תפוחי אדמה ב-5 דקות מתכון של סבתא
סבתא לאה משתפת אותנו במתכון מושלם של תפוחי אדמה ב-5 דקות.
מצרכים:
10 תפוחי אדמה (בינוניים וקלופים – כמות תפוחי אדמה לפי הסועדים, 2 תפוחי אדמה לכל סועד)
¼2 כוסות מים
½ כוס שמן קנולה
¼ כוס שמן זית
1 כף מלח
1 כף כורכום
1 כף תבלין זעתר
1 כפית גדושה כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
⅛ כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
תפוחי אדמה בתנור עם רוטב מושלם
מתכון מטורף לתפוחי אדמה בתנור
עוף עם תפוחי אדמה בתנור מתכון קל
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. פורסים את תפוחי האדמה בעובי שווה (כ-1 ס"מ) ומפזרים בתוך תבנית האפייה (למי שיש סבלנות אפשר לסדר את תפוחי האדמה כמו קלפים).
2. בקערה עמוקה שמים את המים, שמן קנולה, שמן זית והתבלינים (מלח, כורכום, זעתר, כמון, פלפל שחור, אבקת סודה לשתייה) ומערבבים היטב.
3. יוצקים את תערובת המים, השמן והתבלינים מעל תפוחי האדמה באופן שווה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 250 מעלות טורבו.
5. אופים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים, משחימים וכל המים נספגים/נעלמים.