לחם בית לשבת המתכון הכי מוצלח
אחד המרכיבים החשובים ביותר של שולחן השבת הוא הלחם. לחם הוא סמל לברכה, לשפע ולחיים. הוא גם סמל לקשר שלנו עם העבר, עם מסורת אבותינו.
אין כמו לחם בית טרי לשבת. לחם שנאפה באהבה ובתשומת לב, לחם רך ואוורירי, עם טעם עשיר ומתקתק.
המתכון ללחם בית לשבת הוא מתכון פשוט יחסית, אך דורש קצת זמן ומאמץ. אך התוצאה היא בהחלט שווה את זה.
זהו ללא ספק המתכון הכי מוצלח ללחם בית.
ישנם מתכונים רבים ללחם בית לשבת. חלקם מתבססים על שמרים, חלקם על מחמצת וחלקם על שילוב של השניים.
המתכון הכי מוצלח ללחם בית לשבת הוא מתכון שמשתמש בשמרים. שמרים הם פטריות קטנות שמתפתחו במים חמים ומתפתחים היטב בשילוב סוכר. התהליך של התסיסה של השמרים גורם להתפחה של הבצק, מה שהופך אותו רך ואוורירי.
טיפים
חשוב להשתמש במים חמימים, אך לא חמים מדי, כדי שהשמרים יתחילו לתסוס.
אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח.
אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים.
חשוב לתת לבצק תפיחה מספקת, כדי שיהיה רך ואוורירי.
הנאה מובטחת!
לחם בית טרי לשבת הוא תענוג אמיתי, והוא יבטיח לכם שבת טעימה במיוחד.
זהו מתכון בסיסי ללחם בית, מבחינת עיצוב תוכלו לעצב את הבצק לפי רצונכם,תוכל ליצור ממנו חלה עם 3-6 צמות,תוכלו ליצור ממנו חלה עגולה או אפילו לחמניות לשבת.
המתכון הוא של הגר דהן.
מצרכים:
1 קג קמח
50 גרם שמרים
חצי כוס חד פעמי שמן כוס של שתיה חמה
2 כוסות מים פושרים
3 כפות סוכר
1 ביצה
1 כף מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לחם ביתי מתכון מיוחד
חלה לשבת מתכון נדיר שתמיד מצליח
המתכון הכי קל לחלה מושלמת לשבת
לחם בית – מתכון סמדי בומבה
אופן הכנה:
1. ללוש היטב (8 דקות במיקסר על מהירות 1 או 15 דקות של לישה ידנית עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע)
2. מכסים ונותנים לבצק תפיחה של שעה
3. יוצרים את הצורה שאתם רוצים.
4. להתפיח שוב פעם על התבנית בערך עוד חצי שעה.
5. ביצה עם נגיעה של מים ונגיעה של סוכר לטרוף היטב נימרח על הבצק בעזרת מברשת נפזר שומשום ולתנור על חום 190 מעלות עד להזהבה.