 דקות.
7. מוציאים מהתנור,נותנים להתקרר ומפזרים אבקת סוכר מעל.
8. פורסים ומגישים.

עוגת תפוזים מעולה של אורית לוי

עוגת תפוזים מעולה מתכון של אורית לוי

3 ביצים גדולות
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או מיץ תפוזים קנוי
קליפה מגוררת מתפוז
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפייה או 2 כפיות גדושות
2 כוסות קמח רגיל
אבקת סוכר לקישוט
2 תבניות אינגליש קייק



אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה..
3. מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.
4. מוסיפים מיץ תפוזים, גרידת תפוז, וניל, אבקת אפייה וקמח לסירוגין עד שהתערובת אחידה..
5. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק, שופכים את התערובת בצורה שווה .
6. אופים כ- 40 דק' או עד שמזהיב למעלה.
7. זורים אבקת סוכר לקישוט.