בורקס בשר מהסרטים מתכון ממכר של לירון והראל אחרק
מצרכים:
550 גרם מים
1 ק"ג קמח לבן נפלאות
1 שקית אבקת אפיה
30 גרם סוכר
15 גרם מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
פנקייקס היסטריים מתכון קל במיוחד
עוגיות רייבה מרוקאיות של דינה ב-5 דקות
פאי פקאן משגע מתכון נדיר
בורקס בשר – חן במטבח
סרטון שמדגים את ההכנה של הבורקס בשר:
אופן הכנה:
בקערת הלישה לפי הסדר לשים את המים, קמח מסונן, אבקת אפיה, מלח, סוכר.
ללוש על מהירות נמוכה עד לאיחוד
להגביר למהירות בינונית למשך כעוד 5 דקות
להוציא למשטח העבודה ולהמשיך ללוש עד לאלסטיות מירבית עוד כ 5 דקות.
ליצור כדור, להניח בקערה ולתת לנוח כחצי שעה.
להוציא את הבצק שוב למשטח העבודה וללוש שוב כ-5 דקות נוספות עד לאלסטיות מירבית.
ליצור שוב כדור ולתת לנוח בקערה עוד כחצי שעה.
לאחר מנוחה שניה לחלק על משטח העבודה את הבצק ל-10 חלקים וליצור כדורים, להניח אותם בתוך תבנית עם שמן ולחכות עוד כחצי שעה עד שעה.
ניתן למלא במה שרוצים
אני בחרתי בבשר טחון כמו שאוהבים אצלינו 😁
למילוי פשוט וטעים:
1 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוץ לקוביות
1 ראש שום קצוץ
בהרט לפי הטעם
מלח פלפל
צרור פטרוזליה קצוצה
שמן זית
אופן הכנה:
לטגן במחבת את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ מערבבים ומוסיפים לקערה
לטגן את הבשר טחון באותה המחבת עד שמצטמצמים כל הנוזלים, מטבלים, מוסיפים לקערה עם הבצל מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים טוב, מתכנים טעמים אם יש צורך
ומצננים.
מכינים את הבורקסים כמו בוידיאו למעלה
מסדרים בתבנית ואופים בחום גבוה של 220 מעלות למשך כ-20 דקות או עד להזהבה.