אלפחורס מתכון מנצח במילוי ריבת חלב של איתי שושן

שתפו אם אהבתם

אלפחורס מתכון מנצח במילוי ריבת חלב של איתי שושן


מתכון:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות – 20-25 יח'

מצרכים:
200 גר' חמאה מומסת
210 גר' קמח לבן מנופה
150 גר' סוכר
280 גר' קורנפלור
גרידת לימון/תפוז
1/2 כפית סודה לשתייה
3 חלמונים
שקית אבקת אפייה
כפית תמצית רום/וניל

למילוי:
צנצנת ריבת חלב/נוטלה

לציפוי:
קוקוס טחון



אופן הכנה:
במיקסר מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה חמאה, סוכר וגרידת לימון.
לאחר מכן מוסיפים חלמונים, תמצית רום/וניל, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קורנפלור וקמח.
אם הבצק יבש מידי מוסיפים קצת מים בהתאם ואם רטוב מידי מוסיפים קורנפלור בהתאם.
עושים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לפחות לשעה!
לאחר שקיררנו את הבצק מחלקים ל2 חלק 2 נשאר בקירור עד שנגמור להכין את החלק הראשון של הבצק.
על גבי נייר אפייה חובה לפזר קורנפלור כדי שלא ידבק, מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ ועם חותכן עושים צורה ומעבירים לתבנית ואופים למשך 10-8 דק' עד שטיפה מזהיב ומצננים את העוגיות.
בנתיים ממלאים שקית זילוף במילוי שאנחנו רוצים.
לוקחים עוגייה ומזלפים כמות נדיבה וסוגרים עם עוגייה וטובלים בקוקוס טחון.
בתאבון!

שתפו אם אהבתם

בראוניז מושלמים עם שוקולד נוטלה – 3 מרכיבים

שתפו אם אהבתם

בראוניז מושלמים עם שוקולד נוטלה

מצרכים:

1.5 כוסות של ממרח נוטלה
חצי כוס קמח תופח
2 ביצים



אופן הכנה:
1.שמים בקערה את הנוטלה.
2. מוסיפים את הקמח התופח ואת הביצים.
3. מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. משמנים קלות תבנית אפיה ומעבירים את תערובת השוקולד לתבנית ומשטחים.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים בין 15-20 דקות.
6. מוציאים מהתנור בגמר האפיה ונותנים לזה להתקרר 20-30 דקות ואז חותכים לריבועים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

עוגיות חמאה מעולות מתכון

שתפו אם אהבתם

עוגיות חמאה מעולות מתכון

מצרכים לעוגיות חמאה נמסות
230 גרם חמאה
210 גרם קמח (כוס וחצי)
80 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
50 גרם קורנפלור (4 כפות)
1 כף תמצית וניל



אופן הכנה:

1. בטמפרטורת החדר, מקציפים את החמאה והאבקת סוכר.
2. מוסיפים את תמצית הוניל.
3. מוסיפים את הקורנפלור וחצי מכמות הקמח ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הקמח שנותר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מזלפים על נייר אפייה בתבנית עם הצנטר הרצוי לקבלת הצורה הרצויה.
6. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

עוגיות בולו טוניסאי של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגיות בולו טוניסאי של תומר תומס

מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 אבקת אפיה
2 כפות גדושות של שמרים
כף קצח
כף אניס
כוס אגוזי מלך
כוס סוכר
כף שומשום
כוח וחצי של צימוקים שטופים
4 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים
סוכר וניל או כפית מי זהר



אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח,ביצים,שמרים,קצח,אניס,שומשום,שמן,צימוקים,סוכר.
2. שמים בשקית את אגוזי המלך וקוצצים אותם ומוסיפים לתערובת הקמח ביחד עם אבקת אפיה ,מי זהר ומים ומערבבים את הכל לבצק אחיד,הבצק אמור להיות קצת דביק.
3. מכסים את הבצק בקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים את הבצק(ניתן לשים ראש שום מלמעלה לזירוז תפיחה) כחצי שעה עד להכפלת הנפח.
4. לאחר חצי שעה,מקמחים קלות את משטח העבודה,מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים נכל חלק נקניק מאורך ומשטחים מעט כפי שהודגם בסרטון.
5. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה מכסים ומתפיחים רבע שעה נוספת.
6. לאחר רבע שעה,עושים חריצים בלחם מברישים עם חלמון מעורבב ברבע כוס מים,מפזרים מעל שומשום ומכניסים 30-40 לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
7. פורסים ומגישים.
יש אפשרות לפרוס ולהכניס ל-10 דקות נוספות בתנור בחום של 200 מעלות ואז מקבלים עוגיות בולו קריספיות לטבילה בתה.

שתפו אם אהבתם

עוגיות מלוחות עבאדי מתכון מושלם של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגיות מלוחות עבאדי מתכון מושלם של תומר תומס

סרטון של מתכון של עוגיות מלוחות עבאדי

מצרכים:
2 כוסות קמח רגיל מנופה
כפית מלח שטוחה
חצי כוס שמן זית/קנולה
רבע כוס מים
50 גרם מחמאה או חמאה
אבקת אפיה

שומשום לקישוט
כף מים
חלמון מביצה אחת




.
אופן הכנה:
1. שמים בקערה את:קמח,מלח,שמן זית/קנולה,מים,מחמאה/חמאה,אבקת אפיה ולשים לתערובת אחידה.
2. נותנים לבצק לנוח 5 דקות.
3. לוקחים חתיכה מהבצק יוצרים נחש,חותכים בגודל הרצוי ויוצרים עיגול כפי שהודגם בסרטון.
4. מוסיפים לחלמון כף מים ומערבבים ומברישים את כל העוגיות בצורה אחידה,מפזרים שומשום מעל.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ל20-25 דקות.
6. מוציאים מהתנור ומגישים.

שתפו אם אהבתם

עוגיות טחינה מתכון מנצח של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגיות טחינה מתכון מנצח של תומר תומס

סרטון של עוגיות טחינה מתכון מנצח:

מצרכים:
כוס סוכר
כוס טחינה גולמית
3 כוסות קמח תופח מנופה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות שוקולית
200 גרם חמאה מומסת
שקדים קלופים לקישוט




.

הוראות הכנה:
לערבב את כל המצרכים לבצק אחיד, ליצור כדורים בינוניים ולסדר במרווח בתבנית עם נייר אפייה.
לשים מעל כל עוגייה ,שקד מולבן.
לאפות ב 180 מעלות למשך 10 דקות.
בהצלחה

שתפו אם אהבתם

עוגיות ביסקוטי קפה מושלמות של ג'ורג'יה ספיציקינו

שתפו אם אהבתם

עוגיות ביסקוטי קפה מושלמות של ג'ורג'יה ספיציקינו

מצרכים:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
50 גרם שוקולד צ'יפס ( 90 יחידות של שוקלד ציפס בערך 4 כפות)
2 ביצים
4 כפות קפה אספרסו מוכן (60 מ"ל)
כוס סוכר (200 גרם)
כוס פחות 4 כפות קורנפלור (100 גרם)
חצי כוס חמאה מומסת (125 גרם)



אופן הכנה:
1 מוסיפים את האבקת אפיה וסוכר וניל אל הקמח.
2. מוסיפים את החמאה המומסת ואחרכך את הסוכר ומערבבים.
3. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים קורנפלור ואחרכך את הקפה וממשיכים לערבב עם היד עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לבצק את פצפוצי השוקולד ולשים מעט.
6. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג,מסדרים על תבנית עם נייר אפיה ומשטחים את העוגיות.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
8. מוציאים מהתנור, נותנים מעט להתקרר ומפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

שתפו אם אהבתם

עוגיות שקדים מושלמות (עבמבר) של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

עוגיות שקדים מושלמות (עבמבר) של תומר תומס

המתכון הינו ללא קמח ולכן מתאים גם לאנשים הנמנעים מגלוטן וכמוכן ניתן להכין את העוגיות לפסח.

סרטון הכנה של עוגיות שקדים:

מצרכים:
500 גרם שקדים טחונים(ניתן להשתמש בקנוי או להשרות את השקדים במים חמים,לקלף קליפה חיצונית,לייבש ואז לטחון).
4 כוסות חד פעמי (400 גרם) של אבקת סוכר.
8 גרגירי מסטיקא(מסאבג'ה) ניתן לקנות בחנויות תבלינים.
2 כפות תמצית וניל
כפית תמצית שקדים
5 חלמונים (גודל לארג')



אופן הכנה:
1. בתוך קערה שנמצאת בבן מארי( קערה בתוך מים חמים) שמים את אבקת הסוכר,מוסיפים את החלמונים, מערבבים עד שאבקת הסוכר נמסה לגמרי.
2. מרסקים את המסטיקא ומוסיפים לתערובת החלמונים ואבקת הסוכר בבן מארי.
3. לאחר שאבקת הסוכר נמסה,מסירים את הקערה מהסיר ,מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
4. שמים בקערת מיקסר נפרדת את השקדים הטחונים ומוסיפים לתוכה את תמצית השקדים ותמצית הוניל ומוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת החלמונים ואבקת הסוכר שהתקררה.
5. מערבבים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
7. ניתן לקשט כל עוגיה מלמעלה עם שקד או אגוזי בונדוק.
8. אופים בטורבו 180 מעלות למשך 20 דקות עד להשחמה זהובה.
9. מוציאים מהתנור,נותנים לעוגיה להתקרר ובתאבון.

מתכונים נוספים:

עוגיות ביסקוטי לימון

עוגיות נוטלה

שתפו אם אהבתם

עוגיות תמרים ואגוזים מתכון של לי אבוטבול

שתפו אם אהבתם

עוגיות תמרים ואגוזים מתכון של לי אבוטבול

מצרכים:
3.5 כוסות קמח
1/3 כוס שמן
חצי כוס מים
3 כפות סוכר
קמצוץ מלח
200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר
ממרח תמרים
אגוזי מלך טחונים
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה



אופן הכנה:
1. שמים את הקמח בתוך קערה,מוסיפים אבקת אפיה,סוכר וניל,סוכר,מעט מלח ומערבבים את כל החומרים היטב.
2. יוצרים גומחה במרכז קערה ומוסיפים את הרטובים: מים,שמן והחמאה.
3. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ונותנים לו לנוח כרבע שעה.
4.לאחר שהבצק נח,מקמחים קלות ,מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
5. מרדדים כל חלק כפי שהודגם בסרטון.
6. מורחים בעדינות את ממרח התמרים,ניתן להוסיף קינמון, מפזרים מעט אגוזי מלך טחונים.
7. עושים הידוק ראשוני ומגלגלים כפי שהוצג בסרטון,מפזרים מעט קמח, ועושים חתכים לאורך הרולדה בעדינות.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25-35 דקות עד שהבצק קצת זהוב.
9. לאחר שהוצאנו מהתנור נותנים להתקרר מעט ומפזרים אבקת סוכר מעל,נותנים להתקרר עד שהרולדה קריספית ומגישים.

שתפו אם אהבתם

ביסקוטי לימון מתכון – עוגיות איטלקיות

שתפו אם אהבתם

עוגיות ביסקוטי לימון איטלקיות מתכון

סרטון הכנת ביסקוטי לימון:

מצרכים:
300 גרם קמח (2 כוסות קמח +2 כפות)
1 שקית סוכר וניל
1 מיץ לימון מלימון אחד.
קורט גרידת לימון
חצי כוס סוכר (100 גרם)
חצי כוס שמן (100 גרם)
חצי כפית אבקת אפיה
אבקת סוכר
1 ביצה



אופן הכנת ביסקוטי לימון
1.שמים בקערה את הביצה,מוסיפים קמח,סוכר,שמן.
2. מוסיפים סוכר וניל,מיץ לימון,גרידת לימון.
3. בעזרת מיקסר מערבבים את התערובת,עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מכסים ומכניסים למקרר ל-15 דקות ואז יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג וטובלים באבקת סוכר.
5. מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה ומשטחים את העוגיות.
6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים למשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
7. מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים

שתפו אם אהבתם