רוגלך שוקולד נוטלה מתכון


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

רוגלך נוטלה מתכון


מצרכים

1 חבילה של בצק שמרים עלים של חברת מעדנות.
ממרח שוקולד נוטלה או השחר
1ביצה להברשה
1 כוס מים
2/3 כוס סוכר

אופן הכנת רוגלך נוטלה:
1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
2. מרדדים מעט ומורחים מעל אחד שוקולד נוטלה או השחר
3. מניחים מעל את הבצק השני , מרדדים מעט וחותכים למשולשים.
4. מגלגלים לסהרון ,מורחים בביצה ומכניסים לאפייה בתנור בחום של 170 מעלות ,אופים עד שמתקבל צבע חום זהב.
5. מכינים סירופ סוכר – מרתיחים כוס מים עם 2/3 כוס כ- 10 דקות ומוסיפים וניל ומורחים את הסירופ על הרוגלך מיד שמוציאים את הרוגלך מהתנור.

מתכון נוסף לרוגלך:
1 ק"ג קמח
כוס סוכר
2 כפות שמרים.
6 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל.
אחד כוס חלב פושר(להוסיף בהדרגה שהבצק לא יהי דביק ).
1 שמנת חמוצה.
113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למלית :
כוס וחצי שוקולד (שוקולד ציפס ), מומס עם 100 גרם חמאה,
את ההמסה עושים על בן מארי או
אפשר להמיס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות מספיק פעמיים.
אופן הכנה:
1. לשים את כל המוצרים עד לקבלת תערובת אחידה ובצק נעים למגע ,ניתן ללוש במיקסר 10 דקות.
2. מתפיחים את הבצק 45 דקות.
3. לוקחים עיגול בגודל בינוני ומרדדים ,עד שיהיה דק. מורחים את מלית השוקולד שהמסנו מראש עם חמאה. ועושים ארבעה קיפולים.
4. אחרי הקיפולים מרדדים לרצועה ארוכה ודקה חורצים למשולשים דקים וצרים(מכל עיגול אפשר להוציא 12/16) כל משולש מגלגלים מהרחב לצר.
5.אחרי שמסיימים מורחים ביצה(להוסיף 2 כפות מים לביצה) ולתנור ל30 דקות על 200מעלות (או שזה משחים ).
6. שזה יוצא מורחים סירופ (כוס סוכר כוס מים). יוצא בערך 40 יחידות.

למתכוני עוגיות נוספים לחצו על הקישור: מתכוני עוגיות

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

עוגיות קוקוס לפסח


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

עוגיות קוקוס לפסח

מצרכים להכנת עוגיות קוקוס מרוקאיות:
8 חלמונים
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
2 כוסות קוקוס טחון
1.5 כוסות סוכר

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות
2. מקציפים את החמונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר,סוכר וניל והמלח, מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה וסמיכה.
3. מוסיפים לתערובת את הקוקוס הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מגלגלים בעזרת ידיים משומנות את התערובת לכדורים קטנים ושווים בגודלם ושמים את הכדורים בתוך תחתיות לעוגיות(מנג'טים) ומסדרים על תבנית אפיה.
5. אופים במשך 20 דקות על חום של 150 מעלות עד להזהבה של העוגיות.

למתכוני עוגיות נוספות לחצו על הקישור: מתכוני עוגיות

אוזני המן במילוי לוטוס מתכון של יפית בשבקין

אוזני המן במילוי לוטוס מתכון של יפית בשבקין
24-15 יחידות

בצק:
120 גר' חמאה, 50 גר' אבקת סוכר, 1 ביצה, גרידה מחצי לימון, 1 כפית תמצית וניל, 180 גר' קמח לבן בהיר.

אופן ההכנה:
מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצה, גרידת לימון ותמצית וניל.
מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים מעט עד לאיחוד הבצק.
מניחים את הבצק למנוחה במקרר כ- 30 דקות.
מרדדים את הבצק למלבן בעזרת מערוך, קורצים עיגולים לגודל הרצוי בעזרת כוס או מקד לעוגיות, ממלאים במלית ועוטפים למשולש.
אופים 12-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהשוליים מזהיבים.
מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

מילוי: מה שאוהבים אני מילאתי בממרח לוטוס והוספתי הפתעה קטנה.

מתכון קל ופשוט לאוזני המן עם 3 מילויים שונים

מתכון קל ופשוט לאוזני המן עם 3 מילויים שונים

מתכון לאוזני המן של פורים מאת אייל מאפים טובים:
המצרכים לבצק פריך:
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כף תמצית וניל
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר (120 גרם)
2 ביצים
1 כף גרידת תפוז

אופן ההכנה:
שופכים את הקמח למיקסר, את אבקת האפיה ואת המלח.
מוסיפים את החמאה, את הסוכר, ביצים, תמצית הוניל וגרדת התפוז.
מפעילים את המיקסר לבערך 3-4 דקות עירבוב עד
שהבצק מתאחד.
מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים
למקרר למשך שעה. בנתיים מכינים את המלית השונים.
(פירוט בהמשך למטה).

לאחר כשעה מוציאים מהמקרר את הבצק. מפרידים אותו
מהניילון הנצמד ומניחים על משטח אפייה מקומח. אין צורך ללוש.
מועכים את החתיכה שלקחנו על השולחן. לוקחים חלק מהבצק
בגודל כף יד. שמים קצת קמח למטה וקצת קמח למעלה
ומתחילים לרדד.
כדאי לרדד מהמרכז לצדדים, ומהמרכז קדימה ואחורה.
מרדדים עם מארוך לעובי של חצי סנטימטר.
קורצים כדורים בעזרת כוס.
את שאריות הבצק שנותרו מניילנים עם ניילון נצמד
ומכניסים למקרר שיתקרר ואחכ נוכל להמשיך
לעבוד עם זה.
מילוי:
לכל כדור שקרצנו, ממלאים כפית אחת של מילוי שהכנו
(הוראות הכנה של המילויים בהמשך)
ומקפלים שלוש פעמים עד לכדי צורת אוזן המן.
מניחים על תבנית או מגש עם נייר אפייה ואופים בתנור
על חום של 180 מעלות כ-12-15 דקות.

מלית פרג:
1 כוס חלב
1 ורבע כוס סוכר
50 גרם חמאה
3 כוסות פרג טחון
1 כוס פירורי ביסקוויט
1 כף גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים בסיר חלב, חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפרג והפירורי
ביסקוויט וגרידת הלימון.
מחכים שיתקרר.

מלית שוקולד:
100 גרם ממרח שוקולד
1 כף פירורי ביסקוויט
מערבבים יחד.

מלית תמרים:
1 כוס ממרח תמרים
2 כפות אגוזים טחונים
1/4 כפית קינמון

עוגיות לימון קלות של תומר תומס

עוגיות לימון קלות של תומר תומס

מצרכים להכנת עוגיות לימון קלות
2.5 כוסות חד פעמיות של קמח
מיץ לימון סחוט מחצי לימון
גרידת לימון מחצי לימון
קורט מלח
2 ביצים בגודל לארג'
כוס אבקת סוכר
חצי כוס שמן קנולה
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הביצים,שמן,מיץ לימון,גרידת לימון,מלח,אבקת אפיה,סוכר וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים לתערובת האחידה את אבקת הסוכר והקמח ומערבבים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
3. שמים את הבצק לנוח במשך 10 דקות.
4. מדליקים את התנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
5. לאחר שהבצק נח, יוצרים כדורים וטובלים באבקת סוכר כפי שהוצג בסרטון.
6. מניחים את העוגיות שיצרנו על תבנית עם נייר אפייה ומועכים קלות את העוגיות.
7. אופים בתנור במשך כ-20 דקות (משתנה מתנור לתנור לכן יש לבדוק מדי פעם)

שבקייה מתכון קל של מתן שלום ביטון

שבקייה מתכון קל של מתן שלום ביטון

מצרכים להכנת שבקייה מרוקאית
1 כוס בירה
1 כוס שמן
4.5 כוסות קמח מנופה

לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מעט מיץ מחצי לימון
קליפות לימון

אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר שמים את הבירה,לאחר מכן מוסיפים את השמן.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח לקערת המיקסר ומתחילים בלישה עד לקבלת בצק אחיד.
3. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך 20-30 דקות,בינתיים מתחילים בהכנת הסירופ סוכר.
להכנת הסירופ שמים את מצרכים בסיר קטן(סוכר,מים,מיץ לימון,קליפות לימון), מבשלים במשך 15-20 דקות עד שכל הסוכר נמס, מכבים ושמים בצד.
4. משטחים את משטח העבודה ויוצרים מהבצק שתפח 23 כדורים( בערך בגודל של כדור פינג פונג) ונותנים לכדורים לתפוח במשך 10 דקות.
5. לאחר 10 דקות, מרדדים ועושים חתוכים בכדורי הבצק כפי שהודגם בסרטון.
6. מטגנים בשמן עמוק ולאחר שמוכן ומתקרר טובלים בסירופ הסוכר שהכנו.
בתאבון

עוגיות ריפעת מתוקות מתכון של תומר תומס

עוגיות ריפעת מתוקות מתכון של תומר תומס

מצרכים להכנת עוגיות ריפעת מתוקות:
בכל פעם שמופיעה כוס במתכון הכוונה לכוס חד פעמי של שתיה חמה.
500 גרם קמח לבן ( 4 כוסות)
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס שומשום
חצי כוס תבלין אניס (לא חובה אבל מוסיף המון לעוגיות)
1 ביצה לארג'
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה:
1. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (ניתן לעשות את זה או ידנית או במיקסר)
2. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח 15-20 דקות ובינתיים מדליקים את התנור על 180 מעלות.
3. מחלקים את הבצק ל-2
4. על נייר עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ.
5. מיישרים ויוצרים מלבן אחיד מהבצק המרודד.
6. חותכים את הבצק לקוביות שוות כפי שהוצג בסרטון.
7. שמים את העוגיות עם נייר האפייה בתבנית,מחוררים את העוגיות עם מזלג ואופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה (בין 20-25 דקות).
8. מוציאים ומגישים.

חשוב מאוד לרדד את הבצק לעובי דק ,רק במצב שהבצק דק העוגיות יהיו קריספיות.
באמצע האפייה יש לסובב את התבנית על מנת ליצור אפייה אחידה.

למתכוני עוגיות נוספים לחצו על הקישור: עוגיות מתכונים

עוגיות חמאה קלות מתכון של תומר תומס כולל סרטון

עוגיות חמאה קלות מתכון של תומר תומס כולל סרטון

מצרכים להכנת עוגיות חמאה קלות:
2.5 כוסות קמח לבן (המידה מתייחסת לכוסות חד פעמיות של שתיה חמה)
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר( להוציא אותה לפני השימוש,שתהיה רכה)
1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את הקמח,חמאה וסוכר הוניל ומפעילים את המיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
2. לאחר שהבצק אחיד,יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה עם מרווחים.
3. יוצרים קישוט בעזרת המזלג כמו שהודגם בסרטון.
4. מכניסים לאפייה בתנור במצב טורבו למשך 12-15 דקות( תלוי בתנור שלכם) בחום של 180 מעלות.
5. מיד שהעוגיות מוכנות ,שמים בנדיבות אבקת סוכר מעל כל העוגיות,נותנים לעוגיות להתקרר ומגישים.
על מנת ליצור עוגיות חמאה פרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה או מחמאה.

למתכונים נוספים של עוגיות לחצו על הקישור מתכוני עוגיות

בצק פריך עוגיות -עוגיות 123

מצרכים להכנת בצק פריך עוגיות -עוגיות 123

חצי כוס סוכר או 100 גרם אבקת סוכר.
200 גרם חמאה (או מחמאה לגרסת פרווה )חתוכה לקוביות קטנות .
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם )
1/4 כפית מלח
2 חלמונים או ביצה בינונית ( מומלץ להשתמש ב- 2 חלמונים, נותן לבצק טעם עדין יותר)



אופן הכנה:
1. בתוך קערת מעבד מזון ביחד עם הלהב שמים את הקמח והחמאה ,ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת הנראית כמו פירורי חול ( יש להמנע מערבוב יתר)
2. מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים בפולסים קצרים עד שזה נטמע בתוך התערובת ( מבחינת מראה זה אמור להיראות עדיין כמו פירורי חול)
3. מוסיפים את החלמונים או הביצה עד לקבלת בצק אחיד ,שוב גם במקרה הזה להמנע מערבוב יתר.
4. נעטוף את הבצק עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש, הבצק צריך להיות לפחות חצי שעה בקירור.
5. לפני העבודה על הבצק, מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי אחיד (יש להמנע מקימוח יתר של משטח העבודה)
7. קורצים עוגיות בצורה הרצויה בעזרת חותכן מתאים ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
8. אופים בתנור עד להזהבה בערך 12 דקות ( בודקים את העוגיות בחלק התחתון)
9. מוציאים מהתנור,נותנים להתקרר ואז אפשר לפזר אבקת סוכר מעל ( לא חובה)

ניתן להשתמש בבצק בתור תחתית לפאי(טארט) מתוק

אלפחורס מתכון מנצח במילוי ריבת חלב של איתי שושן

אלפחורס מתכון מנצח במילוי ריבת חלב של איתי שושן


מתכון:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות – 20-25 יח'

מצרכים:
200 גר' חמאה מומסת
210 גר' קמח לבן מנופה
150 גר' סוכר
280 גר' קורנפלור
גרידת לימון/תפוז
1/2 כפית סודה לשתייה
3 חלמונים
שקית אבקת אפייה
כפית תמצית רום/וניל

למילוי:
צנצנת ריבת חלב/נוטלה

לציפוי:
קוקוס טחון



אופן הכנה:
במיקסר מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה חמאה, סוכר וגרידת לימון.
לאחר מכן מוסיפים חלמונים, תמצית רום/וניל, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קורנפלור וקמח.
אם הבצק יבש מידי מוסיפים קצת מים בהתאם ואם רטוב מידי מוסיפים קורנפלור בהתאם.
עושים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לפחות לשעה!
לאחר שקיררנו את הבצק מחלקים ל2 חלק 2 נשאר בקירור עד שנגמור להכין את החלק הראשון של הבצק.
על גבי נייר אפייה חובה לפזר קורנפלור כדי שלא ידבק, מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ ועם חותכן עושים צורה ומעבירים לתבנית ואופים למשך 10-8 דק' עד שטיפה מזהיב ומצננים את העוגיות.
בנתיים ממלאים שקית זילוף במילוי שאנחנו רוצים.
לוקחים עוגייה ומזלפים כמות נדיבה וסוגרים עם עוגייה וטובלים בקוקוס טחון.
בתאבון!