טארט קרם פטיסייר עם פירות יער כולל סרטון – נעה עינת

שתפו אם אהבתם

טארט קרם פטיסייר עם פירות יער – נעה עינת

מצרכים לטארט קרם פטיסייר עם פירות יער:

בצק פריך:
חצי כוס אבקת סוכר
200 חמאה רכה
2 כוסות ו-2 כפות קמח
2 חלמונים
תמצית וניל
גרידת לימון
2 כפות חלב

קרם פטיסייר:
2 חלמונים
כף וחצי קורונפלור
1/2 מקל וניל (או כף תמצית וניל או 1/2 כפית משחת וניל)
רבע כוס סוכר
כוס חלב

סירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס מים

פירות יער
שקדים מולבנים פרוסים
ביצה להברשה



אופן הכנת הטארט קרם פטיסייר עם פירות יער:
מתחילים עם הסירופ סוכר:
1. שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
2. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.

נמשיך לבצק פריך:
1. בקערת המיקסר שמים את אבקת הסוכר והחמאה ומערבבים.
2. מוסיפים קמח וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים חלמונים וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים חלב, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
5. מוציאים מקערת המיקסר,משטחים על ניילון נצמד,עוטפים ומכניסים למקפיא.

קרם פטיסייר:
1. שמים בסיר בישול את החלב,מוסיפים את תמצית הוניל וחצי מכמות הסוכר ומרתיחים.
2. לחלמונים מוסיפים את הסוכר שנותר והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
3. לאחר שהחלב רתח שופכים חצי מהכמות לתערובת החלמונים,מערבבים היטב ומחזירים את תערובת החלמונים לחלב וממשיכים לבשל( השוואת טמפרטורות ),
תוך כדי ערבוב מתמיד עד להופעת בועות. יש להזהר מבישול יתר.
4. שופכים את התערובת מיד עם הופעת הבועות הראשונות לקערה עם מסננת ומסננים עד לקבלת תערובת חלקה.
5. על מגש עם ניילון נצמד, משטחים את קרם הפטיסייר ,עוטפים ומצננים.

מתחילים בהרכבת העוגה:
1. על משטח מקומח מרדדים את הבצק פריך.
2. יוצרים עיגול באמצעות רינג או תבנית אפייה עגולה.
3. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה , שמים במרכז הבצק פריך קרם פטיסייר ומעל מפזרים פירות יער.
4. מקפלים את שולי הבצק מסביב לקצוות קרם הפטיסייר.
5. מברישים קלות עם ביצה את שולי הטארט ומפזרים מעל שקדים.
6. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ- 20-25 דקות ( תלוי בתנור ובגודל הטארט)
7. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

עוגת דבש מיוחדת לראש השנה עם תבלינים מתכון כולל סרטון של נעה עינת

שתפו אם אהבתם

עוגת דבש מיוחדת לראש השנה עם תבלינים מתכון כולל סרטון של נעה עינת

מצרכים עוגת דבש מיוחדת אישית:
3/4 כוס דבש
חצי כוס סוכר לבן
כוס ורבע שמן קנולה
כוס מים פחות כף
4 ביצים
2 כוסות ו -3/4 קמח
1 כף סודה לשתייה
כפית אבקת קקאו
כפית אבקת קינמון
כל תבלין נוסף שרוצים ( לדוגמא ציפורן )



אופן הכנת העוגת דבש תבלינים אישית:

1. בקערת המיקסר שמים שמן ותוך כדי ערבול מוסיפים דבש ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר ומקציפים.
2. מוסיפים לתערובת בהדרגה את המים,הביצים וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים בהדרגב את הקמח, סודה לשתייה, קקאו,קינמון וכל תבלין שרוצים להוסיף, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
4. משמנים קלות בעזרת תרסיס שמן את תבנית הסיליקון ויוצקים את התערובת.
5. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-25-35 דקות( תלוי בתבנית ובתנור).
6. מוציאים מתנור ומשאירים בצד להתקרר, מוציאים מהתבנית שמים בצלחת ומפזרים מעל אבקת סוכר.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

עוגת סולת בסבוסה מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגת סולת בסבוסה מתכון של תומר תומס

מצרכים:
1 ק"ג סולת
2 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס שקדים טחונים (לא חובה)
כפית וחצי גרידת תפוז
כוס מיץ תפוזים טרי
כוס צימוקים או תמרים
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
חצי כפית מסטיקא (לא חובה)

לקישוט וסירופ:
שקדים מקולפים לקישוט
שומשום לקישוט
2 כוסות סוכר
מיץ לימון מחצי לימון
חצי ליטר מים



אופן הכנה:
1. בקערה שמים את:סולת,ביצים,סוכר(רק של העוגה לא של הקישוט),שמן,שקדים טחונים,גרידת תפוז,מיץ תפוזים,צימוקים(או תמרים),אבקת אפיה,סוכר וניל ומסטיקא.
2. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומשאירים בצד 5 דקות.
3. לוקחים תבנית חד פעמית ומשמנים ומעבירים את תערובת הסולת לתבנית ומשטחים.
4. מרטיבים טיפה את היד עם עם מים ומחליקים את החלק העליון של העוגה.
5. בעזרת סכין חותכים לריבועים או אלכסונים שווים.
6. שמים שומשום ושקד מקולף במרכז כל ריבוע או אלכסון.
7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות לחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.
8. מתחילים בהכנת הסירופ: שמים 2 כוסות סוכר עם חצי ליטר מים, מיץ לימון מחצי לימון ונביא לרתיחה.
9. לאחר שהסירופ הגיע לרתיחה מבשלים עוד קצת שהסירופ מקבל צבע דבש/זהוב.
10. לאחר חצי שעה בתנור,מוציאים את העוגה,בעזרת סכין חוזרים שוב על החיתוך העוגה.
11. נותנים לעוגה להתקרר ואז מפזרים מעל העוגה את הסירופ החם.

שתפו אם אהבתם

עוגת תפוזים קוקוס ללא גלוטן מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגת תפוזים קוקוס ללא גלוטן מתכון של תומר תומס

מצרכים:
2.5 כוסות חד פעמי של שתיה חמה של קמח קונדיטור ללא גלוטן או קמח רגיל ( למי שרוצה את הגרסה עם הגלוטן)
כוס מיץ תפוזים טרי
חצי כוס קוקוס
1 תפוז שניצור ממנו גרידת תפוז
1 שקית אבקת אפיה
6 חלמונים
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר או תחליף סוכר שנקרא מתוק כמו סוכר
אבקת סוכר לקישוט



אופן הכנה:
1. לקערה עם הקמח מוסיפים את הסוכר,הקוקוס ואבקת אפיה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים לתערובת הקמח את המיץ תפוזים,שמן,ומעט גרידת תפוז.
3. מוסיפים לתערובת את החלמונים ומערבבים את הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את העוגה לתבנית אפיה.
5. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 50 דקות.
7. מוציאים מהתנור,נותנים להתקרר ומפזרים אבקת סוכר מעל.
8. פורסים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

עוגת תפוזים מעולה של אורית לוי

שתפו אם אהבתם

עוגת תפוזים מעולה מתכון של אורית לוי

3 ביצים גדולות
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או מיץ תפוזים קנוי
קליפה מגוררת מתפוז
1 כפית תמצית וניל
1 שקית אבקת אפייה או 2 כפיות גדושות
2 כוסות קמח רגיל
אבקת סוכר לקישוט
2 תבניות אינגליש קייק



אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה..
3. מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.
4. מוסיפים מיץ תפוזים, גרידת תפוז, וניל, אבקת אפייה וקמח לסירוגין עד שהתערובת אחידה..
5. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק, שופכים את התערובת בצורה שווה .
6. אופים כ- 40 דק' או עד שמזהיב למעלה.
7. זורים אבקת סוכר לקישוט.

שתפו אם אהבתם

עוגת גבינה במיקרוגל ב-7 דקות מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגת גבינה במיקרוגל ב-7 דקות מתכון של תומר תומס


מצרכים:
10 עוגיות סנדביץ (אוראו או כל חברה אחרת)
500 גרם גבינה לבנה (סקי או כל חברה אחרת)
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס חד פעמית של קורנפלור
1 כוס חד פעמי של אבקת סוכר
3 ביצים לארג'
2 חבילות סוכר וניל
2 כפיות גרידת לימון



אופן הכנה:
1. קוצצים את עוגיות הסנדביץ, חצי שמים בקערה וחצי שמים בצד.
2. מוסיפים לקערה את הגבינה הלבנה.
3. מוסיפים את השמנת החמוצה לקערה.
4. מוסיפים את הקורנפלור לקערה.
5. מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר.
6. מוסיפים את הביצים לקערה.
7. מוסיפים את סוכר הוניל וגרידת הלימון לקערה.
8. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.
9. משמנית קלות את תבנית האפיה.
10. שמים בתחתית התבנית את העוגיות סנדביץ שטחנו ושמנו בצד (ניתן להשאיר מעט לציפוי מלמעלה)
11. שופכים לתבנית את תערובת הגבינות.
12. מפזרים מעל את העוגיות הטחונות( במידה והשארתם)
13. שמים על העוצמה הכי גבוהה במיקרוגל בין 5-7 דקות ( תלוי במיקרוגל שיש לכם.
14. מוציאים מהמיקרוגל ונותנים שעה להתקרר, פורסים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

עוגה לשבת פרווה מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגה לשבת פרווה מתכון של תומר תומס


מצרכים:
מיכל גלידה פרווה( ניתן להשתמש גם בגלידה חלבית)
קמח תופח (מבחינת כמות, ממלאים את מיכל הגלידה בקמח תופח ביחס של 1:1, כלומר שמים קמח באותה כמות של הגלידה)
כף נוטלה



אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות , ממיסים את הגלידה במיקרוגל ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את הקמח תופח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משמנים את התבנית קלות ומעבירים לתוכה את תערובת הגלידה והקמח.
4. מורחים מעל כף נוטלה ומכניסים לתנור למשך 35 דקות.
5. מוציאים מהתנור ובעזרת קיסם נועצים במרכז העוגים ומוודאים שהוא יצא יבש ואז העוגה מוכנה.
6. נותנים להתקרר, פורסים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

עוגת שוקולד מהירה עם קוקוס של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגת שוקולד מהירה עם קוקוס של תומר תומס

מצרכים:
4 ביצים
חצי כוס שמן
כוס ורבע קמח מנופה
כוס סוכר
כוס שוקולית
סוכר וניל
אבקת אפייה
שוקולד
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 כפיות אגוזי מלך טחונים
קוקוס לקישוט.



אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הביצים ומתחילים בהקצפה,תוך כדי מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
2. מקציפים עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה,מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר וניל,אבקת אפייה,שמן,שוקולית,מוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה(חצי משאירים בצד) ואת אגוזי המלך ואת הקמח בהדרגה
3. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
4. מרססים טיפה שמן בתבנית ושופכים לתוך התבנית את התערובת.
5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-30 דקות.
6. בינתיים מתחילים להכין את הציפוי: במחבת שמים את חצי מיכל השמנת מתוקה שנשאר,שוברים לתוך השמנת חבילה אחת של שוקולד חלב ומחממים עד שהשוקולד נמס, מערבבבים כל הזמן.
7. לאחר חצי שעה בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר 5 דקות, בינתיים מחממים את הגנאש(תערובת השמנת והשוקולד).
8. לאחר 5 דקות הופכים את העוגה על צלחת הגשה,ומתחילים לשפוך מעל את הגנאש.
9. מקשטים בקוקוס ואגוזי מלך, פורסים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

עוגת שוקולד מהירה של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגת שוקולד מהירה של תומר תומס

מצרכים:
3 כוסות קמח רגיל
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
חצי כוס קקאו
חצי כוס שמן רגיל
שקית אבקת אפיה
3 ביצים



אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מעבירים לתבנית סיליקון משומנת,מפזרים קוקוס מלמעלה.
3. מכניסה למיקרוגל בעוצמה מירבית ל-8 דקות.
4. לאחר 5 דקות שנתנו לעוגה להתקרר, מפזרים מעל אבקת סוכר.
5. מוציאים את העוגה מהתבנית ופורסים ומגישים.
ניתן לפזר מעל גנאש -מיכל שמנת מתוקה ו100 גרם שוקולד לחמם ולשפוך מעל למי שאוהב עוגה רטובה

שתפו אם אהבתם

עוגת גבינה מתכון קל ופשוט של מלכי אדלר

שתפו אם אהבתם

עוגת גבינה מתכון קל ופשוט של מלכי אדלר

תבנית15X22

לתחתית
100 גר' פתיבר (1/2 כוס)
2 כפות סוכר
50 גר' חמאה מומסת

• מחממים תנור ל 160 מעלות
• מרסקים את הפתיבר במעבד מזון ומוסיפים את הסוכר והחמאה
• שוטחים על התבנית ואופים 10 דקות.
• מקררים




.

למלית
250 גר' גבינת שמנת 30%
2 ביצים
300 גר' חלב מרוכז ממותק

• מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה
• יוצקים על התחתית
• אופים באמבט מים (שמים את התבנית בתוך תבנית עם מים חמים) עד שהעוגה מתייצבת במרכזה כ 45 דקות.
• מקררים לפחות 6 שעות

לציפוי
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
75 גר' שמנת מתוקה

• מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד
• טוחנים עד לקבלת גנאש חלק
• יוצקים על העוגה

שתפו אם אהבתם