פשטידת קישואים ובצל עם עשבי תיבול – חוויה של טעמים וסודות במטבח!
אז זהו, מצאתי את המתכון המושלם שפותר לי את הדילמה של מה להכין לארוחת צהריים! פשטידת קישואים ובצל עם עשבי תיבול. היא פשוטה, מהירה ודיי קשה לחסל את הכמויות… אבל אני מבטיחה שלא תתבאסו אם תעשו כמות כפולה. תאמינו לי!
מה צריך למתכון הקסם הזה? (ולמה זה חשוב?)
לפני שמתחילים, אני ממליצה להצטייד ברשימה הבאה:
- 2 קישואים בינוניים (או 3 קטנים, אם אתם אוהבים לאלתר!)
- 1 בצל בינוני
- 2 ביצים (או 1.5 אם חשבתם לצמצם קלוריות, אבל למה?)
- 1/2 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א למי שרוצה לרענן את החיים)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- מלח, פלפל ושום כתוש לפי הטעם (לפי מצב הרוח)
שאלות נפוצות:
מה אם אין לי שמיר?
אל תדאגו, גם בלי השמיר זה יוצא טעים! תוסיפו פשוט יותר פטרוזיליה.
אפשר לעשות את המתכון צמחוני?
מאמינה שזה מתכון צמחוני בקטע של 100%!
איך להכין את הפשטידה? (סוד ההצלחה!)
הצעד הראשון הוא לגרד את הקישואים. גרדו אותם גס, ואחר כך סננו את הנוזלים (כן, אני יודעת, זה מקסים לראות את הנוזלים נשפכים). חתכו את הבצל לקוביות קטנות, וטגנו אותו במחבת עם קצת שמן עד שהופך לשקוף. זכרו לשים לב – זה לא חם עד שתתחילו לרקוד!
ואז, מה? איך ממשיכים?
כל החומרים נדרשים להיכנס לקערה אחת ולהתערבב עד שזה נראה לכם כמו תערובת ששווה להקדיש לה פוסט אינסטגרם! עכשיו, לזרוק את התערובת למחבת ולטגן עד שמקבלים צבע זהוב!
שאלות ששואלים אותי (ולא בא לי לשכוח את התשובות)
הפשטידה מתאימה לילדים?
אין ילד שיסרב לפשטידה כזו (רק תוודאו שאין קישוא בשיניים)!
כמה זמן זה לוקח?
בערך 30 דקות – מושלם, לא?
ולסיום, מה טעים עם זה?
אתם יכולים להגיש את הפשטידה הזו עם יוגורט עיזים או סלט ירקות קצוץ. אל תשכחו לקשט במעט פטרוזיליה למראה מעודן ואינסטגרמי!
אז יאללה, לכו למטבח והפכו את הקישואים למאכל שלא תישכחו! קדימה, ממתינים לתמונות שלכם! 😊