סיגרים פיקנטי במילוי חזה עוף טחון וירקות – לי אבוטבול

סיגרים פיקנטי במילוי חזה עוף טחון וירקות – לי אבוטבול

מצרכים:
עלי סיגר חבילה אחת (עדיפות לעגולים).
250 גרם עוף טחון
2 עגבניות
ראש שום
פלפל חריף ירוק
בצל בינוני
צרור כוסברה
חבילת אפונה גינה (בערך 2 כוסות אפונה שטופה ומבושלת).
שמן קנולה
תבלינים: מלח , פפריקה אדומה , כמון , כורכום .
(ניתן להוסיף תבליית תיבול הודי של קנור(מקפיץ את הטעמים).

אופן הכנה:
את כל המצרכים מלבד עלי הסיגר והעוף הטחון, אנו מכניסים למעבד מזון וטוחנים.
מתקבלת תערובת מצויינת וסמיכה במרקם.
את חזה העוף הטחון אנחנו מקפיצים במחבת עם מעט שמן ולאחר חצי בישול מוסיפים את התערובת שטחנו מראש.
מתחילים בלהוסיף 3-4 כפות וממשיכים לפי הצורך.

לאחר מכן טועמים ומתקנים מלח ומחזקים טעמים במידת הצורך.
נותנים לתערובת של העוף עם הירקות הטחונים להתקרר .

חותכים את עלי הסיגר לחצי , ומגלגלים .
(את הגילגול ניתן לראות בסרטון הסברה) .
לאחר הגילגול, בקצה הסיגר ניתן לשים מעין דבק (שהוכן עם קמח ומים)
ובכך למנוע מהסיגרים להפתח בטיגון.

ניתן להגיש עם סלט ירקות קצוץ וטחינה ירוקה:)

בתאבון

מקלובה מתכון של תומר תומס כולל סרטון

מקלובה מתכון של תומר כולל סרטון

מצרכים להכנת מקלובה:
1 כרובית
1 חציל
1 בטטה
3 בצל
3 גזר
1 גמבה
4-5 תפוח אדמה
5 עגבניות
צרור פטרוזיליה
חצי קילו אורז עגול או פרסי
מעט שומן כבש ( לא חובה)
חצי קופסא גרגירי חומוס
צנוברים (לא חובה)
3 כפות בהראט
2 כפות מלח
כף כורכום
3 כרעיים חתוכים -2
אופן הכנה:
1. שוטפים את האורז ומשרים במים חמים.
2. פורסים את הירקות לפרוסות עבות. מטגנים כל ירק בנפרד(לא מטגנים את העגבניות והבצל) ומסדרים בתבנית עם נייר סופג.
3. בסיר גבוה שמים את השמן שטיגנו את הירקות,מתחילים בטיגון הכרעיים שהעור כלפי מטה
4. תוך כדי טיגון העוף,מוסיפים את השומן כבש וממשיכים לטגן.
5. מוסיפים את הבהראט,מלח והכורכום לסיר עם הכרעיים,ומוסיפים כליטר מים חמים ומבשלים כחצי שעה.
6. חותכים את הנייר אפיה לפי השיטה שהודגמה בסרטון.
7. לאחר חצי שעה מוציאים את הכרעים מהסיר, ומסננים את הנוזל בסיר ושומרים בצד לשימוש.
8. מתחילים בהרכבת הסיר, בתחתית הסיר שמים את נייר האפיה שחתכנו.
9. מסדרים שכבה של הירקות שחתכנו ומעל את הכרעיים עם העור כפי מטה.ומעל עוד שכבה של ירקות ומעל מפזרים פטרוזיליה.
10. מעל הירקות והפטרוזיליה מוסיפים את האורז והצנוברים,מהדקים היטב.
11. שמים את הסיר על אש גבוהה ומוסיפים חצי ליטר מהנוזל ירקות שסיננו מבישול הכרעיים ומבשלים 10 דקות על אש גבוהה.
12. לאחר 10 דקות מכסים את הסיר , מנמיכים את האש ומבשלים 50 דקות נוספות.
13. לאחר 50 דקות מסירים מהאש ושמים את הסיר סגור על מגבת רטובה.
14. שמים מעל הסיר מגש רחב,הופכים בעדינות ומגישים.

עוף עם כרובית וערמונים מתכון כולל סרטון של תומר תומס

עוף עם כרובית וערמונים מתכון כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים עוף עם כרובית וערמונים :
6 כרעיים עוף
קמח
3 ביצים
כוסברה
כרובית
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
חצי כוס שמן קנולה
פפריקה אדומה
3-4 שיני שום קצוצות
1 עגבניה מגורדת
1 בצל גדול מגורד
ערמונים
4 כוסות מים



אופן הכנה:
1. מתחילים בפירוק והכשרת הכרובית, מורידים את הגבעול של הכרובית,נצמדים לחלק הפנימי ומתחילים לפרק את הפרחים,שיהיו כמה שיותר גדולים.
2. במידה והפרחים גדולים מדיי ניתן לחתוך ל-2.
3. שמים בקערה את פרחי הכרובית עם מים ומלח ל-10 דקות על מנת להכשיר ולמנע מחרקים.
4. לאחר 10 דקות, מוציאים את פרחי הכרובית ושוטפים טוב על מנת שלא ייצא מלוח בתבשיל.
5. שמים במחבת בערך סנטימטר של שמן ומחממים.
6. בזמן שהשמן מתחמם,שוברים 3 ביצים בקערה,מוסיפים טיפה פפריקה אדומה ומערבבים היטב.
7. טובלים את הכרובית בביצה ואחרכך טובלים את הכרובית בקמח ומתחילים בטיגון הכרובית.
8. שהכרובית משחימה מוציאים למסננת או קערה עם נייר סופג.
9. לאחר שהוצאנו את הכרובית, בתוך המחבת עם השמן של הכרובית, מטגנים את העוף כ- 2 דקות על מנת לעשות סגירה לעוף.
10. בסיר מחממים חצי כוס שמן,שהשמן חם שמים את הבצל המטוגן,שהבצל מזהיב מוסיפים את העגבניה המגורדת.
11. מוסיפים את הערמונים לסיר, את הכורכום,הפלפל השחור ומערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות.
12. מוסיפים את השום לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים ולאחר מכן מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
13. מסדרים בסיר את העופות ולאחר מכן את הכרובית ומוסיפים עוד 3 כוסות מים חמים.
14. מערבבים ומבשלים עוד 50 דקות מדי פעם מרטיבים את התבשיל, אחרי 10 דקות, ניתן להוסיף רבע כפית פפריקה במידה והתבשיל חיוור.
15. לאחר חצי שעה, מנמיכים את האש ומוסיפים כוסברה(לא חייב) ומבשלים 20 דקות נוספות על אש נמוכה.
16. מסירים מהאש ומגישים.

שיפודי חזה עוף בטריאקי של ירון ידעי כולל סרטון

שיפודי חזה עוף בטריאקי של ירון ידעי

מצרכים שיפודי חזה עוף בטריאקי :
1 קג' חזה עוף/פרגיות
חצי כוס סילאן
חצי כוס צ'ילי מתוק
חצי כוס טריאקי
4 כפות שמן סויה
2 שיני שום קצוצות
שיפודי עץ.



אופן ההכנה של שיפודי העוף ברוטב טריאקי:

1. לחתוך את העוף לקוביות.
2. לערבב בקערה את כל מצרכי המרינדה.
3. להוסיף את חזה העוף למרינדה.
4. להניח במקרר לספיגת טעמים מינימום חצי שעה .
5. לשפד בשיפודי עץ לא להעמיס. ולשמור את המרינדה שנותרה להברשה על השיפודים במהלך הצלייה
6. לחמם מחבת פסים משומנת . או תנור במצב גריל.
7. לצרוב את השיפודים מכל צד למשך 2 דקות
8. מידי פעם להבריש את העוף במרינדה שנותרה .

נוקידס טריפולי – ניוקי טריפוליטאי של יעל נתן

נוקידס טריפולי – ניוקי טריפוליטאי של יעל נתן


מצרכים לנוקידס טריפולי:
2 ביצים
שמן
כוס קמח
כוס סולת
מלח
5 עגבניות מגורדות או טחונות גס
כף פפריקה מתוקה
כף וחצי רסק עגבניות
כף מלח גס
1-2 כפות סוכר
3 כרעיים של עוף



אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת הנוקידס: בקערה שמים את הביצים ועל כל ביצה מוסיפים בחצי קליפה שמן כלומר על 2 ביצים ממלאים חצי קליפה פעמיים בשמן ומוסיפים לביצים.
2. מוסיפים לביצים מעט מלח, ואת הקמח והסולת בהדרגה כפי שהוצג בסרטון ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
3. לוקחים חתיכה מהבצק, מגלגלים לצורת נקניק וחותכים חתיכות בגודל של גרגיר חומוס ומגלגלים.
4. מסדרים את הנוקידס על תבנית עם נייר אפייה ומשאירים לייבוש יום שלם.
5. מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר שמים אבע כוס שמן,מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים כדקה עד 2 דקות.
6. מוסיפים את הפפריקה,לאחר מכן את רסק העגבניות.
7. מוסיפים כף מלח גס ואת הסוכר ומערבבים.
8. ממלאים את הסיר עם מים עד 3/4 גובה של הסיר ומביאים לרתיחה.
9. כאשר יש רתיחה מוסיפים את העוף והנוקידס,מעבירים לאש הכי נמוכה שיש ומבשלים 3 שעות, יש אפשרות לשים על הפלטה של שבת, רק לוודא שיש נוזלים.

גלילת חזה עוף ממולא בפטריות ובצל של לי אבוטבול

גלילת חזה עוף ממולא בפטריות ובצל של לי אבוטבול


מצרכים לגלילת חזה עוף ממולא בפטריות ובצל
חזה עוף פרוס לשניצלים.
5-6 פטריות פורטבלו
בצל בינוני קצוץ
תבלין שווארמה
פירורי לחם
1 ביצה טרופה



אופן הכנה:

1. קוצצים את הפטריות והבצל .
2. מקפיצים במעט מאוד שמן ומוסיפים פלפל מלח ותבלין שווארמה.
3. לאחר שמתקרר שמים על חזה העוף ומגלגלים מהצד העבה לצד הדק.
4. טובלים את הגלילות בביצה ומעבירים לפירורי הלחם.
5. מטגנים מכל הכיוונים ופורסים בהגשה או ל2 או ליותר חתיכות אם הרול מספיק ארוך.
אפשר להגיש עם רוטב פטריות, רוטב שזיפים או טחינה

עוף שלם מתכון ללא שמן של תומר תומס

עוף שלם מתכון ללא שמן של תומר תומס

מצרכים למתכון של עוף שלם ללא שמן:
1 עוף שלם
10 שיני שום קצוצות
כף גדושה של מלח גס
4 כפות חומץ 5%
כפית פלפל שחור גרוס
לימון(לא חובה)



אופן הכנה:
1.חותכים במרכז החזה של העוף ופותחים לעוף שלם כפי שהוצג בסרטון.
2. מסירים שאריות מהצדדים של העוף ואת גרון העוף.
3. משטחים את העוף ידנית,שמים מעל שקית ובעזרת פטיש שניצל,משטחים את העוף.
4. שמים את העוף על הצד של העור במחבת הכפולה.
5. שמים את המחבת על הגז על אש גבוהה עד שמתחמם ומעבירים לאש נמוכה למשך 20 דקות.
6. אחרי 20 דקות מסירים את המחבת מהאש, הופכים אותה ופותחים.
7. מפזרים את השום מעל החלק עם העוף.
8. מפזרים מעל העוף את החומץ.
9. מפזרים מעל העוף את הפלפל שחור גרוס ואת המלח גס.
10. מחזירים את המחבת לאש על אש נמוכה לעוד 20 דקות כאשר הצד עם התבלון כלפי מעלה.
11. קצת לקראת הסוף אפשר לפזר מעל מיץ לימון(לא חובה), והופכים את המחבת על מנת שהשום טיפה יצרב.
12. לאחר 20 דקות מסירים מהאש חותכים ל-4 או יותר חלקים ומגישים.

מרק לקוסקוס צהוב בסגנון מרוקאי של תומר תומס

מרק לקוסקוס צהוב בסגנון מרוקאי של תומר תומס

מצרכים:
2 כוסות חומוס מושרה כל הלילה או חומוס של סנפרוסט
2 גבעולי סלרי
חצי כרוב
חתיכה של דלעת
בצל ענק
5 קישואים
3 גזרים
5 תפוחי אדמה
12 חלקי עוף שהורתחו במים למשך 10 דקות על מנת שיצא מהם הלכלוך
כפית כורכום
חצי כפית קינמון
כפית מלח
כפית פלפל שחור( לא חובה)

אופן הכנה:
1.קוצצים את הבצל ומחממים את הסיר עם 2 כפות שמן.
2. מטגנים את הבצל, וחותכים את הדלעת קוביות גדולות כפי שהודגם בסרטון.
3. חותכים את הכרוב עם השורש לקוביות.
4. חותכים את התפוח אדמה לקוביות.
5. חותכים את הקישואים והגזר לקוביות.
6. חותכים את הסלרי עם העלים.
7. כאשר הבצל נהיה שקוף, מוסיפים כפית כורכום ומערבבים ומוסיפים את הירקות והחומוס לתוך הסיר.
8. מוסיפים מים חמים עד לגובה הירקות והחומוס.
9. מוסיפים את הקינמון,פלפל שחור והמלח ומערבבים.
10. מסדרים מעל את העופות ומבשלים על אש נמוכה עד שזה מגיע לרתיחה בערך שעה וחצי.
11. מסירים מהאש ומגישים מעל קוסקוס

מתכון של הקוסקוס במיקרוגל ב- 7 דקות של תומס

חזה עוף ברוטב טריאקי

חזה עוף ברוטב טריאקי

מצרכים לחזה עוף בטריאקי
2 חזה עוף ללא עצם חתוכים לקוביות
4 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש
1 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפיות שמן שומשום
ג'ינג'ר
מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) או מרגרינה רגילה
שומשום
בצל ירוק קצוץ



אופן הכנת חזה עוף בטריאקי:
התחתית:
1. מסדרים בתבנית פיירקס או כל תבנית מתאימה את קוביות החזה עוף.
2. מפזרים מעל לפי הסדר הבא את רוטב,סויה,דבש,מיץ תפוזים ,גרידת ג'ינג'ר ושמן שומשום.
3. משרים למשך 30 דקות במרינדה.
4. משמנים קלות מחבת פסים וצורבים את החזה עוף משני הצדדים.
5. מוציאים את החזה עוף מהמחבת ושמים בצלחת בצד.
6. במחבת אחרת קולים שומשום.ושמים בצד.
7. שמים מעט מחמאה(מרגרינה בטעם חמאה) במחבת ,ממיסים קלות ומוסיפים את המרינדה למחבת ולאחר מכן מוסיפים את החזה עוף ששמנו בצד.
8. מבשלים על אש גבוהה ומצמצמים את המרינדה,עד שנוצר רוטב טריאקי.
9. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ולבסוף מפזרים מעל שומשום קלוי.

בתאבון!!!

מתכון לקציצות עוף ברוטב עם אפונה של ירון ידעי

מתכון לקציצות עוף ברוטב עם אפונה של ירון ידעי

מצרכים:
חצי קילו עוף טחון
חצי צרור כוסברה
4-6 תפוחי אדמה קלופים
2 בצל לבן
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
6 שיני שום קלופות
4 כפות שמן
כוס וחצי אפונה קפואה
כמון
כורכום
קארי הודי
עלי דפנה
פלפל אנגלי
מלח
פלפל שחור



אופן הכנת תערובת הקציצה
במעבד מזון או קוצץ ירקות
טוחנים 2 תפוחי אדמה . 1 בצל.
חצי צרור כוסברה. 2 שיני שום.
מסננים מעט עם הידיים להוצאת נוזלים מיותרים.
מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את העוף הטחון, חצי כוס פירורי לחם, ביצה,
חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית קארי, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה מלח.
לערבב טוב , אם המסה נוזלית מידי להוסיף פירורי לחם, בידיים רטובות יוצרים כדורים
(כדור פינג פונג) ולהכניס לקירור.

אופן הכנת הרוטב.
בסיר רחב מחממים 4 כפות שמן מטגנים 1 בצל חתוך לקוביות עד לשקיפות , חותכים תפוחי אדמה לקוביות בגודל הרצוי מוסיפים לסיר ומטגנים מעט , מוסיפים 4 שיני שום פרוסות, להמשיך לטגן עוד כ- חצי דקה, להנמיך את האש ולהוסיף תבלינים.
1 כפית כורכום, 1 כפית שטוחה קארי, כפית כמון, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית מלח, 2 עלי דפנה ,
5 עיגולי פלפל אנגלי.
לערבב טוב שכל התבלינים יפתחו כ- דקה ,
להוסיף מים לא חמים ליטר, עד ליטר וחצי.
מגביהים את הלהבה ומוסיפים את האפונה. מגיעים לרתיחה ומניחים בעדינות את הקציצות ,
מנדנדים את הסירשכל הקציצות יתיישרו לקו אחד
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות.
בהצלחה ! שלכם ירון ידעי 💛