חיפוש

מתכון בריסקט בסיר בישול איטי (זהירות – מענג בטירוף!!)

בריסקט בסיר בישול איטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

על בריסקט (חזה בקר), שמעתם? דמיינו לעצמכם את הארומה של חזה רך וטעים, שבושל לאט לאט לשלמות, וממלא את הבית שלכם בניחוח שמבטיח ארוחה טעימה לפניכם. מתכון חזה לבישול איטי זה נועד לייצר בשר כל כך רך ועסיסי, שהוא כמעט נמס בפה. היופי בשימוש בסיר בישול איטי הוא שהוא עושה את רוב העבודה בשבילך, ומאפשר לחזה להתבשל בעדינות ובאופן אחיד במשך מספר שעות. מתכון זה ייקח בערך 8 עד 10 שעות על אש נמוכה בתנור האיטי, מושלם להכנה בבוקר ולהנות עד ארוחת הערב.

איך מכינים בריסקט בסיר בישול איטי – המרכיבים

לפני שנצלול לתהליך הבישול, בואו נאסוף את כל המרכיבים הדרושים למנה העסיסית הזו:

  • חזה 1.5 ק"ג, גזוז
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים, פרוסים לחתיכות של 1 ס"מ
  • 250 מ"ל מרק בקר
  • רוטב סויה 60 מ"ל
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך להכין בריסקט בסיר בישול איטי – שלב אחר שלב

בצע את השלבים הבאים כדי ליצור את החזה המרהיב שלך:

  1. מתבלים את החזה במלח, פלפל ופפריקה מעושנת.
  2. מניחים את הבצל הפרוס, השום והגזר בתחתית התנור האיטי.
  3. מניחים את החזה המתובל על הירקות.
  4. מערבבים את מרק הבקר, רוטב הסויה והסוכר החום יחד ויוצקים אותו על החזה.
  5. שמים בתנור ל-88 מעלות במשך 8-10 שעות עד שהחזה רך.

יתרונות תזונתיים

החזה עשיר בחלבונים וברכיבים תזונתיים חיוניים כמו ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B, במיוחד B12, שהם חיוניים לשמירה על בריאות דם ותאי עצב. תהליך הבישול האיטי מסייע בשמירה על חומרים מזינים אלה תוך הבטחת הבשר רך וניתן לעיכול.

תוספות או שדרוגים אפשריים

שפר את החזה שלך עם התוספות או השדרוגים הבאים:

לשלב תערובת של עשבי תיבול כמו טימין ורוזמרין לתוספת טעם.
הוסיפו שפריץ של יין אדום לתערובת המרק לקבלת רוטב עמוק ועשיר יותר.
מערבבים מעט רוטב ברביקיו במהלך השעה האחרונה של הבישול לקבלת טוויסט חריף.

שאלות ותשובות

האם אני יכול לבשל את החזה על גבוה בסיר לבישול איטי?
כן, אבל למרקם הטוב ביותר, מומלץ בישול נמוך ואיטי. אם לוחצים על הזמן, אפשר לבשל אותו על גבוה במשך 4-5 שעות.

איך אפשר להסמיך את הרוטב?
מוציאים את החזה והירקות, כוונו את הכיריים לרמה גבוהה וערבבו פנימה תמיסה של עמילן תירס ומים. מערבבים עד שהרוטב מסמיך.

האם אפשר להכין את המתכון הזה מראש?
בהחלט! החזה לעתים קרובות טעים אפילו יותר למחרת מכיוון שלטעמים יש יותר זמן להתמזג.

איך אני מאחסן שאריות?
שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או מקפיאים עד 3 חודשים.

תיהנו מהחום והנוחות שמגיעים ממנה שהוכנה בקפידה ובזמן, המבטיחה ארוחה משביעה וטעימה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות