סופלה שוקולד עם כדור גלידה כשר לפסח


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

סופלה שוקולד עם כדור גלידה כשר לפסח

המתכון באדיבות: נטלי רובר – סדנאות ועוד
מצרכים להכנת סופלה (12-15 יח'):
200 גרם מחמאה (ניתן להמיר ב-1 כוס שמן)
4 ביצים לארג' מופרדות בטמפרטורת החדר
150 גרם (חבילה וחצי) שוקולד מריר
5 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:
1. מתחילים בחימום התנור ל-180 מעלות.
2. שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים מעל בן מארי או במיקרוגל תוך כדי ערבוב, יש להקפיד שלא יכנסו נוזלים לתערובת או שלא יישרף,מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה והכל נמס,למי שמשתמש בשמןבמקום מחמאה אז עושים אותו דבר עם השמן והשוקולד.
3. מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים (חשוב שיהיו בטמפרטורת החדר ולא קרות) ואת הקורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומרקם חלק.
4. מקציפים בעזרת וו הקצפה בקערת המיקסר את החלבונים עד שמתקבלות בועות אוויר ואז בהדרגה נוסיף את הסוכר בקצב איטי ונמשיך בהקצפה למשך דקה נוספת עד אשר יתקבל קצף חזק,יציב ומבריק.
5. מקפלים בעזרת לקקן את קצף הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס,ומקפלים בתנועות עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
6. על גבי תבנית אפיה שמים תבניות קאפקייקס ויוצקים את תערובת השוקולד לגביעי הקאפקייקס,ניתן ואף מומלץ להעזר בשק זילוף או כף גלידה.
7. מכניסים את הסופלה לתנור שחיממנו מראש ואופים במשך 8-10 דקות בחום של 180 מעלות עד אשר מתקבל קרום בחלק העליון של הסופלה אך חשוב שהסופלה יהיה רך במרכזו, יש להמנע מאפיית יתר.
להגשה: מפזרים אבקת סוכר וכדור גלידה ליד.

להכנת גלידה פרווה:
מקציפים 2 מיכליםשמנת מתוקה צמחית (250 מ"ל כל אחד) עד לקבלת מרקם רך,מוסיפים חבילה של אינסטנט פודינג וניל (ניתן להחליף בכל טעם אחר ) וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.
ניתן להוסיף שוקולד ציפס,פקאן סיני,שוקולד מריר מגורד או כל תוספת שאתה אוהבים.

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

עוגת אלפחורס מושלמת כשרה לפסח


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

עוגת אלפחורס כשרה לפסח

המתכון באדיבות: נטלי רובר – סדנאות ועוד
מצרכים להכנת עוגת אלפחורס כשרה לפסח

תבנית הדרושה לעוגה בגודל 22-24
לתחתית העוגה:
100 גר' (חצי חבילה) חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה לארג'
1/4 כוס אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
3 כוסות קורנפלור

לציפוי תחתית העוגה(לאחר האפייה):
2 כפות קוקוס
2 כפות גדושות של ריבת חלב (מומלץ להשתמש בריבת חלב של חברת קומידה)

מצרכים לשכבת הקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל או 2 מיכלים של 250 מ"ל)
1/2 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב או וניל

לציפוי העליון של העוגה:
2 כפות קוקוס
1/2 צנצנת ריבת חלב

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר מעבדים את אבקת הסוכר עם החמאה(ניתן לעבד גם בעזרת הידיים) עד למצב שהסוכר נטמע בתוך החמאה.
2. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה,בהדרגה מוסיפים את אבקת האפיה והקורנפלור עד אשר מתקבל בצק נעים ורך לעבודה,אם המרקם הוא עדיין קרמי ,ניתן להוסיף בהדרגה,חצי כוס של קורנפלור.
3. על נייר אפיה,מפזרים מעט קורנפלור ומרדדים את הבצק עד לעובי של 1/2 ס"מ ועזרת רינג חותכים עיגול או שמעבירים לתבנית אפיה שפיזרנו עליה קורנפלור וחותכים את השאריות בעזרת סכין(אמור להתקבל בסיס עגול)
את השאריות שחתכנו, שומרים בצד ואפשר להשתמש בהם ליצירת אלפחורס קטנים לקישוט העוגה.
4. אופים את התחתית בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 15 דקות עד לקבלת צבע צהבהב ומצננים).
5. מתחילים בהכנת הקרם, מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף רך,מוסיפים את החלב והפודינג וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב,חשוב שהקצפת לא תהיה קשה מדיי.
6. מתחילים בהרכבת העוגה: לאחר שתחתית העוגה התקררה, נמרח מעל ריבת חלב ומעל נפזר קוקוס.
7. את הקרם יוצקים על התחתית ושמרים בקירור למשך שעתיים לפחות או שעה במקפיא.
8. לאחר קירור במקפיא או במקרר מוציאים את העוגה ויוצקים מעל את ריבת החלב עד למצב שכיסינו את כל העוגה. במידה וריבת החלב אינה נוזלית ניתן להמיס את ריבת החלב במשך 10 שניות במיקרוגל. חשוב ששכבת הקרם תהיה אחידה בכדי למנוע חורים בקרם.
מקשטים את שולי העוגה בקוקוס ומכניסים להקפאה נוספת למשך 10 דקות על מנת שהכל יתייצב.

עוגת מייפל מושלמת מתכון של אורית לוי

עוגת מייפל מושלמת מתכון של אורית לוי

מצרכים להכנת עוגת מייפל:

3 יחידה ביצה
1 יחידה שמנת חמוצה
3 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
1 כוס קמח תופח
חצי כוס סירופ מייפל

לציפוי חבילת פקאן מסוכר/רגיל/קינמון/אגוזים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה(חוץ מחומרי הציפוי עד לקבלת תערובת חלקה.
2. יוצקים את התערובת שהכנו ל-2 תבניות אנגליש קייק מושמנות או תבנית אחת עגולה.
3. מפזרים מהעל העוגות את הציפוי (קינמון,פקאן או אגוזים).
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 35 דקות עד אשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
5. בסיום האפיה בעזרת קיסם מחוררים את העוגה בעודה חמה ויוצקים סירופ מייפל בנדיבות.

למתכוני עוגות נוספים לחצו על הקישור: מתכוני עוגות

מרנג (נשיקות) מושלם של נטלי מור יוסף

מרנג (נשיקות) מושלם של נטלי מור יוסף


מצרכים להכנת מתכון מושלם:
להכנת המרנג:
כוס חלבונים
2 כוסות סוכר
קורט מלח
מיץ לימון סחוט מחצי לימון.

להכנת הקרם:
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 פודינג וניל

לקישוט:
תות שדה או כל פרי האהוב עליכם.
סירופ פטל

אופן הכנה:

1. בקערת המיקסר שמים את החלבונים ומתחילים להקציף.
2.מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
3. מוסיפים קורט מלח.
4. מוסיפים את המיץ לימון.
5. זמן הקצפה של המרנג 7-10 דקות עד לקבלת מרקם יציב.
6. מזלפים את הצורה הרצויה( מרנג אישי, או עוגת מרנג).
7. אופים שעתיים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות.
8. מקשטים בהתאם למודגם בסרטון.
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

למתכוני עוגות נוספים לחצו על הקישור: עוגות

בתאבון!!!

מתכון מושלם לפאי פירות עם קרם שקדים משגע של ירון ידעי

מתכון מושלם לפאי פירות עם קרם שקדים משגע של ירון ידעי

נשמח אם תשתפו.
יום מקסים לכולם ♥♥♥
מצרכים להכנת פאי פירות:
1 חבילה בצק פריך מתוק מופשר במקרר לילה.

להכנת קרם שקדים:

.100 ג' שקדים טחונים
(3/4 כוס ).
.100 ג' סוכר (1/2 כוס).
.100 ג' חמאה רכה.
.1 ביצה.
.1כפית קמח לבן.
.1 כפית תמצית וניל.

להכנת שכבת שמנת:

.250 מ"ל שמנת מתוקה.
.2 כפיות פודינג וניל.

ריבת משמש להברשה סופית לשמירה על הפרי והברקה.

אופן הכנה:

1. לחמם תנור ל180 מעלות.
2. לסדר את הבצק בתבנית להדק שוליים ולחתוך שאריות בצק.
3. לחורר בעזרת מזלג .ולמקרר.

קרם שקדים
בקערה נוחה מקציפים חמאה וסוכר עד לאחידות .מוסיפים ביצה עד להטמעה מלאה.
מוסיפים את שאר המרכיבים.
שקדים. קמח. ותמצית וניל.
להמשיך להקציף עד לקבלת ממרח אחיד

למרוח בצורה אחידה על הקלתית ולאפות בתנור 180 מעלות 20 עד 30 דק' לאפיה מלאה . עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
. להעביר לקירור מוחלט .

.שכבת שמנת.

להקציף שמנת ופודינג לקצף יציב ולמרוח על הפאי לבדוק שהפאי קר יחסית.

.לחתוך פירות לפי היצירתיות שלכם ולהניח בעדינות על שכבת השמנת .

לחמם במיקרו בכלי קטן
3 כפיות של ריבת משמשים
עד להמסה .
.ניתן להוסיף כפית מים לדילול נוסף במידת הצורך.
להבריש בעדינות על הפירות.
לבדוק שהריבה לא חמה מידי.

למתכוני עוגות נוספים לחצו על הקישור: עוגות

המון הצלחה . תהנו .
ירון ידעי. ❤🧡💛💚

עוגת שמרים שוקולד ועוגת שושנים קינמון מתכון של אמא

עוגת שמרים שוקולד ועוגת שושנים קינמון מתכון של אמא

מצרכים להכנת עוגת שמרים שוקולד ועוגת שושנים קינמון:
500 גרם קמח לבן (4 כוסות חד פעמי של שתיה חמה)
חצי כוס סוכר
כף שמרים יבשים
רבע כפית מלח
1 ביצה לארג'
רבע כוס שמן קנולה
כוס של מים פושרים

למילוי שוקולד:
ממרח פרווה של שוקולד(ניתן להחליף בגרסא חלבית שוקולד או נוטלה)

למילוי הקינמון:
סוכר
אגוזי מלך טחונים
קינמון

להברשה:
כף סילאן מדולל בכף מים חמים
שושמשום לבן

אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח,סוכר ושמרים.
2. מוסיפים את המלח לתערובת הקמח.
3. מוסיפים ביצה ואת שמן הקנולה.
4. מפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות איטית ובהדרגה מוסיפים מים פושרים.
5. לאחר שהחומרים בקערת המיקסר התאחדו מעבירים למהירות בינונית וממשיכים בלישה בסה"כ לשים את הבצק במשך 7 דקות.
6. לאחר 7 דקות יוצרים מהבצק שנוצר כדור ומעבירים לקערה משומנת ומשמנים את הבצק גם מלמעלה,מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות עד להכפלת הנפח.
7. לאחר תפיחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומוציאים מהבצק את האוויר.
8. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
9. מרדדים את הבצק לעלה דק ואחיד בעזרת מערוך,כפי שהוצג בסרטון.
10. מורחים את ממרח השוקולד על העלה שיצרנו.
11. חוצים את העלה המרוח בשוקולד ל-3 חלקים שווים ומגלגלים לצורת נקניק ,כך שלבסוף יש לנו 3 נקניקים של שוקולד.
12. יוצרים צמה מ-3 הנקניקים ומעבירים לתבנית משומנת של אינגליש קייק ומתפיחים בין 20-30 דקות.
13. לאחר התפיחה מורחים את הסילאן מעל.
14. מפזרים שומשום מעל, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך חצי שעה עד להשחמה.

לעוגת שושנים קינמון:
1. מרדדים את החצי השני של הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי אחיד.
2. על העלה שנוצר,מפזרים סוכר ומעל את אגוזי המלך הטחונים ומעל מפזרים קינמון.
3. מגלגלים את הבצק לצורת נקניק כפי שהודגם בסרטון.
4. מחלקים את הנקניק שנוצר ל-10 חלקים שווים ומסדרים בתבנית עגולה.
5. משאירים לתפיחה במשך חצי שעה.
6. לאחר התפיחה מורחים את הסילאן מעל.
7. מפזרים שומשום מעל, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך חצי שעה עד להשחמה.

למתכוני עוגות נוספים לחצו על הקישור: עוגות

עוגת שיש מושלמת ב-5 דקות

עוגת שיש מושלמת ב-5 דקות

סרטון של אורית לוי ומבוסס על מתכון של מלי מאירוב

מצרכים להכנת עוגת שיש מושלמת:
2 שקיות סוכר וניל
2 (כוסות חד פעמי לשתיה חמה) קמח תופח
5 ביצים טרופות
כוס ושלושת רבע (כוס של שתיה חמה) סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
3 כפות קקאו
גרידת קליפת חצי לימון או תפוז
לציפוי עוגת השיש
חפיסת שוקולד מריר 100 גרם +חצי מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. בקערה שמים את סוכר וניל,סוכר והקמח ומערבבים.
3. עושים גומה במרכז תערובת הקמח והסוכר ומכניסים לגומה את גרידת לימון/תפוז,שמן,ביצים ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
4.לוקחים 3/4 מהתערובת ומעבירים לתבנית סיר פלא בקוטר 24 או 22 או לתבנית עגולה משומנת.
5. לרבע שנשאר מהבלילה מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. שופכים את תערובת הקקאו לתוך התערובת הרגילה שנמצאת בתבנית ובעזרת שיפוד או קיסם יוצרים עיגולים,כפי שהודגם בסרטון.
7 אופים במשך כ-40 דקות עד אשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
8. נותנים לעוגה להתקרר,מוציאים מהתבנית,פורסים ומגישים.
9. ניתן להכין ציפוי של גנאש ע"י שמנת ושוקולד שממיסים במיקו בפולסים של 30 שניות ומזלפים מעל העוגה.

למתכוני עוגות נוספים לחצו על הקישור: עוגות

עוגת נס קפה בחושה ללא גלוטן

עוגת נס קפה בחושה ללא גלוטן מתכון של תומר תומס

מצרכים להכנת עוגת נס קפה:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%(500 מ"ל)
1 כוס(חד פעמי) סוכר לבן
2 כוסות חד פעמי של קמח ללא גלוטן או קמח רגיל למי שרוצה גרסה עם גלוטן
1 כוס חד פעמי של אגוזי מלך טחונים
1 כף נס קפה מגורען או רגיל
4 ביצים בגודל לארג'
1 שקית של אבקת אפיה(10 גרם)
1 סוכר וניל(10 גרם)

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הביצים,שמנת מתוקה,סןכר,קמח,נס קפה,סוכר וניל,אבקת אפיה,ואגוזי מלך(טוחנים לפני הוספה).
2. מערבבים את הכל לתערובת אחידה ומשמנים 2 תבניות של אינגליש קייק
3. מעבירים את התערובת לתבניות אינגליש קייק
4. מפזרים מעל אגוזים טחונים או שוקולד ציפס
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בין 30-40 דקות עד שבבדיקה הקיסם במרכז העוגה יוצא יבש.
6. נותנים להתקרר,מחלצים ומהתבנית,פורסים ומגישים,ניתן לפזר אבקת סוכר מלמעלה, אומעל. לפזר קוקוס מעל.

עוגת בננה שוקולד-לחם ארז כולל סרטון

עוגת בננה שוקולד-לחם ארז

מצרכים להכנת עוגת שוקולד בננה:
150 גרם חמאה רכה
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות רסק מבננות צהובות
4 ביצים
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית קינמון
2 תבניות אינגלישקייק 35 ס"מ

אופן הכנה:
1. בשלב הראשון מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים ובהדרגה מוסיפים את הביצים עד לקבלת תערובת קרמית.
3. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים(קינמון,סודה לשתיה,קמח,אבקת אפיה) ומוסיפים לתערובת הביצים,במשך 2 דקות מערבלים את תערובת הביצים והחומרים היבשים ומוסיפים את השוקולד ורסק הבננות.
4. את התערובת שקיבלנו יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור שחיממנו מראש למשך 35 דקות או עד שמכניסים קיסם למרכז העוגה והוא יוצא יבש.

בתאבון

עוגת סולת בסבוסה טורקית מתכון כולל סרטון

עוגת סולת בסבוסה טורקית

מתכון להכנת עוגת סולת בסבוסה
לבצק:
1 כוס יוגורט
1 כוס סוכר
1 גרידת תפוז מתפוז אחד
1 כוס קמח מנופה
1 כוס סולת
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קוקוס טחון
3 ביצים
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר וניל

לסירופ:
1/2 3 כוסות סוכר
1/2 3 כוסות מים
2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת הסירופ סוכר, בסיר שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם, לאחר שיש רתיחה,מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים 5 דקות נוספות ואז מכבים את האש ונותנים לסירופ להתקרר.
2. שמים בקערה את הביצים ומוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לסוכר והביצים את היוגורט ואת השמן ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לתערובת הביצים את הקוקוס הטחון ,סולת,קמח,סוכר וניל ואבקת אפיה ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לתערובת את גרידת התפוז וממשיכים בערבוב.
6. מעבירים לתבנית(רצוי פיירקס מרובעת) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 10 דקות, מלאחר 10 דקות אפיה,מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך 30-35 דקות עד שהחלק העליון משחים.
7. לפני ששמים את הסירופ חותכים את העוגה ל-4 חלקים על מנת שהסירופ ייספג טוב יותר.
8. נותנים לעוגה להתקרר ומפזרים מעל את סירופ הסוכר שהכנו מראש.
9. פורסים ומגישים.