מצרכים להכנת פאי קרם שוקולד:
40 גרם מחמאה
1/2 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
585 מ"ל חלב שקדים או חלב סויה וניל
150 מ"ל חלב שקדים
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
400 גרם שוקולד מריר 60%
4 כפות קורנפלור
לתחתית :
שרוול של ביסקוויטים טחונים מעורבב עם 3/4 כוס של חמאת בוטנים(אפשר להחליף בטחינה,מחמאה או חמאת שקדים)
אופן ההכנה
1. מרתיחים את החלב עם הסוכר המלח והמחמאה. .
2. בקערה מערבבים את החלב שקדים,הביצים,קורנפלור ,וניל.
3. מאחדים את הבלילה החמה(של החלב עם המחמאה) עם הבלילה הקרה(של החלב השקידים)
4. את התערובת החדשה מרתיחים תוך כדי ערבוב עד שנהיה סמיך.
5. מכבים את האש ומוסיפים שוקולד מריר.
6. בעזרת מוט בלנדר ידני מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
7. מסדרים את התחתית בתבנית ומעל שופכים את תערובת השוקולד שהכנו.
8. יש אפשרות לוותר על התחתית ופשוט לשים קצפת מעל תערובת השוקולד.
לפני הגשה ניתן לפזר מעל קקאו או קצפת
קרדיט מתכון: לאה רבינוביץ