דרגו את המתכון
תגידו שלום לסלטים משעממים! סלט הכרוב הסיני הזה מפוצץ בטעם, קראנצ'יות וטוב מכל. אפילו האוכלים הבררנים ביותר לא יוכלו לעמוד בפני השילוב הבלתי ניתן לעמוד בפניו של ירקות טריים, רוטב חריף ותוספות פריכות. תתכוננו להתאהב בסלט מחדש!
איך להכין סלט כרוב סיני – המרכיבים:
- 1 כרוב סיני (כ-500 גרם), מגורר
- 2 גזרים, מגוררים
- 1 פלפל אדום, פרוס דק
- 1 מלפפון, פרוס דק
- 4 בצלים קפיציים, פרוסים דק
- 50 גרם שומשום קלוי
- 50 גרם שקדים פרוסים, קלויים
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, השתמשו ברוטב ידידותי לטבעוני או תחליף בויניגרט פשוט עשוי שמן זית, מיץ לימון ומלח.
- ודא שהשקדים ללא גלוטן לאפשרות ללא גלוטן.
איך מכינים סלט כרוב סיני – צעד אחר צעד:
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הכרוב הסיני המגורר, הגזר המגורר, פלפל אדום פרוס, מלפפון פרוס ובצל אביבי פרוס דק.
- מערבבים את הירקות יחד עד לפיזור אחיד.
- בקערה קטנה טורפים יחד את חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים לציפוי.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים את הסלט למשך 30 דקות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- ממש לפני ההגשה, מפזרים מעל הסלט את השומשום הקלוי והשקדים הקצוצים לקראנץ' נוסף.