לזניה – עגבניות פטריות וגבינה
המצרכים
דפי לזניה
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 בצל קטן
5 פטריות שמפניון
קופסת עגבניות מרוסקות (500 גרם)
3 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
כף אורגנו
בזיליקום טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
כוס וחצי מים
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינה בולגרית (לא חייב למי שאוהב)
אופן ההכנה:
בסיר מחממים שמן, שום ובצל. מזהיבים מעט. מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים כ2 דקות. שופכים את העגבניות המרוסקות, סוכר, מלח פלפל, אורגנו ומים ומבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית כ20 דקות.
בסוף הבישול יש להוסיף בזיליקום טרי קצוץ לפי הטעם ולערבב.
לרפד בתבנית פיירקס מלבנית דפי לזניה רטובים מעט ולשפוך מעל רוטב עגבניות בנדיבות וגבינה.
מעל יש להניח שוב שכבה של דפי לזניה רטובים מעט, רוטב עגבניות בנדיבות וגבינה.
יש לחזור על הפעולה עד ליצירת 4 שכבות. ולפזר בשכבה האחרונה רוטב עגבניות והמון גבינה מגורדת.
יש לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם ל190 מעלות ל-40 דקות בערך. לאחר מכן יש להוריד את כיסוי ולאפות ל10 דקות בערך עד להזהבת הגבינה. להגיש חם.
בתיאבון.