דונאטס מטריפים מתכון קל של חופית אלמקייס
מצרכים:
680 גר' קמח פוקאצה של סוגת
100 גר סוכר
40 גר שמרים טריים/14 גר שמרים יבשים
2 ביצים
350 מי"ל חלב חמים
כפית תמצית וניל
כפית מלח
70 גר חמאה רכה
לציפוי
100 גר שוקולד מריר
120 מיל שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות לקישוט
לאייסינג
300 גר אבקת סוכר
150 מיל חלב
30 גר חמאה מומסת
צבע מאכל ג'ל אדום/כחול
תמצית וניל
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
מאפה פילו במילוי גבינות מתכון מושחת
סלט חצילים מרוקאי מעלף לשבת
עוגת תפוחים נדירה ב-5 דקות
דונאטס חן במטבח:
אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את החלב,שמרים, וסוכר.
2. מערבבים היטב ומוסיפים את הביצים ותמצית וניל ומערבבים.ולאחר מכן המלח.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי לישה.
4. לשים בערך בין 7-8 דקות.
5. אם הבצק מעט דביק להוסיף מעט קמח. .
6. להתפיח את הבצק בקערה עם ניילון נצמד עד להכפלת הנפח..
7. מוציאים אויר מהבצק שמים על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק בעובי 2.5 ס"מ וקורצים עיגולים עם חור. מניחים אותם על ריבועי נייר אפייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מכניסים את הדונאטס עם הנייר לטיגון ומוציאים ישר.כשהדונאטס שחום מטגנים מהצד השני. חשוב שהטמפ'של השמן לא תעלה על 160.
8. מכינים גנאש ומצפים מפזרים סוכריות.
9. להכנת האייסינג : מערבבים את האבקת סוכר החמאה המומסת והחלב לתערובת אחידה מוסיפים טיפה של צבע מאכל ותמצית טעם וטובלים את הדונאטס. אם הוא מתקשה אפשר לחמם מעט במיקרו והוא יימס שוב בחזרה.