חיפוש

ניוקי איטלקי ברוטב עגבניות

ניוקי ברוטב עגבניות מתכון
ניוקי ברוטב עגבניות מתכון קל להכנה וטעים במיוחד

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ניוקי איטלקי ברוטב עגבניות

מצרכים להכנת ניוקי ברוטב עגבניות:
לניוקי:
1 ק"ג תפוח אדמה שטופים עם קליפה
1 ביצה
1-2 כפיות מלח (בהתאם לרמת המליחות האהובה עליכם)
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1.5-2 כוסות קמח (190-250 גרם)

לרוטב עגבניות:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
800 גרם רוטב עגבניות או מיכל של עגבניות מרוסקות(800 גרם)
8-10 עלי בזיליקום קצוצים
1 כפית אורגנו יבש
1/4 כוס מים שבהם בישלנו את הפסטה

לקישוט:
פרמזן
עלה בזיליקום

אופן הכנה:
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר לטחר שטיפה עם קליפה , ממלאים מים בסיר עד לכיסוי מלא של תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
2. לאחר רתיחה,מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
3. לאחר ריכוך מסננים את תפוחי האדמה מהמים ונותנים להתקרר מעט.
4. מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים לפירה חלק בעזרת מסננת כפי שהוצג בסרטון.
5. מעבירים את הפירה למשטח עבודה ויוצרים גומה במרכז הפירה.
6. שמים בגומה ביצה ואז מפזרים מעל כל הפירה את המלח,הפלפל השחור ואגוז המוסקט ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
7. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שהבצק חלק ועדין (כמות הקמח משתנה בהתאם לטמרפטורה, מתחילים עם כוס וחצי ובמידת הצורך מוסיפים עד לקבלת מרקם רך וחלק)
8. חותכים את הבצק ל- 4 חלקים.
9. יוצרים מכל חלק של בצק חבל ארוך כפי שהוצג בסרטון..
10. חותכים את החבלים שיצרנו לריבועי ניוקי ויוצרים פסים בעזרת מזלג (מודגם בסרטון).
11. מתחילים בהכנת הרוטב עגבניות: שמים במחבת את השמן זית ומחממים.
12. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות.
13. מוסיפים למחבת את שיני השום ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
14. מוסיפים למחבת את רוטב העגבניות.
15. מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום הקצוצים ואת האורגנו היבש ומבשלים תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות.
16. בינתיים מתחילים בבישול הניוקי במים שהורתחו מראש,כל פעם מכניסים כמות קטנה של ניוקי ומבשלים עד שהניוקי צף למעלה(כאשר הניוקי צף למעלה, זה סימן שזה מוכן.
17. מסננים את הניוקי מהמים (שומרים רבע כוס ממיי הפסטה אותם נוסיף לרוטב) ומוסיפים לרוטב העגבניות שהכנו ומבשלים למשך דקה תוך כדי ערבוב עד אשר הרוטב מכסה ומתמזג עם הניוקי.
18. מוסיפים את מיי הפסטה לרוטב וממשיכים בבישול תוך כדי ערבוב עד אשר המים מתמזגים עם הרוטב.
19. מעבירים לצלחת פסטה עמוקה ,מגרדים מעל פרמזן ומקשטים בעלה בזיליקום.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות