דרגו את המתכון
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות מפרום מטוגנות.
- קמח
- 1 כפית רסק עגבניות
- 2 ביצים
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית דבש
- ½ צרור פטרוזיליה / כוסברה
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה / כוסברה
- 1 בצל קטן מגורד
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית אריסה או פלפל צ'ומה
- 2 כפות פירורי לחם פשוטים
- 1 כף שמן
- 3 כפות מים או סודה
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה
- בקערה ללוש את כל חומרי הקציצות יחד למשך כ-4 דקות.
- אחרי זאת מכינים קערה עם קמח וקערה אחרת עם 2 ביצים וכפית רסק עגבניות. וטובלים את הקציצות בקמח ואז בביצים ומטגנים
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומטגנים קלות רק לצבע.
- לאחר מכן, בסיר רחב ושטוח מטגנים 2 בצלים עם הכורכום על להבה בינונית נמוכה, כמזהיבים מוסיפים את שאר התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את הקציצות ותפוחי האדמה ומים חמים עד טיפה מעל הגובה, ומבשלים למשך 45 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור. צריך שהמים מצטמטמים לגובה הקציצות, אם צריך מוסיפים טיפה.
סרטון עם מתכון נוסף לקציצות מפרום: