עוגיות מושלגות נדירות – מתכון קל
יפית סורסקי משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגיות שוקולד מושלגות.
מצרכים:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים L
1/2 כוס סוכר לבן
3 כפות חלב 3%
3/4 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים
1 כף ליקר אמרטו
ציפוי:
סוכר ואבקת סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגיות לימון מושלגות – תומר תומס
עוגיות שוקולד ציפס פרווה מתכון נדיר
עוגיות שוקולד אגוזים מתכון נדיר
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וחלב. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
3. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
4. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
6. אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.