בצק פיצה מהיר ללא התפחה ב-10 דקות
עידית מרום משתפת אותנו במתכון מושלם של בצק פיצה מהיר ללא התפחה.
מצרכים:
⅓1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס מלאה קמח קינואה
½1 כפית אבקת אפייה
כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 גביע יוגורט טבעי לפחות 3% שומן (300 גרם, לא ממותק (אפשר גם יוגורט של סויה בטעם טבעי))
גבינת מוצרלה טבעית (לגרסה טבעונית ולרגישים לחלב אפשר לפזר גבינת קשיו)
שומשום מלא
רוטב עגבניות טבעי מעורבב עם אבקת שום ובזיליקום יבש
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
פיצה ביתית ב-10 דקות – בצק ללא התפחה
פיצה ללא התפחה מושלמת ב-15 דקות
פיצה מתכון מעלף של פיצרייה
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נלוש היטב בידיים את כל רכיבי הבצק, אם דביק מדי, נוסיף עוד קמח קינואה, עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
2. נפתח את הבצק ביד על תבנית מרופדת בנייר אפייה
3. נגלגל את השוליים של הבצק, נבריש בשמן זית ונפזר שומשום מלא
4. נמרח על בסיס הפיצה רוטב עגבניות בנדיבות ונפזר כל תוספת שאוהבים
5. נכניס לתנור שחומם על 180 מעלות לאפייה של כ-20-22 דקות
מומלץ להשתמש בתבנית ייעודית מחוררת, כך התחתית יוצאת והפיצה נאפית היטב
לגרסה טבעונית ולרגישים לחלב אפשר לפזר גבינת קשיו