פאי רועים (בשר) מושלם של אורית לוי
מצרכים להכנת פאי רועים (בשר)
8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות
מלח
2 ביצים טרופות
מצרכים להכנת מלית הבשר:
4 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום כתוש
2 בצלים גדולים קצוצים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
2 כפות רסק עגבניות או 100 גר' רסק
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
פלפל
מלח
שמן זית להברשה מעל המאפה
אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
2. מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסניים את מי הבישול,מקלפים ומועכים לפירה אחיד ומפזרים מעט מלח.
3. ברבע כוס שמן מטגנים את שיני השום עז להזהבה,מטגנים על אש קטנה ונזהרים לא לשרוף.
4. מוסיפים את שיני השום שטיגנו למחית הפירה ומערבבים ,משאירים בצד להתקרר ומוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את הבשר ואת השום כתוש ומטגנים עד שהבשר מחליף צבע לאפרפר,מוסיפים פטרוזיליה,תבלינים ורסק,שוב מערבבים היטב ומסירים מהאש.מ.
6.משמנים במעט שמן זית ,תבנית בקוטר 26 עגולה אפשר גם מרובעתיוצקים שכבה שלחצי מכמות הפירה ומיישרים,מעל שופכים את תערובת הבשר ומיישרים ומעל שמים שכבה נוספת של פירה (החצי הנותר) ושוב מיישרים.
7. את השכבה העליונה של הפירה משמנים בשמן זית,מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שתנור שחומם מראש למשך חצי שעה,לאחר חצי שעה,מסירים את נייר הכסף ואופים חצי שעה נוספת עד להשחמה.
למתכוני בשר לחצו על הקישור: מתכוני בשר