ארוחת קורנפלקס קצת אחרת – שלמות
יש לי מתכון שיגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד – תענוג קראנץ' קורנפלקס. דמיינו תערובת מושלמת של פריכות, עם שמץ של מתיקות. המתכון הזה הוא מחליף משחק לארוחת בוקר או אפילו כחטיף. בואו נצלול אל המקורות ואז ישר אל המטבח!
קורנפלקס, אותם פתיתים זהובים פריכים שכולנו אוהבים, הומצא בטעות על ידי ד"ר ג'ון הארווי קלוג בסוף המאה ה-19. הוא השאיר קצת חיטה מבושלת בחוץ, ובכן, השאר היסטוריה! היום, אנחנו לוקחים את הקורנפלקס לרמה חדשה לגמרי עם מתכון פשוט, טעים ובטח יהפוך לחביב המשפחה.
רכיבים:
- 4 כוסות קורנפלקס
- 1/2 כוס חמאה מומסת
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- אופציונלי: 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך או שקדים עובדים נהדר)
אפשרויות חלופיות:
לחברים הכשרים שלנו, דאגו לקורנפלקס כשר. אתם יכולים גם להחליף את החמאה בחלופה לא חלבית במידת הצורך. קורנפלקס ללא גלוטן עובד היטב עבור אלה עם רגישות לגלוטן. היו יצירתיים עם האגוזים – בחרו את המועדפים שלכם או דלגו עליהם לגמרי לגרסה נטולת אגוזים.
יתרונות תזונתיים:
- קורנפלקס מספק מקור טוב לפחמימות, סיבים וויטמינים חיוניים.
- המתכון הזה מוסיף שומנים בריאים מאגוזים, והדבש נותן מתיקות טבעית מבלי להעמיס על סוכרים מזוקקים.
- זהו פינוק מאוזן שניתן ליהנות ממנו ללא רגשות אשם.
כמות: מתכון זה מכיל כ-6 מנות, מושלם לארוחת בוקר משפחתית או חטיף לחלוק.
זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-10 דקות, וזמן האפייה הוא כ-20 דקות.
רמת קושי: קל. זה מושלם למתחילים ולאותם ימים עמוסים שבהם אתה צריך מתכון מהיר וטעים.
טיפים לשלמות:
- ודאו שהקורנפלקס שלכם טרי כדי למקסם את גורם הקראנץ' הזה.
- מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הדבש, הסוכר, הוניל והמלח לפני שיוצקים על הקורנפלקס. זה מבטיח ציפוי אחיד.
- מפזרים את התערובת בצורה אחידה על תבנית עם נייר אפייה לפריכות אחידה.
- שימו עין עליהם בתנור. אף אחד לא רוצה קורנפלקס שרוף.
הנה לכם – קראנץ' קורנפלקס שלא רק קל להכין אלא גם חביב הקהל. תהנו מהטוב הפריך!