ספינג מרוקאי מקורי מתכון של יפה בנוז

שתפו אם אהבתם

ספינג מרוקאי מקורי מתכון של יפה בנוז

מצרכים לספינג מרוקאי מקורי

1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כפית סוכר
כף ערק
כפית מלח
2 כפות שמן
כ-3-כוסות מים פושרים



אופן הכנה:
1. את הקמח , השמרים , הסוכר , מאחדים ולשים ביחד לבצק דליל
2. אוספים את הבצק לגומה אחת בעזרת השמן והמלח ועוד 2 כפות מים .
3. לתת לבצק לנוח ולתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו כ-שעה לערך.
4. לאחר תפיחה יש ללוש את הבצק שוב
5. לאחר כ-1/2 שעה אפשר להתחיל במלאכת הטיגון, כפי שהודגם בסרטון.

שתפו אם אהבתם

סופלה שוקולד מתכון מנצח של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

סופלה שוקולד מתכון מנצח של תומר תומס

מצרכים לסופלה שוקולד:
3/4 כוס חד פעמית של קמח
3/4 כוס חד פעמית של סוכר
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם שוקולד חלב
2 חלמונים
3 ביצים
200 גרם חמאה



אופן הכנה:
1. בקערת זכוכית שמים את החמאה.
2. מוסיפים לקערה עם החמאה את קוביות השוקולד מריר.
3. מכניסים למיקרוגל ל-40 שניות מערבבים ומחזירים למיקרוגל לחימום נוסף של 40 שניות עד החמאה והשוקולד הופכים לנוזליים ונוצרת בלילה אחידה.
4. מוסיפים את החלמונים לתערובת החמאה והשוקולד ומערבבים מהר .
5. מוסיפים את הביצים לבלילה וממשיכים לערבב מהר עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את הקמח והסוכר לבלילה ומערבבים היטב.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס או תבנית אישית של סופלה מנייר או מאלומיניום ממלאים רק רבע מגובה התבנית.
8. שמים במרכז הסופלה 2 קוביות שוקולד חלב.
9. מכסים מעל קוביית השוקולד שכבה נוספת בלילת סופלה השוקולד עד לחצי גובה של התבנית שהשתמשנו.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
11. מוציאים מהתנור לאחר 10 דקות ונותנים להתקרר כמה דקות ואז מוציאים מהתבנית.
12. להגשה מסדרים את הסופלה בצלחת, מפזרים מעל אבקת סוכר.
13. שמים ליד גלידה וניל ומגישים.

שתפו אם אהבתם

צ'ורוס ארגנטינאי מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

צ'ורוס ארגנטינאי מתכון של תומר תומס


מצרכים:
3ביצים
3כפות סוכר
2 כוסות קמח רגיל (כוס שתיה חמה)
100 גרם חמאה
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סוכר וניל
2 כוסות מים
רבע כפית מלח
לקישוט:
קינמון
סוכר
אפשר נוטלה



אופן הכנה:
1. מרתיחים מים עם החמאה ורבע כפית מלח,סוכר וסוכר וניל,עד שהחמאה נמסה,מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח ואבקת אפיה,מערבבים לבצק אחיד.
2. נותנים לתערובת להתקרר ואז מוסיפים את הביצים ושוב מערבבים לתערובת אחידה.
3. מזלפים לשמן רותח ומטגנים עד להזהבה, מוציאים ומניחים מעל נייר סופג וטובלים בקינמון וסוכר,ניתן להגיש בצד עם נוטלה,מגישים מיד בתום הטיגון.

שתפו אם אהבתם

וופל בלגי מתכון פשוט וטעים בטירוף !!!

שתפו אם אהבתם

וופל בלגי מתכון פשוט וטעים בטירוף !!!

מצרכים:
2 כוסות קמח מנופה( 280 גרם)
2 גרם אבקת אפיה (2/3 כפית, אנחנו ממליצים על שימוש במשקל דיגטלי ובקרוב נארגן קבוצת רכישה)
קמצוץ מלח
220 גרם חמאה מומסת
180 גרם סוכר (כוס פחות 2 כפות)
6 ביצים בגודל בינוני בטמרפטורת החדר
1 מקל וניל



אופן הכנה:
1. ממיסים את החמאה ונותנים להתקרר טיפה.
2. בקערה מקציפים קלות את הביצים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הסוכר.
3. מוסיפים לקערת הביצים את הקמח ואבקת האפיה.
4. מוסיפים את המלח ומערבבים בהתחלה בעדינות ואז בקצב יותר מהיר עד שאין גושים בתערובת.
5. מוסיפים את החמאה המומסת אחרי שהתקררה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. חוצים את מקל הוניל ל-2 מוציאים מתוכו את הגרגירים ומוסיפים לתערובת ומערבבים מעט(ניתן להשתמש במעט תמצית וניל במקום, אבל זה בחיים לא ישתווה למקל וניל).
7. מכסים את התערובת האחידה ומעברים למקרר לפחות לשעה.
8. לאחר שעה מוציאים את התערובת ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר ובינתיים מדליקים את מכשיר/מחבת הוופל בלגי( במישה ויהיה ביקוש,נארגן קבוצת רכישה גם לזה,תוכלו לבקש קבוצת רכישה כזאת בתגובות בתחתית העמוד).
9. ברגע שהמכשיר/ מחבת חם מספיק יוצקים לתוכו את התערובת עד לכיסוי מלא, סוגרים ואופים 7-8 דקות( משתנה ממכשיר למכשיר).
10 מוציאים את הוופל לצלחת מקשטים במייפל ,פירות( תבחרו את הפירות האהובים עליכם) ואבקת סוכר.

שתפו אם אהבתם

גלידת מנגו מתכון

שתפו אם אהבתם

גלידת מנגו מתכון

מצרכים:
3 כוסות קוביות מנגו
חצי כוס אבקת סוכר (125 גרם)
2 כוסות שמנת להקצפה (400 מ"ל)



אופן הכנה:
1. מקלפים את המנגו וחותכים לקוביות.
2. מוסיפים למנגו אבקת סוכר וטוחנים בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת מחית אחידה כפי שהוצג בסרטון.
3. מקציפים את השמנת בקערה, מעל קערה עם קרח, כד לקבלת קצפת יציבה.
4. שופכים את מחית המנגו מעל הקצפת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לקערה מכסים ומכניסים להקפאה למשך לילה.
6. מוציאים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

גלידת נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

גלידת נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס

מצרכים:
3 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה(250 מ"ל)
מיכל של חלב מרוכז ממותק (400 גרם)
50 גרם אגוזי מלך או כל אגוז אחר
200 גרם נוטלה
חצי כפית מלח



אופו הכנה:
1. מתחילים להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
2. קוצצים את האגוזים.
3. שמים את האגוזים בקערה נפרדת ומוסיפים את החלב הממותק.
4. מוסיפים לקערת האגוזים והחלב הממותק את הנוטלה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. שמים את תערובת האגוזים במיקרוגל ל-30 שניות.
6. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים , התערובת צריכה להיות בטמפרטורת החדר ולא חמה אחרת זה יפיל את הקצפת שנוסיף.
7. מוסיפים את המלח שופכים את הקצפת לתערובת האגוזים ומקפלים בעדינות על מנת לא לשבור את הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מעבירים את התערובת לקערה נוחה יותר להקפאה.
9. מכסים ומקפיאים לפחות ל-6 שעות או במשך הלילה.
10. מוציאים מהמקפיא ומגישים

שתפו אם אהבתם

גלידת שוקולד ביתית ללא מכונה

שתפו אם אהבתם

גלידת שוקולד ביתית ללא מכונה

1 כוס שוקולד מריר מגורד
1 כוס חלב מרוכז ממותק
2 כפות קקאו
2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
1/4 כוס שוקולד ציפס



אופן הכנה:
1. מעל סיר עם מים רותחים ממיסים את השוקולד (בן מארי)
2. מוסיפים לשוקולד המומס את החלב המרוכז ואבקת הקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. שמים קערת זכוכית במקרר חצי שעה ולאחר חצי שעה מקציפים בקערה את השמנת מתוקה עד לקבלת שמנת יציבה.
4. מוספים את הקצפת אל תערובת השוקולד ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה במקביל מוסיפים את השוקולד ציפס.
5. שופכים את התערובת לתבנית מתאימה ( מיכל גלידה ישן,או תבנית אינגליש קייק) , מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות ל-6 שעות או במשך הלילה.
6. מוציאים מסירים את הניילון ומגישים.

שתפו אם אהבתם

קדאיף גבינה מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

קדאיף גבינה מתכון של תומר תומס

מצרכים:
400 גרם שערות קדאיף
2 סוכר וניל
100 גרם חמאה
1/2 קג גבינה לבישול
אבקת סוכר
כוס סוכר
2 כוסות מים
זעפרן לא חובה
פיסטוק לקישוט
חצי לימון




.

הוראות הכנה
להמיס את החמאה במיקרוגל.
לקלות את הפיסטוק במחבת כשתי דקות , לקרר ולקצוץ.
הכנת הסירופ:
להרתיח 2 כוסות מים עם 1 סוכר וניל , מעט זעפרן, כוס סוכר ומיץ מחצי לימון , להביא לרתיחה על אש בינונית ולבשל במשך רבע שעה עד לצמצום אבל לא מדי.
הכנת המלית:
לערבב בקערה גבינה , 2 כפות אבקת סוכר וסוכר וניל ולהניח בצד.

לחתוך את שערות הקדאיף לרצועות , לפתוח ולפזר את החמאה המומסת , לערבב עד אחידות.
לסדר במחבת רק חצי מכמות הקדאיף ולהדק היטב, לשים את מלית הגבינה ולשטח.
להוסיף את יתרת הקדאיף ושוב לשטח.
חשוב להדק מהצדדים.
להניח את המחבת על אש בינונית , כל צד במשך 5 דקות.
לקחת צלחת להניח על המחבת ולהפוך ולהחליק בחזרה למחבת לעוד 5 דקות.
להוציא לתוך תבנית מתאימה , לצקת מיד את הרוטב ולפזר את הפיסטוק הקלוי.

שתפו אם אהבתם

מלבי מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

מלבי מתכון של תומר תומס

מצרכים:
כפית מי ורדים
2 שמנת מתוקה 38%
2 סוכר וניל
1 ליטר חלב
סוכר
מים
כפית מיץ לימון טרי
קוקוס
שקדים או אגוזים או פיסטוקים לקישוט
כוס חד פעמית גדושה של קורנפלור
צבע מאכל אדום נוזלי או אבקה.




.

הוראות הכנה:
1. שמים את החלב בסיר ומוסיפים שקית אחת של סוכר וניל,3/4 כוס סוכר,מרתיחים על אש בינונית ומערבבים כל הזמן.
2. מתחילים בהכנת הסירופ: שמים בסיר,2 כוסות סוכר,כוס מים,כפית של מיץ לימון טרי וצבע מאכל אדום נוזלי או אבקה, מרתיחים ומערבבים כל הזמן עד שזה מצטמצם לסירופ, מוסיפים לסירופ מי ורדים.
3. מוסיפים לסיר עם החלב,2 מיכלים של שמנת מתוקה ומביאים את הסיר כמעט לרתיחה לערבב כל הזמן.
4. מבשלים את הסירופ עד שהסוכר הצטמצם ואז נותנים לו 5 דקות לבעבע ואז מסירים מהאש ונותנים להתקרר.
5. ברגע שהחלב מבעבע מסביב, שמים בקערה כוס גדושה של קורנפלור,מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב עם מטרפה עד שאין גושים.
6. שופכים בהדרגה את הקורנפלור המדולל לתוך תערובת החלב והשמנת,תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה,זה השלב להוריד את המלבי מהאש לערבב .
7. לצקת את המלבי מיידית לתוך כלי הגשה מתאים, משאירים בצד להתקרר כ-20 דקות.
8. לאחר 20 דקות, מכסים ומכניסית את המלבי למקרר.
9. להגשה מפזרים מעל את הסירופ האדום ומעל מפזרים את הקישוט הרצוי(שקדים טחונים,אגוזים טחונים,פיסטוק)

לגרסת פרווה, מחליפים את החלב במים ואת השמנת מחליפים בקרם קוקוס

שתפו אם אהבתם

סופלה שוקולד כמו במסעדות של אייל הררי

שתפו אם אהבתם

סופלה שוקולד כמו במסעדות של אייל הררי

סרטון להכנת סופלה שוקולד:

אין ספק זהו הקינוח הכי נמכר ברוב מסעדות ישראל.
קבלו את גרסת השחיתות עוגת שוקולד חמה הידועה גם בשם פונדנט שוקולד.
במשך השנים לאחר אינספור מחמאות התחלתי לחלק את המתכון לאנשים, ותמיד עלו 3 שאלות עיקריות:
1. כלכך הרבה ביצים?
2. למה זה בגרמים ולא בכוסות או כפיות?
3. איפה קונים את הקוקוטים ( כוס חד פעמית למאפינס מאלומיניום)
אז ככה יש פה המון ביצים כי יש בו מעט מאוד קמח.
העניין בגרמים מאוד חשוב, כל קונדיטור מתחיל לומד כי יש חשיבות לכל גרם , מאחר שכל הקונדיטוריה הינה בעצם סוג של מדע מדוייק.
אין לכם עדיין משקל מזון ביתי, רוצו לקנות,אם אתם רוצים לקבל את אותה תוצאה בכל פעם מחדש.
פעם היה מאוד קשה להשיג את תבניות האישיות מאלומיניום של המאפינס , היום כמעט בכל סופר או חנות חד פעמית מוכרים את הקוקוטים.

מצרכים לעוגת שוקולד חמה כמו במסעדות

300 גרם שוקולד מריר קצוץ .
300 גרם חמאה
6 ביצים
6 חלמונים
240 גרם סוכר(כוס ועוד 3 כפות)
120 גרם קמח ( כוס פחות 2 כפות)
חפיסה של שוקולד מריר/חלב/לבן



אופן הכנה :
1. מעל סיר מים (בן מארי) ממיסים את השוקולד והחמאה, יש לוודא כי לא נכנסים מים לתערובת.
2. מקציפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. שופכים בהדרגה מתערובת הביצים והסוכר אל תערובת השוקולד והחמאה , ועושים פעולת קיפול(השוואת טמפרטורות).
חשוב להוסיף כל פעם קצת על מנת לא לשבור את ההקצפה של הביצים, ולעשות קיפול בעדינות.
4. מקפלים את הקמח אל תוך התערובת של החמאה והשוקולד.
5. לכסות את כל התערובת ולהשאיר לפחות רבע שעה במקרר עד שנוצרים בועות קלות בחלק העליון של התערובת.
6. מוציאים מהמקרר ובאמצעות כף גלידה ממלאים את הקוקוטים.
7. שמים במרכז העוגה קוביית שוקולד.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-12 עד 15 דקות (זהירות לא לאפות יותר מדיי).
9. העוגה מוכנה כאשר בראש העוגה יש שכבה קשה.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם