דרגו את המתכון
עוגיות שיבולת שועל בננה תענוג בריא
שורשי המתכון הזה נובעים מהצורך באופציה של עוגיות בריאה יותר שאינה מתפשרת על הטעם. בננות מוסיפות מתיקות טבעית, בעוד ששיבולת שועל מביאה מרקם לבבי. זה כמו גפרור שנעשה בגן עדן לעוגיות – מנחם ומזין.
רכיבים:
- 2 בננות בשלות
- 1 כוס שיבולת שועל מגולגלת
- 1/2 כוס קמח מלא
- 1/4 כוס שמן קוקוס (מומס)
- 1/4 כוס דבש או סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה אבל מומלץ בחום לעוד יאם!)
אפשרויות חלופיות:
לחברים הכשרים שלנו, ודאו שהמרכיבים שלכם יהיו בעלי כשרות. אפשר להחליף את הדבש בסירופ אגבה לטוויסט טבעוני. אוכלים ללא גלוטן? החליפו את הקמח המלא לחלופה נטולת גלוטן. גמישות היא שם המשחק.
יתרונות תזונתיים:
- העוגיות האלה הן מעצמה של טוב.
- שיבולת שועל מספקת מנה דשנה של סיבים, בננות מביאות אשלגן לשולחן, ושמן קוקוס מציע שומנים בריאים.
- השוקולד צ'יפס המריר, אם תבחרו להתפנק, יכולים אפילו לתרום כמה נוגדי חמצון.
- המתכון הזה הוא דרך נטולת רגשות אשם לספק את השן המתוקה שלך.
כמות: מתכון זה מכין כ-18-20 עוגיות, תלוי בגודל המועדף עליכם.
זמן הכנה: 30 דקות בערך.
רמת קושי: קלי קלות! גם אם אתה מתחיל במטבח, אתה תצליח לעשות את זה.
טיפים:
- התאם אישית את המיקס שלך: אל תירתע לזרוק פנימה קצת אגוזים, פירות יבשים או קוקוס מגורר לתוספת מרקם וטעם.
- תנו להם לנוח: תנו לבצק העוגיות לנוח 10-15 דקות לאחר הערבוב. זה עוזר לשיבולת השועל לספוג לחות, וכתוצאה מכך העוגיה לעיסה יותר.
- עוגיות בחלוקה מושלמת: השתמשו בכף גלידה לעוגיות בגודל שווה. זה מבטיח שכולם ייאפו בצורה אחידה.
- משטחים להצלחה: משטחים בעדינות את בצק העוגיות לפני האפייה לקבלת צורת עוגיה מושלמת.
הנה לכם – עוגיות שיבולת שועל בננה שהן קלות להכנה כמו שהן מזינות. התכוננו לטפל בבלוטות הטעם שלכם ולהרשים את חבריכם בכושר האפייה החדש שלכם! תהנו!