בסבוסה מתכון שתעופו עליו
בסבוסה מתכון מושלם של סיון מלול.
מצרכים:
לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
כוס שמן
1 כוס קוקוס
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס קמח
1 כוס סולת
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
½ כוס אגוזים
½ כוס צימוקים
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
½ לימון (סחוט)
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף.
מתכונים נוספים:
עוגת בסבוסה אמיתית
עוגת סולת בסבוסה טורקית מתכון כולל סרטון
עוגת סולת בסבוסה מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף של עוגת בסבוסה אוורירית:
אופן הכנה:
לעוגה:
1. נערבב את כל מרכיבי העוגה לפי הסדר עם מטרפה ידנית.
2. לשמן תבנית מלבנית חג פעמית אלומיניום סטנדרט הרגילה בספריי שמן מעט ובדפנות.
3. לשפוך את העיסה ולאפות על חום 180 מעלות 40 דקות.
לסירופ:
1. לבשל את הסוכר מים והלימון מתחילת האפייה של העוגה ועד סופה על אש נמוכה.
2. כשהעוגה יוצאת נכבה את הסירופ ניתן לעוגה להתקרר.
3. לחצות חריצים לחתוך לריבועים את העוגה ולשפוך עם כף כל הסירופ שורה שורה.
קצת על עוגת בסבוסה:
עוגת בסבוסה, הידועה גם בשם חריסה, היא קינוח מזרח תיכוני מסורתי העשוי מקמח סולת, סוכר, חמאה ויוגורט. העוגה הלחה והצפופה הזו מתובלת במי ורדים או במי פריחת התפוז, המעניקים לה ארומה וטעם ייחודיים.
הכנת עוגת בסבוסה פשוטה יחסית. ראשית מערבבים את קמח הסולת עם סוכר, אבקת אפייה וחמאה מומסת. לאחר מכן מוסיפים יוגורט ומים לתערובת עד שנוצרת בלילה סמיכה. את הבלילה יוצקים לתבנית אפייה ואופים עד להזהבה.
לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ומשאירים להתקרר כמה דקות. לאחר מכן, הוא נחתך לצורות יהלומים ומטפטף בסירופ מתוק העשוי מסוכר, מים ומיץ לימון. הסירופ נספג בעוגה והופך אותה לחה ומתוקה.
עוגת בסבוסה היא קינוח פופולרי במזרח התיכון והיא מוגשת לרוב באירועים מיוחדים, כמו חתונות וחגיגות דתיות. זה נפוץ גם במאפיות ובבתי קפה ברחבי האזור. המרקם והטעם של העוגה הופכים אותה לקינוח מושלם ליהנות ממנו עם כוס תה או קפה.
לסיכום, עוגת בסבוסה היא קינוח מזרח תיכוני טעים ומסורתי שנהנו ממנו במשך דורות. הטעם והמרקם הייחודיים שלו הופכים אותו לתוספת מושלמת לכל שולחן קינוחים או לפינוק מתוק ליהנות ממנו בפני עצמו.