לקראת טיול לאפריקה – אוכל אפריקאי שלא הכרתם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

לקראת טיול לאפריקה – אוכל אפריקאי שלא הכרתם

יבשת אפריקה מציעה חופשה שעולה על כל דמיון, הכוללת מפגש מסקרן עם חיות הבר בטיול ספארי חלומי, חופים מרהיבים, פעילויות אקסטרים כמו טיפוס על ההר הגבוה הקילימנג'רו, מפגש מרתק עם שבטים מסתוריים ואטרקציות בכל הסגנונות על רקע של טבע עוצר נשימה.

קולינריה תוצרת אפריקה
חלק בלתי נפרד מהחוויה האפריקאית קשור לקולינריה המקומית. טיול לאפריקה מהווה הזדמנות להכרות גסטרונומית, מסע בין טעמים ביעדים המופלאים שהיבשת מציעה – זנזיבר, קניה, רואנדה, אוגנדה ועוד.
אתם בוחרים איך ייראה הטיול שלכם וחברה המארגנת טיולים ובקיאה בכל הפרטים תוכל לתכנן אותו עבורכם ולתפור אותו למידותיכם, כך שהוא יהיה בדיוק איך שתרצו.
אז מה מחכה לכם בתפריט של המסעדות והמלונות האפריקה? לצד אוכל בינלאומי מוכר, ישנם גם מטעמים ומעדנים תוצרת בית ומאכלים מסורתיים ליבשת.
הנה סקירה קצרה של נבחרת המנות המזוהה עם התרבות הגסטרונומית באפריקה וכדאי לטעום, אך בו זמנית לקחת בחשבון רגישויות וכמובן, שייתכן זמן עד שתתרגלו ותסתגלו לטעמים האותנטיים.

נתחיל בכך שמרבית האוכל האפריקאי מבוסס על חומרי גלם מקומיים מהשדות, המטעים והמקורות הימיים של אפריקה. שילובים יצירתיים בין בשרים, ירקות ומני דגנים. ישנם גם מאכלים המשתנים משבט לשבט ואוכל שמוגש בדוכנים ברחובות ובכפרים ועד מסעדות שמציעות אוכל בסגנון גורמה.

נפלאות התירס
התירס הוא כוכב על במטבח האפריקאי ובמיוחד מנה העונה לשם אוגלי, שעשויה מקמח תירס או דוחן, שהופכים ביחד עם מים ומלח לבצק – אותו לשים היטב.
הוא מופיע על הצלחת בקומבינציות שונות כולל בשרים וירקות. התריס משמש גם לצורך הכנת דמוי פירה, מנה שמוכרת לנו יותר מתפוחי אדמה אבל ביבשת נוהגים להגיש אותה על בסיס תירס יחד עם אפונה. כמו כן, נוהגים לגלגל את הבצק לכדורים ומשתמשים בו כתוספת עמילנית למאכלים שונים.

בשר על האש במיקסים שונים
מנות שונות של בשר על האש מחכות לכם באפריקה כאשר הבשרים כאן מגוונים מבקר דרך עוף ועד עיזים ולרוב הבשר מבושל בתהליך איטי ומתובל היטב, מוגש עם אורז, תבלינים כמו כוסברה וצ'ילי. לעיתים יש גם מנות בשר בקר מטוגן עם בצל עגבניות וגזר המוגש עם תפוחי אדמה כתוספת. בנוסף, מנות של עוף וקוקוס שמוגש כאן במקומות רבים לצד סלטים על בסיס בצל, פלפל ועגבניות עם צ'ילי.

סוד האורז
אורז הוא רכיב בסיסי ובולט במטבח תוצרת אפריקה ואפשר למצוא הרבה מאוד שידוכים מעניינים בין אורז לרכיבים שמשדרגים אותו כמו אורז בחלב קוקוס ואורז עם שעועית עם מלח ושמן. המטבח של היבשת עתיר תבלינים שמוסיפים למנות וגם לאורז בין אם מדובר בזעפרן או בציפורן, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר וכוסברה, לכל מדינה, שבט או אזור הטוויסט הייחודי שלו.

מרקים מתובלנים
אוכל נוזלי? המרקים באפריקה הם משהו שאתם חייבים לנסות. יש מרק ממריץ על בסיס בננות עם תפוחי אדמה וצלעות בקר וכן מרקים על בסיס בשר בקר, תפוחי אדמה, גזר ומיץ ליים ולעיתים נוהגים לאכול כאן את המרקים כבר על הבוקר במיוחד הקרמים והקטיפתיים ביניהם, פתיחה נהדרת ליום עמוס חוויות.

כשבצק וקוקוס נפגשים
אין כמו קינוחים לסיים במתיקות כל ארוחה במהלך טיול באפריקה ואחת המאכלים האהובים על המקומיים ועל התיירים הוא סוג של סופגנייה מקומית העונה לשם מנדזי, שמשלבת בין קוקוס והל מבושם. כמובן שהבצק מטוגן בשמן עמוק והוא נתפס כאן גם כסוג של לחם מתוק. זהירות, אי אפשר לעמוד בפני העונג המתוק הזה.

בתכנון טיול בהתאמה אישית אפשר גם לאתר מקומות שיציעו אוכל מוכר ואהוב עליכם מהבית כולל סעודות כשרות באפריקה.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *