פשטידה תפוח אדמה במיקרו מתכון כולל סרטון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

פשטידה תפוח אדמה במיקרו מתכון כולל סרטון של תומר תומס


מצרכים פשטידה תפוח אדמה:
גזר
תפוח אדמה בינוני
בצל בינוני
קופסת קוטג'
3 ביצים לארג'
אבקת אפיה
חצי כוס שמן זית
חצי פלפל שחור
כפית מלח
3 כוסות קמח רגיל



אופן הכנה:
1. מגרדים את הירקות(גזר,תפוח אדמה ובצל) לתוך קערה ושומרים על הנוזלים של הירקות.
2. שופכים פנימה את השמן ,מוסיפים את הביצים,כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור ומערבבים את הכל.
3. מוסיפים את אבקת האפיה ונערבב שוב,מוסיפים את הקוטג' ואת הקמח וממשיכים לערבב.
4. משמנים תבנית סילקון ומעבירים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים.
5. מכניסים את התבנית ל-8 דקות במיקרוגל.
6. לאחר 8 דקות להוציא את הפשטידה.
7. אם רוצים להשחים את הפשטידה, משמנים טיפה מלמעלה ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ל 3-4 דקות.
8. נותנים להתקרר פורסים ומגישים.

שתפו אם אהבתם

פאייה עוף וצ'וריסו מתכון ספרדי

שתפו אם אהבתם

פאייה עוף וצ'וריסו מתכון ספרדי

מצרכים לפאייה עוף וצוריסו:
1 גמבה חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 שיני שום
5 כפות שטוחות של פטרוזיליה קצוצה
4 חתיכות של שוקי עוף ללא עור וללא עצמות חתוכים לרצועות או פרגית במקום
1 כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1/3 כוס נקניקיות צוריסו חתוך לקוביות או אפשר להשתמש בקבנוס או כל נקניקיה אחרת(מרגז זאת אופציה מעולה ואפשר לוותר על הנקניקיות)
1 כפית פפריקה מעושנתאו פפריקה רגילה
1/2 לימון
1 קוביה של ציר עוף + 3.5 כוסות של מים רותחים( 700 מ"ל)
1 כוס של אורז בסמטי (200 גרם)
כף שמן זית



אופן הכנה:
1. צורבים את שוקי העוף עד להשחמה קלה ומוציאים מהמחבת.
2. צורבים את נקניקיות הצוריסוס שוב עד להשחמה קלה ומוציאים מהמחבת.
3. מקפיצים באותה מחבת את הגמבה,הפלפל הצהוב והעגבניות עד שהן מתרככות ומוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות
4. מחזירים למחבת את שוקי העוף והצוריסוס שהשחמנו קודם וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה והפפריקה.
6. מוסיפים למחבת את האורז ומטגנים קלות.
7. מערבבים את קוביית ציר העוף במים או משתמשים 3.5 כוסות של ציר עוף שהכנתם בעצמכם.
8. מוסיפים את ציר העור למחבת,מנמיכים את האש,מכסים ומבשלים למשך 30 דקות.
9. לפני הגשה מפזרים מעל מיץ לימון מחצי לימון.

שתפו אם אהבתם

חומוס גרגירים מרוקאי מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

חומוס גרגירים מרוקאי מתכון של תומר תומס

מצרכים לחומוס גרגירים מרוקאי:
4-5 שיני שום חתוכים לפרוסות.
2 כפיות כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
כף וחצי פפריקה אדומה
גמבה בינונית חתוכה לרצועות
חצי צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל חריף
כוס חד פעמית של שמן
3 קופסאות שימורים של גרגירי חומוס ( ניתן להשתמש בגרגירי חומוס שהושרה במים לילה לפני, בקיץ מומלץ לבצע את ההשריה במקרר)
1 כוס מים רותחים.



אופן הכנה:
1. שמים בסיר שמן ומתחילים לחמם,מוסיפים את הפפריקה,פלפל שחור גרוס,כורכום, מערבבים קצת.
2. מסננים את גרגירי החומוס ( במידה והשתמשנו בשימורים ) ושוטפים.
3. חותכים את הפלפל ירוק ל-4 חלקים ומוסיפים לסיר.
4. מוסיפים את שיני השום לסיר וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים את הגמבה לסיר וממשיכים לערבב.
6. מוסיפים את גרגירי החומוס לסיר ומערבבים.
7. מוסיפים את המים הרותחים לסיר.
8. מפזרים מעל החומוס את הכוסברה הקצוצה וממשיכים לערבב.
9. מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהגמבה והשום התרככו.
10. לקראת סוף הבישול מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים.
11. מסירים מהאש ומגישים.

שתפו אם אהבתם

מתכון לחמין לשבת של אמא אסנת

שתפו אם אהבתם

מתכון לחמין לשבת של אמא אסנת

מצרכים:

שעועית לבנה
גרגירי חומוס קטן
6 תפוחי אדמה
בטטה מתוקה
6 ביצים
6 חלקי עופות \ בשר מספר 8
ראש שום
חיטה
אורז בסמטי
שקיות קוקי
שמן
תבלינים : פפריקה אדומה מתוקה בשמן , כמון , פלפל , מלח , מעט אבקת מרק וכורכום.



אופן הכנת החמין :
את השעועית וגרגירי החומוס יש להשרות מספר שעות עד לילה במים עם מעט סודה לשתיה .
משמנים את הסיר היטב, מכניסים קודם כל את השעועית והחומוס , לאחר מכן שמים את העוף או הבשר
ומעליהם את תפוחי האדמה, הבטטה והביצים.
את האורז והחיטה מכינים בשקיות קוקי, בכל שקית שמים כוס אחת של אורז\חיטה ועל כל כוס שמים 2 כוסות מים
ותבלינים. סוגרים את השקיות ושמים מעל שאר הדברים. את הסיר ממלאים בתבלינים ומעט שמן שעורבבו עם התבלינים.
יש להכניס לתנור מכוסה , חצי שעה ראשונה על חום גבוה , כ200 מעלות,
ולאחר מכן להוריד את זה למשך כל הלילה ל50-70 מעלות.
יש להשגיח בלילה ובמידה ויש צורך להוסיף מים .

החמין יוצא מקורמל, האורז והחיטה יוצאים אחד אחד והבשר רך ומתפרק!

שתפו אם אהבתם

מאפינס קישואים מתכון קל של אביהו שהרבני

שתפו אם אהבתם

מאפינס קישואים מתכון קל של אביהו שהרבני

מאפין קישואים
מרכיבים :
4 קישואים בינוניים, מגורדים דק
1 בצל גדול, מגורד
שמן זית רבע כוס
כוס קמח תופח
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון



אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. סוחטים היטב את הקישואים והבצל מהנוזלים.
3. מערבבים את כל החומרים בקערה.
4. יוצקים לתבנית מיני מאפינס, מכניסים לתנור ואופים עד להשחמה קלה.

שתפו אם אהבתם

לביבות ירק בתנור מתכון של תומר תומס

שתפו אם אהבתם

לביבות ירק בתנור מתכון של תומר תומס – בערך 12 יחידות

(מתאים לתשעה באב)

המצרכים
2 תפו"א אדמה בינוניים
1 בצל
1 ביצה
רבע חבילת פטרוזיליה
2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן/ ניתן להשתמש בפירורי לחם רגילים
1 כפית פלפל שחור
כפית כורכום
כפית גדושה של מרק עוף/מלח
2 כפות שמן זית



אופן ההכנה
מגרדים את תפוחי האדמה והבצל במגרדת על הצד העבה לתוך קערה. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת. סוחטים היטב את התערובת להוציא כמה שיותר מים על מנת שהלביבות לא יתפרקו . להוסיף לקערה את התבלינים, פירורי לחם ולערבב. להוסיף שמן. לחמם תנור ל180 מעלות. בתבנית עם נייר אפייה להכין לביבות עגולות ומעט שטוחות. לרסס מעט שמן מעל הלביבות ולהכניס לנור ל20 דק בערך או עד השחמה.
בתיאבון.

שתפו אם אהבתם

מתכון לקוסקוס ביתי מהיר במיקרוגל של לי אבוטבול

שתפו אם אהבתם

מתכון לקוסקוס ביתי מהיר במיקרוגל של לי אבוטבול

קוסקוס ביתי – לי אבוטבול
5 מנות גדולות

חצי קילו סולת
חצי כוס שמן
3-4 כוסות מים (לפי הצורך)
פלפל מלח ( למי שאוהב צהוב -כורכום)



אופן הכנה – בקערה שופכים את הסולת ועושים גומחה באמצע ,
שמים את חצי כוס השמן ולא מערבבים, מכניסים את זה ככה למיקרוגל 3 דקות !
מוציאים ומערבבים טוב , עושים גבעה עם הסולת ושופכים כוס אחת של מים מסביב ,
לא מערבבים ומכניסים לעוד 3 דקות למיקרוגל .
מוציאים ומפוררים היטב את מה שהתגבש באמצעות מזלג , ושוב פעם חוזרים על אותה הפעולה .
כל פעם עם כוס מים אחת ל3 דקות ולהוציא לפורר טוב את הקוסקוס .
בסוף מוסיפים מלח ופלפל ולאחר בערך 3-4 פעמים יש לכם קוסקוס מושלם ! ❤
מתכון למרק אדום לקוסקוס

שתפו אם אהבתם

קציצות טונה תפוחי אדמה ותירס

שתפו אם אהבתם

קציצות טונה תפוחי אדמה ותירס

מצרכים לקציצות טונה ותפוחי אדמה

2 תפוחי אדמה בינוניים (300 גרם) מבושלים עם הקליפה לאחר קירור.
185 גרם נתחי טונה בשמן מסוננת.
2-3 בצל ירוק חתוך.
1/2 כוס גרעיני תירס מתוק.
1/2 כוס פירורי לחם.
1 ביצה
גרידת לימון מלימון אחד.
1/2 כפית מלח.
פלפל שחור טחון.

לציפוי :
חצי כוס פירורי לחם.
לטיגון :
מעט שמן זית.



אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחי אדמה ומועכים בקערה.
2. מוסיפים את הטונה לקערה ומערבבים.
3. מוסיפים את הבצל ירוק,פירורי הלחם, וגרעיני התירס המתוק וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את הביצה,גרידת הלימון,מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
5. יוצרים קציצות ומצפים בפירורי לחם.
6. מטגנים במחבת עם שמן זית, כ-3 דקות מכל צד או עד שהקציצות משחימות.
ניתן להגיש עם רוטב צילי מתוק בצד או כל רוטב האהוב עליכם

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

שתפו אם אהבתם

פסטה פסטו מתכון מושלם של אביהו שהרבני

שתפו אם אהבתם

פסטה פסטו מתכון מושלם של אביהו שהרבני

מצרכים:
פסטה פטוצ'יני
בזיליקום
שן שום
מלח,פלפל
שמן זית
צנוברים



אופן ההכנה:
1.מערבבים במעבד מזון את כול החומרים לפסטו יחדיו בזיליקום שן שום ואז צנוברים מלח פלפל ובזמן הטחינה מוסיפים שמן זית בערך שלוש רבעי כוס שמן.
2. במחבת מחממים שן שום עד להזהבה וזורקים אותו .
3. שמים 2 כפות גדושות של פסטו שהכנו ומעט שמנת ופלפל שחור מערבבים עד לצבע ירוק בהיר ומוסיפים ועט גבינת גרנה פדנו/פרמז'נו .
4. מוסיפים את הפסטה ומגישים
והכל מוכן בתאבון.

שתפו אם אהבתם

לחמניות טחינה עם תרד של אורית לוי

שתפו אם אהבתם

לחמניות טחינה עם תרד של אורית לוי

מצרכים:
מספיק ל- 7 לחמניות
10 מדליוני תרד קפואים (לא חייב)
4 ביצים
3 כפות טחינה
חצי שקית אבקת אפייה או 5 גר'
כפית אבקת מרק בצל
מעט פלפל
1 בצל קצוץ מטוגן בכף שמן (לא חייב)
אפשר להוסיף גם 3 כפות גרגירי תירס מקופסת שימורים



אופן ההכנה
1. לחמם תנור ל- 200 מעלות.
2. להכניס למיקרו את מדליוני התרד ל- 2 דק'. להוציא ולמעוך אותם..
3. להכניס את כל המרכיבים לקערה ולערבב היטב..
4. לשמן תבניות מאפינס אישיות במעט שמן..
5. למלא בעיסה עד שני שליש מגובה התבנית. המאפה תופח מאוד..
6. להכניס לתנור בדיוק ל- 25 דק'..
7. לטרוף

שתפו אם אהבתם