תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לאוזני המן
מצרכים:
2.5 כוסות קמח לבן מנופה
חצי כוס סוכר
גביע שמנת (200 מ"ל)
1/2 חבילה חמאה בטמפרטורת החדר (100 גרם)
חצי כפית מלח
ממרח נוטלה למילוי או חלבה מרוסקת
אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את השמנת והחמאה ומערבבים למשך 3-4 דקות.
2. מחליפים למערבל גיטרה במיקסר ומוסיפים בהדרגה את הקמח עם המלח ונותנים להתערבב עד שמתקבל בצק אחיד.
3. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ויוצרים ממנו כדור ועוטפים בניילון נצמד ושמים לקירור למשך חצי שעה.
4. לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים ל-4 כדורים.
5. על משטח העבודה מפזרים סוכר ומרדדים את הבצק מ-2 הצדדים על הסוכר לעלה כמה שיותר דק.
6. עם מכסה הנוטלה,קורצים עיגולים.
7. שמים במרכז העיגולים את ממרח הנוטלה או את החלבה וסוגרים לצורת אוזן המן.
8. מסדרים את האוזני המן בתבנית עם נייר אפיה ומפזרים מעל סוכר.
9.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 למשך 13-14 דקות עד אשר מזהיבים.
סרטון שמדגים את כל שלבי ההכנה של האוזני המן: