שניצל ברוקולי הוא טוויסט צמחוני טעים במנת השניצל הקלאסי.
מתכון זה הופך את פרחי הברוקולי הצנועים לקציצות פריכות ומלאות טעם המושלמות לארוחת צהריים, ערב, או אפילו כחטיף טעים.
עם הציפוי הפריך ומילוי הברוקולי הרך, השניצל הזה בטוח יהיה להיט בקרב צמחונים וחובבי בשר כאחד.
זמן הדרוש: כ-30 דקות
רכיבים:
1. 500 גרם פרחי ברוקולי
2. 2 ביצים גדולות
3. 100 גרם פירורי לחם
4. 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
5. 1 כפית אבקת שום
6. 1 כפית פפריקה
7. מלח ופלפל לפי הטעם
8. שמן זית לטיגון
שלבים:
1. מאדים או מרתיחים את פרחי הברוקולי עד שהם רכים, אך עדיין יציבים, כ-5-7 דקות.
2. מסננים את פרחי הברוקולי ונותנים להם להתקרר מעט.
3. לאחר שהברוקולי התקרר, קוצצים אותו דק או מועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
4. מערבבים בקערה גדולה את הברוקולי הקצוץ/מעוך עם גבינת הפרמזן המגוררת, אבקת השום, הפפריקה, המלח והפלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
5. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מורחים את פירורי הלחם על צלחת.
7. לוקחים חופן קטן מתערובת הברוקולי ומעצבים ממנה קציצה.
8. טובלים את קציצת הברוקולי בביצים הטרופות, מוודאים שהיא מצופה באופן אחיד.
9. לאחר מכן, מצפים את קציצת הברוקולי בפירורי הלחם, לוחצים בעדינות להדבקה.
10. חוזרים על התהליך עם שאר תערובת הברוקולי, הביצים ופירורי הלחם עד שכל התערובת נגמרת.
11. מחממים כמות נדיבה של שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
12. לאחר שהשמן חם, מניחים בזהירות את קציצות הברוקולי לתוך המחבת, עובדים בקבוצות במידת הצורך כדי למנוע צפיפות.
13. מטגנים את שניצלי הברוקולי כ-3-4 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים ופריכים.
14. מוציאים את השניצלים מהמחבת ומניחים אותם על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
15. מגישים את שניצלי הברוקולי חמים עם רוטב הטבילה האהוב עליכם או סחיטה של מיץ לימון.
16. תיהנו משניצלי הברוקולי הפריכים והטעמים שלכם כמנה עיקרית צמחונית מענגת או כתוספת!…