תענוג סלמון בקראסט פיסטוק
מתכון הסלמון הקרום פיסטוק הזה הוא תערובת מענגת של פילה סלמון עסיסי המצופה בקרום פיסטוק פריך, המספק סימפוניה של טעמים ומרקמים בכל ביס. מנה זו, שמקורה מאזור הים התיכון, בו יש בשפע של פיסטוקים, משלבת את העושר של סלמון ארוז באומגה 3 עם הטוב האגוזי של הפיסטוקים. זוהי יצירת מופת קולינרית מדהימה מבחינה ויזואלית כמו שהיא טעימה, מה שהופך אותה למושלמת הן לארוחות ערב מזדמנות והן לאירועים מיוחדים.
רכיבים:
- 4 פילה סלמון (כ-150 גרם כל אחד), ללא העור
- 1 כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
- 1/2 כוס פירורי לחם (או קמח שקדים לאפשרות ללא גלוטן)
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1 כף דבש
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית, להברשה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בצלחת רדודה מערבבים את הפיסטוקים ופירורי הלחם הקצוצים דק. מתבלים במעט מלח ופלפל, מערבבים היטב לפיזור הטעמים.
- בקערה אחרת, טורפים יחד את החרדל דיז'ון, הדבש ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת חלקה וחלקה.
- יבשו את פילה הסלמון בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות. מתבלים את שני הצדדים של כל פילה במלח ופלפל.
- מברישים את החלק העליון של כל פילה סלמון בנדיבות בתערובת החרדל דיז'ון, ומבטיחים ציפוי אחיד.
- מהדקים בזהירות את הצד המצופה של כל פילה לתוך תערובת הפיסטוק ופירורי הלחם, מוודאים שהקרום נצמד היטב לסלמון.
- מניחים את פילה הסלמון המצופה על תבנית האפייה המוכנה, עם צד הקרום כלפי מעלה, תוך הקפדה על מרווח שווה.
- מטפטפים מעט שמן זית על החלק העליון של כל פילה כדי לעזור לקרום להשחים ולהתפרך יפה בתנור.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהסלמון מבושל והקרום זהוב ופריך.
- לאחר ביצוע, מוציאים את הסלמון מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
- מגישים את הסלמון הקרום פיסטוק חם, מעוטר בפלחי לימון טרי ותוספות לבחירתכם, כמו ירקות צלויים או סלט ירוק פריך.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את חרדל הדיז'ון בחלופה בעלת תעודת כשרות, כמו חרדל ללא חומץ. בנוסף, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים.
יתרונות תזונתיים:
- סלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3, החיוניות לבריאות הלב ולתפקוד המוח.
- פיסטוקים מוסיפים מנה של שומנים בריאים, חלבון, סיבים וויטמינים ומינרלים שונים, כולל ויטמין B6, אשלגן ונוגדי חמצון.
- יחד, הם הופכים את המנה הזו למעצמה של חומרים מזינים התומכים ברווחה הכללית.
כמות: מתכון זה משרת 4 אנשים.
זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-15 דקות, עם 15 דקות נוספות לבישול.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו מתאים לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים לשיפור:
- לפרץ טעם נוסף, הוסיפו קורט פפריקה מעושנת או עשבי תיבול יבשים, כמו טימין או שמיר, לתערובת הפיסטוק ופירורי הלחם.
- אם אתם מעדיפים בעיטה חריפה יותר, ערבבו קורטוב של פלפל קאיין לתוך תערובת החרדל דיז'ון לפני להבריש אותו על פילה הסלמון.
- כדי להבטיח קרום פריך, הקפידו לייבש את פילה הסלמון לפני מריחת תערובת החרדל. עודף לחות יכול למנוע מהקרום להיצמד כראוי.
- לטעם עשיר יותר, אפשר להחליף את הדבש בתערובת החרדל בסירופ מייפל או נקטר אגבה.
- התנסו עם אגוזים שונים לקרום, כמו שקדים או אגוזי מלך, לקבלת טוויסט ייחודי במתכון הקלאסי הזה.