גלילות מצה במילוי בשר
מצרכים 14 יח'
7 מצות
500 ג' בשר טחון
3 כפות שמן
2 כפות בצל יבש או 1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
תיבול:
2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט (לא חובה)
לציפוי : 3 ביצים טרופות
אופן הכנה.
מרטיבים מצות למשך 30 שניות
מניחים אותן בתוך מגבת לחה
למשך 20-30 דקות עד שהן מתרככות ונעשות גמישות. מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן.
אם קצצתם בצל אז זה השלב לטגן אותו.
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים את הבשר תוך כדי בישול עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את התבלינים.מערבבים טוב
טועמים ומשפרים תיבול. לקראת הסוף מוסיפים את הירק .
מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
חותכים מצה ל 2 חלקים מניחים כ 2 כפות מתערובת הבשר בשליש התחתון ומגלגלים.
טובלים כל רולדה בביצה טרופה.
ומטגנים במחבט 1-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מגישים לצד טחינה מתובלת או רוטב עגבניות עשיר. אפשרות נוספת לאפות בתנור 200 מעלות 10 דקות מכל צד עד להזהבה.
בתיאבון שלכם ירון ידעי.
תגובה אחת
ראיתי את המתכון בשידור חיי..
כל הכבוד אהבתי רעיון מעולה .
אמרתה שיש לך קבוצה בפסבוק אשמח לקבל קישור !!
יום נעים וטעים
"קטרינג מהמטבח של לינדוש"