מתכון טעים לקציצות ברוטב חמוץ מתוק
קציצות ברוטב חמוץ מתוק הן אוכל מנחם קלאסי שמשלב טעמים מלוחים עם בעיטה חריפה. מנה זו, שמקורה במטבח הסיני, עשתה את דרכה למטבחים ברחבי העולם הודות לשילוב שאין לעמוד בפניו של קציצות בשר עסיסיות מצופות ברוטב חמוץ מתוק משגע. מושלם עבור ארוחות ערב משפחתיות או אירוח אורחים, קציצות אלה בטוח יהיו להיט!
רכיבים:
לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס פירורי לחם
- ביצה 1
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף רוטב סויה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף שמן זית
לרוטב חמוץ מתוק:
- 1/2 כוס קטשופ
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 1/4 כוס סוכר חום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף עמילן תירס
- 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 1 כף שמן צמחי
הוראות הכנה:
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את בשר הבקר הטחון, פירורי הלחם, הביצה, השום הטחון, רוטב הסויה, המלח והפלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מגלגלים את התערובת לקציצות קטנות.
- מבשלים את הקציצות: מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הקציצות למחבת ומבשלים כ-8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהן משחימות מכל הצדדים ומבושלות. לאחר הבישול, מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב החמוץ-מתוק: באותה מחבת מחממים שמן צמחי על אש בינונית. מוסיפים לקוביות פלפל חריף ובצל ומבשלים כ-5 דקות עד שהם מתרככים.
- בקערה קטנה, טורפים יחד קטשופ, חומץ אורז, סוכר חום, רוטב סויה ועמילן תירס עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת הרוטב למחבת עם הפלפל והבצל. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מאחדים את הקציצות עם הרוטב: לאחר שהרוטב מתבשל, מחזירים את הקציצות המבושלות למחבת. לזרוק בעדינות את הקציצות לרוטב עד שהן מצופה אחיד. נותנים להם להתבשל ברוטב עוד 5 דקות, לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
- מגישים ונהנים: מעבירים את הקציצות החמוצות-מתוקות לכלי הגשה ומקשטים בבצל ירוק פרוס או בשומשום אם רוצים. הגישו חם על אורז מאודה או אטריות, ותיהנו מהטעמים הטעימים!
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות אפשר להחליף את בשר הבקר הטחון בעוף או הודו טחון. אתה יכול גם להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן כדי להפוך את המנה הזו ללא גלוטן.
יתרונות תזונתיים:
- תכולת חלבון גבוהה מבשר בקר טחון מסייעת בשיקום וצמיחה של השרירים.
- פירורי לחם מספקים פחמימות לאנרגיה.
- השום עשיר בנוגדי חמצון ובעל תכונות אנטיבקטריאליות.
- פלפלים ובצל מלאים בוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C ואשלגן.
מנות וזמן הכנה: מתכון זה משרת 4 אנשים ולוקח כ-45 דקות להכנה ולבישול.
רמת קושי: מתכון זה נופל תחת הקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו למושלם עבור טבחים מתחילים או לילות שבוע עמוסים.
טיפים לשיפור:
- לתוספת טעם, אפשר להוסיף לרוטב חמוץ מתוק נתחי ג'ינג'ר או אננס מגוררים.
- אם הרוטב סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט מים או מרק עוף.
- להכנה מראש, אפשר להכין בנפרד את הקציצות והרוטב ולאחסן אותם במקרר. כשמוכן להגשה, פשוט מחממים את הרוטב ואת הקציצות יחד במחבת עד שהם מתחממים.
זהו זה! עם השלבים הפשוטים האלה, אתה יכול להכין מנה של קציצות חמוצות מתוקות מעוררות תיאבון שכולם יבקשו שניות. בישול שמח!