איך לבחור סיר בישול להכנת בשר
לא חייבים להיות קרניבורים מושבעים כדי לאהוב בשר. רבים צורכים בשר על בסיס יומיומי ונהנים מטעמו ומהיתרונות התזונתיים השונים של מנות מסוג זה.
אבל כדי שהבשר יהיה במיטבו חשוב לבחור מראש את הנתחים וגם לדעת כיצד לבשל אותם בהתאם למתכון הנבחר, מידת העשייה וקומבינציות בינו ובין תבלינים, רטבים ותוספות שונות.
ישנם סוגים שונים של בשרים וגם שיטות רבות להכנת הבשר כאשר בישול בשר בסיר נחשב לאחת הטכניקות האהובות במיוחד כאשר מדובר בשיטת בישול איטי לריכוכו ושילוב המשרה והתבלינים החובקים ועוטפים אותו בסיר. מדובר גם בפתרון נהדר לארוחה בסיר אחד כשהבשר הוא הכוכב אבל יחד עם תוספות שונות אפשר ליצור סעודה שלמה שמבושלת בסיר.
כמובן שכדי להוציא את המקסימום מתהליך בישול זה חשוב להצטייד מלכתחילה בסירים העומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר. לפניכם מספר טיפים לבחירת סט סירים שישרת אתכם בנאמנות בדרך להפקת ארוחות בשריות טעימות להפליא:
הגודל קובע
יש חשיבות רבה לגודל הסיר הנבחר מכמה היבטים. ראשית, סיר בהתאם לכמות הסועדים ושנית, שהגודל יתאים גם למספר הנתחים ולסוג התבשיל, שהנוזלים יצטמצמו כמו שצריך ולא יתאדו במהרה. לרוב יתאים כלי בעל קירות גבוהים במיוחד לתהליכי בישול איטיים שמשלבים גם ציר.
בכל מקרה, הגודל הוא נגזרת של מספר הסועדים כאשר אם מבשלים לאדם אחד או שניים יכול להתאים נפח של 2-3 ליטר ואילו למשפחה של מספר אנשים 5-6 ליטר. אך אם מדובר בבשר עם מרק או צלי כדאי מלכתחילה לבחור נפח משפחתי.
מה בין סירים לחומרים?
חומר הגלם ממנו עשוי הכלי בעל השפעה קריטית הן על יכולת העמידות שלו והן על המוליכות שלו. יש מתכות שנחשבות מוליכות יעילות יותר מאחרות וכן יכולת התגובה לסוג המתכת במגע בינה ובין המזון וכן אופן התחזוקה הנדרשת.
בין המתכות הנפוצות בכלים אלה ניתן לציין את הנירוסטה שנחשבת לבעלת עמידות גבוהה בפני קורוזיה, עמידה גם בפני שריטות ושומרת על ברק לאורך זמן אך מוליכות החום שלה אינה יעילה כמו לדוגמא ברזל יצוק. חומר גלם שנחשב עמיד מאוד ובעל שימור חום גבוה, אך שפחות מתאים למזונות שאינם מתובלים ומתאים בעיקר לבשר מתובל.
אלומיניום אף הוא נחשב לחומר גלם נפוץ בזירת הסירים לבשרים בשל הולכת החום הגבוהה שלו אך זו מתכת שנוטה להתעקם ולהישרט בקלות יותר ולכן היא לרוב מגיעה עם מתכות שונות שמקנות לה תוספת עמידות. כדאי גם לבדוק אם לסיר הנבחר יש שכבת נון סטיק שמונעת את היצמדות המזון לקרקעית הכלי.
בלי לחץ – לקצר תהליכים
סיר לחץ נחשב לאופציה פופולארית למי שרוצה לבשל בשר בדרך מהירה מבלי לאבד את הטעם במיוחד מנות דוגמת צלי. בבחירת מוצר זה, שומרים על אנרגיה גבוהה ורמת חום גבוהה שלמעשה יכולה גם להשתמש בפחות מים וגם לחסל מיקרואורגניזמים שעשויים להזיק למזון.
לרוב מדובר בכלים שעשויים מנירוסטה או אלומיניום להשגת פיזור אחיד של החום וכן מנגנון בטיחות עם נעילה למניעת הצטברות לחץ. ישנם דגמים עם רשת אידוי ודגמים חשמליים ודגמים מסורתיים לבישול מהיר של הבשר, עם ידיות אחיזה נוחות ומכסה פשוט לתפעול בפתיחה ובנעילה.
ידית בעלת תפקיד
שימו לב לידית של הסיר על מנת שתוכלו לבשל בנוחות ובבטיחות. ישנן ידיות עשויות מסיליקון למניעת החלקה ובכל מקרה, כדאי לבחון שמדובר בידית נוחה ונעימה לאחיזה.
מקור אמין לרכישה
רכשו סט סירים לבשר מחנות מובילה ואמינה בין אם מדובר בדרך פרונטאלית או באונליין. כדאי מלכתחילה לרכוש סט, כדי שיהיו לכם מספר גדלים בהתאם למתכון, לתכולה ולמספר הסועדים וודאו כמובן שהסיר מתאים לסוג הכיריים אשר ברשותכם.