חיפוש

חגיגה של אטריות אורז!

אטריות אורז

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

 

ברוכים הבאים להרפתקה קולינרית שתיקח את בלוטות הטעם שלכם למסע ברחובות דרום מזרח אסיה! לאטריות האורז, גיבור המנה שלנו, יש היסטוריה עשירה המושרשת עמוק במטבח האסייתי. 

נודלס אלה, שמקורם בסין, הפיצו את השפעתם הטעימה למדינות כמו תאילנד, וייטנאם ומעבר לה. עכשיו, בואו נצלול ליצירת יצירת מופת מפנקת של אטריות אורז שבטח תרשים את בודקי הטעם שלכם.

 

רשימת רכיבים:

 250 גרם אטריות אורז

 200 גרם חלבון לבחירתך (טופו, עוף, שרימפס או שילוב)

 1 כוס ברוקולי, קצוץ

 גזר אחד, קצוץ ז'וליאן

 1 פלפל חריף, פרוס

 2 שיני שום, קצוצות

 1 ג'ינג'ר בגודל אגודל, מגורר

 3 בצלים ירוקים, פרוסים

 1/4 כוס רוטב סויה

 2 כפות רוטב צדפות

 1 כף שמן שומשום

 2 כפות שמן צמחי

 1 כף חומץ אורז

 1 כפית סוכר

 שומשום וכוסברה לקישוט

 

שלבי הכנה:

  1. עבודת הכנה: משרים אטריות אורז במים חמימים עד לגמישות. מסננים ומניחים בצד. הכינו חלבון וירקות לפי ההוראות.
  2. קסם מוקפץ: מחממים שמן צמחי בווק או במחבת גדולה. מטגנים חלבון עד להשחמה. מוציאים מהמחבת.
  3. ברכת ירקות: באותה מחבת מקפיצים שום, ג'ינג'ר וירקות עד שהם חיים ורכים מעט.
  4. נודל נירוונה: הוסיפו לירקות אטריות אורז מושרות. יוצקים פנימה רוטב סויה, רוטב צדפות, שמן שומשום, חומץ אורז, ומפזרים סוכר. להקפיץ הכל ביחד.
  5. איחוד חלבונים: הכנס מחדש את החלבון שלך למסיבה. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהכל מצופה היטב ומחומם היטב.
  6. מגישים ומקשטים: מצלחים אותו! מפזרים בצל ירוק, שומשום וכוסברה לקורט נוסף של טעם ורעננות.

 

יתרונות בתזונה:

  •  ארוז בפחמימות מורכבות מאטריות אורז לאנרגיה מתמשכת
  •  חיזוק חלבון ממקור החלבון שבחרת
  •  ויטמינים A וC מירקות צבעוניים
  •  שומנים בריאים משמן שומשום
  •  מינימום תוספת סוכר לפינוק נטול רגשות אשם

כמות: 

המתכון הזה מתאים ל-4 מנות.

זמן הכנה

ההכנה נמשכת כ-20 דקות, ושעוני הבישול כ-15 דקות. מהר, נכון?

רמת קושי: 

אנחנו מתמקדים עם "קל". 

חלופה אלטרנטיבית:

  •  גרסה כשרה? החליפו רוטב צדפות בחלופה כשרה או רוטב סויה נוסף.
  •  ללא גלוטן? בחר תמרי במקום רוטב סויה.
  •  חובב תבלינים? מפזרים פתיתי צ'ילי או סרירצ'ה לבעיטה לוהטת.

טיפים למקצוענים:

  •  אל תשרו יתר על המידה את אטריות האורז; הם יהיו עיסתיים. כוונו לגמיש, לא דק!
  •  שמרו את הווק/מחבת סופר חם עבור הרעש המוקפץ המענג הזה.
  •  בצעו ניסוי עם חלבונים וירקות שונים  הפכו את זה למתכון שלכם!

 

הנה לכם, יצירת מופת של אטריות אורז קלה, תכליתית, ואוה כל כך טעימה. עכשיו, לבשו את הסינר והתכוננו להרשים את בלוטות הטעם שלכם ואת האורחים הרעבים שלכם!

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות