מרי שרעבי משתפת אותנו במתכון שלה לברקוקש חלבי
מצרכים:
1 קילו סולת
בערך 3/4 כוס מים
1 כוס קמח
ליטר חלב
כפית מלח
100 גרם חמאה
כף סוכר
אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הסולת,ומתחילים לשפוך מעט מים ולערבב בתנועות סיבוביות ואז שוב מוסיפים מים וממשיכים לערבב בתנועות סיבוביות עד שמתקבלים גרגירים גדולים.
2. מממשיכים להוסיף מעט מים ומערבבים עוד 3-4 פעמים.
3. מוסיפים לסולת חצי כוס קמח ומערבבים ואז מוסיפים את החצי השני ומערבבים.
4. מעבירים את גרגירי הקוסקוס שצרנו לסיר קוסקוס ומבשלים על אדים למשך 20 דקות.
5. לאחר 20 דקות מעבירים את הקוסקוס לקערה ומפרידים את הגרגירים באמצעות הידיים.
6. נרתיח 4 כוסות מים בסיר וכאשר המים רותחים ומבעבעים נכניס לתוכו את גרגירי הברקוקש למשך 15-20 דקות עד שהמים הצטמצמו.
7. בסיר נוסף מרתיחים את החלב ומוסיפים את הברקוקש עם המלח והסוכר למשך 15 דקות נוספות.
8. כאשר החלב מצטמצם,מנמיכים את האש יוצרים גומה ומוסיפים את החמאה.
סרטון עם מתכון נוסף לברקוקש חלבי מרוקאי: