תמי בר ישי משתפת אותנו במתכון שלה לרולדת שמרים שוקולד מושלמת.
מצרכים להכנת רולדת שמרים שוקולד:
בקערת המיקסר שמים:
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
חצי כוס מים
מערבבים את כל החומרים ונותנים לזה לנוח 5 דקות.
לאחר 5 דקות מוסיפים לתערובת השמרים:
1 ק"ג קמח
כוס סוכר (חד פעמי קר)
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
200 גרם חמאה מומסת
2-2.5 כוסות מים פושרים
3 ביצים טרופות
מתחילים עם 2 כוסות מים ואם צריך מוסיפים את החצי כוס נוסף,מערבבים את הכל עד לקבלת בצק אחיד,הבצק אמור להיות רך מאוד עד נוזלי (לא להבהל), לאחר שקיבלנו בצק אחיד, מכסים ומתפיחים למשל חצי שעה.
לאחר התפיחה,מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה דק.
למילוי:
4 כפות קקאו
4 כפות סוכר
כוס שמן
כף פודינג וניל
מערבבים את כל חומרי המילוי למשחה חלקה, ניתן להחליף בשוקולד נוטלה או כל ממרח שוקולד אחר.
מורחים את המילוי על העלה,מגלגלים לרולדה,מורחים בביצה ומפזרים שומשום מעל ואופים ללא תפיחה נוספת בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.