ביסקוטי מתכון שתמיד מצליח
מדי רואקי משתפת אותנו במתכון שתמיד מצליח.
מצרכים:
3 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין לבן או רגיל מנופה
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/3 כפית מלח
4 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 סוכר וניל
2 פקקים ויסקי או קוניאק
1/2 כוס שקדים לא קלויים או קלויים 10 דקות בתנור
כוס אגוזי מלך לא קלויים או קלויים 10 דקות בתנור
1/2 כוס קשיו לא קלויים או קלויים 10 דקות בתנור
1/2 כוס אגוזי לוז לא קלויים או קלויים 10 דקות בתנור
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגיות ביסקוטי מתכון מדהים
עוגיות ביסקוטי מושלמות – תומר תומס
עוגיות ביסקוטי קפה מושלמות של ג'ורג'יה ספיציקינו
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח , אפיה, סודה לשתיה ומלח.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר , סוכר וניל, וויסקי.
4. מאחדים את התערובת על הבלילה ומוסיפים אגוזים. מערבבים היטב יוצא בצק רך מאוד ודביק.
5. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מכינים קערה קטנה עם מים לטבילת הידיים.
6. מחלקים לארבעה חלקים( אם רוצים עוגיות גדולות יותר מחלקים לשלושה חלקים). הבצק דביק מאוד ולכן מרטיבים את הידיים לוקחים את חתיכת הבצק יוצרים כיכר לא יוצא סימטרי ( הבצק רך , עובדים מהר). מניחים בתבנית.
7. כך עושים עם יתר הבצק,מניחים במרחק אחד מהשני.
8. אופים בתנור רק עד שמתקשה מבחוץ אבל בפנים עדיין רך כ-12 דקות עד רבע שעה בערך.
9. מוציאים מהתנור מצננים על רשת.
10. בעזרת סכין לחם משוננת או סכין גדולה חדה פורסים בעובי הרצוי כחצי ס"מ ואפילו פחות( אני פורסת הכי דק שאפשר). צריך לפרוס אותן בעובי אחיד.
11. פורסים את העוגיות על תבניות מרופדות בניירות אפיה ואופים ב170 מעלות רק עד לייבוש. זהירות הן נשרפות מהר.
12. שומרים על סדר החיתוך ואז ניתן לארוז חזרה לכיכר בתוך שקית צלופן אם רוצים להעניק למישהו פינוק מתוק ואסטתי.
13. את יתר הכיכרות הפרוסים מאחסנים בכלי אטום. בתאבון ובהצלחה