פסטו מתכון מושלם וקל להכנה

שתפו אם אהבתם

פסטו מתכון מושלם וקל להכנה

מצרכים למתכון פסטו
2 כוסות של עלי בזיליקום
1/2 כוס גבינת פרמזן
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס צנוברים
3 שיני שום קצוצות
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור



אופן הכנה:
1. במעבד מזון שמים את עלי הבזילקום ואת הצנורים ומפעילים בפולסים.
2. מוסיפים לקערת מעבד המזון את שיני השום הקצוצות וגבינת הפרמזן וממשיכים בפולסים.
3. בעזרת כף מגומי מגרדים את קצוות קערת המעבד מזון.
4. בזילוף איטי מוסיפים את שמן הזית לקערת מעבד המזון בזמן שהוא עובד כפי שהודגם בסרטון.
5. מדי פעם לעצור את הזילוף ועבודת מעבד המזון על מנת לגרד בעזרת כף גומי את קצוות הקערה.
6. כאשר כל שמן הזית נטמע ויש לנו תערובת אחידה,מפסיקים את פעולת מעבד המזון ומעבירים לקערה.
7. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב

ניתן להשתמש כרוטב לפסטה,או לפזר מעל תפוחי אדמה בתנור או בתור ממרח על לחם.
קרדיט מתכון ותמונה: Simply Recipes

שתפו אם אהבתם

פסטו מתכון קלאסי

שתפו אם אהבתם

פסטו מתכון

מצרכים להכנת פסטו

3 כוסות של עלי בזליקום .
3 כפות של צנוברים.
1.5 כפיות של שום כתוש ( בערך 3 שיני שןם ) .
1 כפית אורגנו
2/3 כוס של גבינת פרמזן מגורדת .
2/3 כוס של שמן זית .
מלח ופלפל לתבלון




אופן הכנה פסטו
1. שמים במעבד מזון את עלי בזילקום ,צנוברים,אורגנו ושום ומפעילים את המעבד מזון בפולסים עד שהתערובת אחידה.
2. בעזרת מרית גומי להחזיר את כל התערובת שעלתה למעלה במיכל של המעבד מזון לתחתית,
להוסיף את גבינת הפרמזן ושוב להפעיל את המעבד מזון בפולסים עד שהתערובת אחידה .
3. בזמן שמעבד המזון עובד להוסיף במזיגה איטית את שמן הזית עד לקבלת הסמיכות הרצויה ,
במידה וחלק מהתערובת עלה למעלה במיכל ,שוב להחזיר לתחתית המיכל.
הפסטו לא אמור להיות דליל מדיי או מוצק מדיי.

מומלץ לגדל בזילקום ועלי תבלין אחרים בבית.
אין תחליף לממרח פסטו שנעשה מבזילקום טרי ללא חומרים משמרים והוא מוסיף המון טעם לתבשילים בייחוד לתבשילים איטלקיים קלאסיים.
בממרח ניתן להשתמש לכריכים או בתור רוטב לפסטה.
אין ספר שממרח פסטו ישדרג כל כריך.
ניתן להחליף את הצנוברים באגושי מלך אבל אין תחליף לטעם שהצנוברים יוצרים.
אם רוצים לחזק את הטעם האגוזי של הצנוברים ניתן לקלות אותם במחבת לפני השימוש במתכון.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

חמס – רוטב בישול עיראקי

שתפו אם אהבתם

חמס – רוטב בישול עיראקי

החמס הינו רוטב בסיס למגוון בישולים במטבח העיראקי.
ניתן לשלבו במרקים, בשקשוקה ע"י הוספת שום בצל ופלפל חריף.
כמוכן ניתן להשתמש בו כרוטב לפסטה, כרוטב בסיס לבישול או טיגון דגים ,או רוטב לקובה ועוד…

מצרכים רוטב חמס

1 בצל בינוני לקצוץ לגדלים בינוניים( כמו לסלט).
6 עגבניות מגורדות בפומפיה
חצי כוס שמן (כוס חד פעמית) .
6 כפות גדושות של רסק עגבניות.
1 כף שטוחה של מלח דק.
חצי כפית פלפל שחור.
רבע כוס מים(כוס חד פעמית ).




אופן הכנה :
1. מטגנים ומזהיבים את הבצל הקצוץ עם חצי כוס שמן בסיר.
2. כשהבצל מזהיב (זהירות לא לשרוף את הבצל) ,מוסיפים את כל המצרכים לסיר וממשיכים לבשל ,מדי פעם בוחשים קלות עד להרתחה מבעבעת.
3. לאחר ההרתחה,מנמיכים לאש נמוכה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
4. טועמים ומוסיפים מלח, כל אחד לפי טעמו.
5. מומלץ לחלק למנות ולהקפיא ולהשתמש בעת הצורך בכמות הרצויה.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם