תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לבורקס טורקי לעצלנים.
מצרכים להכנת בורקס טורקי:
תערובת גבינות שיש במקרר(תומס השתמש בצפתית,גבינה צהובה מגורדת,מסקרפונה)
2 כפות של פירורי לחם
בצל ירוק או תרד או עלי מנגולד
1 חלבון
1 חלמון מדולל במעט מים להברשה
עלי מלוואח
שמן זית
נייר אפיה
אופן הכנה:
1. מערבבים את חומרי המילוי (תערובת הגבינות,פירורי לחם,בצלק ירוק והחלבון עד שמתקבלת תערובת אחידה).
2. מורחים את נייר האפיה בשמן זית במרכז נייר האפיה,שמים מעל את עלי המלוואח ומעל המלוואח מפזרים שמן זית ומעל שמים נייר אפיה נוסף ומרדדים את על המלוואח לעלה דק כפי שמוצג בסרטון ואז מסירים את נייר אפיה העליון .
3. שמים בנדיבות מתערובת הגבינות שהכנו בתחתית על המלוואח שרידדנו (מודגם בסרטון) ומגלגלים למעין נקניק ומותחים מעט ומגלגלים למעין שבלול כאשר את הסוף שמים בתחתית ומועכים מעט ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
4. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי המלוואח ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה במרווחים.
5. מחממים תנור ל-180-190 מעלות.
6. מברישים את הבורקסים עם החלמון המדולל, מפזרים מעל שומשום ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות ,שמים את התבנית בתחתית התנור ואופים עד להזהבה (בערך 20-25 דקות).
7. מוציאים מהתנור ומגישים,ניתן להגיש בליווי של פרוסות עגבניה,ביצה קשה,זיתים שחורים וכפית של אריסה.
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של הבורקס טורקי: