תענוג שרימפס בשמנת: מתכון קרמי ונימוח
המתכון הזה לשרימפס שמנת הוא תערובת מפתה של שרימפס עסיסי מבושל ברוטב שמנת עשיר וקטיפתי, היוצרים מנה מנחמת ויוקרתית כאחד. מקורו מאזורי החוף שבהם פירות ים טריים שולטים, מתכון זה מפגיש את טעמי הים עם עושר השמנת ליצירת מנה שבטוח תרשים. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב או פשוט משתוקקים לארוחה דקדנטית, מתכון השרימפס הקרמי הזה בטוח ישביע את בלוטות הטעם שלכם.
רכיבים:
- 500 גרם של שרימפס גדול, קלוף ומפורק
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס מרק עוף או ירקות
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט
- אורז מבושל או פסטה, להגשה
הוראות הכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון והבצל הקצוץ, ומאדים עד ריחני וריכוך, כ-2-3 דקות.
- מוסיפים למחבת את קוביות הפלפל האדום ומבשלים עוד 2 דקות עד שהוא מתרכך מעט.
- דחפו את הירקות לצד אחד של המחבת והוסיפו את השרימפס בשכבה אחת. מבשלים 2-3 דקות מכל צד, עד שהוא ורוד ואטום.
- לאחר שהשרימפס מבושל, מוציאים אותו מהמחבת ומניחים בצד.
- יוצקים את השמנת המתוקה ומרק העוף או הירקות למחבת, תוך ערבוב לאיחוד. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מניחים לרוטב השמנת להתבשל במשך 5-7 דקות, עד שהוא מסמיך מעט.
- מחזירים את השרימפס המבושלים למחבת, זורקים לציפוי ברוטב הקרמי.
- מגישים את השרימפס הקרמי על אורז מבושל או פסטה, מעוטרים בפטרוזיליה טרייה קצוצה.
- תיהנו מתענוג השרימפס הקרמי שלכם עם לחם פריך או סלט בצד לארוחה שלמה!
חלופות מתכון:
לאוכלי הכשרות או הנמנעים ממוצרי חלב, ניתן להחליף את השמנת הכבדה בקרם קוקוס או בחלופה לא חלבית. בנוסף, תוכלו להחליף את השרימפס בטופו או בפטריות בטוויסט צמחוני במנה זו.
יתרונות תזונתיים:
שרימפס הוא מקור פנטסטי לחלבון רזה והוא גם עשיר בויטמינים ומינרלים כמו סלניום וויטמין B12. הקרם מוסיף מרקם קרמי ועושר למנה, ומספק מקור טוב לסידן ושומנים בריאים. הירקות במנה תורמים סיבים, ויטמינים ונוגדי חמצון, מה שהופך זאת לארוחה מעוגלת ומזינה.
כמות: המתכון הזה משרת 4 אנשים בנדיבות, מה שהופך אותו למושלם לארוחת ערב משפחתית או למפגש קטן של חברים.
זמן הכנה: ההכנה למנה זו אורכת כ-15 דקות, עם זמן בישול כולל של כ-20 דקות, מה שהופך אותה לאפשרות מהירה ונוחה לארוחה טעימה.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, הדורש טכניקות בישול פשוטות ומרכיבים זמינים.
טיפים לשיפור:
- הקפידו לא לבשל יתר על המידה את השרימפס, מכיוון שהם יכולים להפוך לגומי וקשים. מבשלים אותם רק עד שהם הופכים ורודים ואטומים.
- לתוספת טעם, אפשר להוסיף שפריץ של יין לבן לרוטב השמנת בזמן שהוא מתבשל.
- אל תהסס להתאים אישית את המתכון הזה עם עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך, כגון טימין, אורגנו או פתיתי צ'ילי, כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
- שאריות ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד יומיים ולחמם בעדינות על הכיריים או במיקרוגל.