איך לבחור תפריט טבעוני לחתונה קטנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

איך לבחור תפריט טבעוני לחתונה קטנה

אם פעם הקונספט של חתונה טבעונית היה נדיר, הרי שכיום עם העלייה במודעות לאורח החיים הטבעוני, יותר ויותר זוגות אוהבים בוחרים לערוך חתונה מסוג זה.
חתונה המבוסס על תפריט טבעוני ויכולה לשלב גם רכיבים אחרים מסגנון חיים זה כמו איפור טבעוני, ביגוד או הנעלה טבעוניים.
הפורמט של חתונה טבעונית משתלב נפלא גם עם האופי של חתונה קטנה ואינטימית המתאימה לאלה שמחפשים אווירה יותר קרובה ומחבקת, הכרות אישית עם המוזמנים ואפשרות להעניק טביעת חותם פרסונאלית.

מדוע כדאי לחגוג אירוע קטן?
חתונה קטנה יכולה להיות גם חסכונית מאוד ממגוון סיבות. ראשית, אולמות עד 200 איש אלה לרוב אולמות שיעלו פחות באופן משמעותי מאולמות לאירועים גדולים בגלל השטח. שנית, חוסכים גם על כמות גדולה של מנות, מזכרות לאורחים, משקאות וכדומה.
יש גם סבירות גבוהה יותר שלחתונה קטנה יגיעו אורחים קרובים, שיפרגנו בסכום נדיב יותר בשל ההכרות האישית מאשר אורחים רחוקים.
אם אתם מחפשים מקום לחתונה קטנה טבעונית מטריפה, כדאי לבחור מראש לוקיישן שיהיה נוח להגעה לכל האורחים, כך שהוא יתממשק עם ערוצי תחבורה מרכזיים ויציע חנייה מאורגנת בסמוך. כדאי גם מקום שיתאים לחתונות קטנות וישמור על אווירה אינטימית וכמובן, יוכל לזרום אתכם בגיבוש תפריט טבעוני – אולם אירועים במרכז עד 200 איש שכבר אירח בהצלחה חתונות טבעוניות. תוכלו להסתמך על חוות דעת והמלצות ומומלץ לתאם פגישה עם השף על מנת לגבש ביחד תפריט טבעוני שתאהבו – יהיה גם ידידותי וגם טעים ושהמנות שייצאו לסועדים ייראו נפלא ויקצרו מחמאות.

לפניכם מספר דגשים חשובים בגיבוש תפריט טבעוני מנצח לחתונה קטנה:

טבעוני ועונתי
נסו לעצב תפריט שיתכתב עם העונה במהלכה מתקיים האירוע. ישנם חומרי גלם שיותר מתאימים למעדני חורף חמימים שמחממים את הלב ואת החיך לעומת רכיבי קיץ אווריריים, קלילים ומרעננים ואפשר לשלב בתפריט גם מנות טבעוניות כמו מרקים, תבשילי קדרה על טהרת הפטריות כתחליף לבשר בבישול איטי, קנלוני חצילים, תפוחי אדמה מושחמים בחורף לעומת סלטים מרעננים, גבינה על בסיס אגוזים וספרינג רולס על בסיס ירקות לקיץ.

זה רק נראו כמו הדבר האמיתי
ישנם גם חיקויים מצוינים של מאכלים שנראים כמו בשר או מוצרי חלב אך טבעוניים – גימיק מדליק שיכול להפוך ללהיט בכל אירוע. מפודינג אורז דרך שימוש בסויה ועד טופו.
חשבו איך תוכלו להציג מנות אטרקטיביות גם למי שאינם טבעוניים שהטעם שלהם דומה לדבר האמיתי ואם לא הטעם, אז לפחות המראה. ליתר ביטחון, כדאי להביא עמכם טועם שאינו טבעוני, כדי שיחווה את דעתו.

בופה עשיר או הגשה ישירה? אתם בוחרים
חשבו לא רק על מה מגישים אלא גם על איך מגישים. האם דרך בופה עשיר שיציג את המיטב תוך התחלפות לפי סוג המנות – פתיחים, עיקריות וקינוחים או בהגשה על ידי מלצרים ואם הגשה האם רק בהשקת החתונה או גם במהלכה ואיך לשלב את הבר ביחד עם המנות ואם ללכת על קונספט שונה של יריד אוכל או תחנות שכל תחנה יש לה טוויסט גסטרונומי אחר. לדוגמא" תחנת סושי אסיאתי ותחנת פסטה איטלקית או אפילו מנות לפי צבעים שונים.

עדכנו את האורחים בתפריט
רק כדי להימנע מאי נעימויות של חובבי הבשר למיניהם, כדאי כבר בשלב ההזמנה לאירוע לעדכן שמדובר בחתונה בקונספט טבעוני ואפשר גם לצרף תפריט או לתאר מספר מנות לדוגמא שיוצעו על מנת להכין את המוזמנים לקראת אופי וסוג האירוע עם טיזר מושך שיהיה כיף, ססגוני וטעים. שיהיה למה לחכות…

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *