תפריט סגור

אסאדו בתנור מתכון מנצח

אסאדו בתנור מתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לאסאדו בתנור.

מצרכים הכנת אסאדו בתנור:
נתח אסאדו טרי כמה שפחות שומן
למשרה:
כף מלח
כף סוכר
כף סויה
כף פלפל אנגלי
5-6 עלי דפנה
2 ליטר מים

לתבשיל:
5 בצלים מקולפים וחתוך לפרוסות עבות.
2 בטטות קלופות חתוכות לפרוסות עבות
פלפל שחור גרוס
מלח גס
כף שמן זית
סילאן
3 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות עבות
1 גזר מקולף וחתוך לפרוסות עבות


אופן הכנת האסאדו:

1. בסיר רחב ושטוח שמים את כל חומרי המשרה ומערבבים.
2. חוצים את נתח האסאדו ל-2 ומכניסים למשרה שהכנו,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 ימים.
3. לאחר 3 ימים,מוציאים את נתח האסאדו מהסיר ושוטפים וחותכים למנות בין העצמות של האסאדו כפי שמוצג בסרטון.
4. מסדרים בתחתית סיר עבה את פרוסות תפוחי האדמה,שופכים מעל את השמן זית ומערבבים מעט.
5. מסדרים מעל תפוחי האדמה בצל אחד ומעל מסדרים את נתחי האסאדו.
6. מסדרים מעל הבשר את הבטטות,גזר ומעל מסיימים בשכבה של 4 בצלים שנותרו ומפזרים מעל מעט שמן זית.
7. מפזרים מעל התבשיל את המלח גס והפלפל השחור גרוס ואת הסילאן.
8. מכבים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה.
9. לאחר חצי שעה מורידים ל-140 מעלות למשך כשעתיים וחצי.
10. מוציאים ומגישים.

סרטון עם כל שלבי הכנת המתכון לאסאדו בתנור:

Posted in בשר

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!