חיפוש

לינגוויני עם רוטב עגבניות ובזיליקום טעים

לינגוויני עם רוטב עגבניות ובזיליקום

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

לינגוויני, הפסטה האלגנטית והמשיית מאיטליה, תופסת את מרכז הבמה במתכון מעורר הפה הזה. מנת הלינגוויני הזו, שמקורה בארצות השמש של הים התיכון, היא חגיגה של טעמים שרוקדים על בלוטות הטעם שלכם. השילוב של לינגוויני מבושל בצורה מושלמת ורוטב עגבניות ובזיליקום תוסס הוא שידוך שנעשה בגן עדן קולינרי.

רשימת רכיבים:

 400 גרם לינגוויני

 500 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

 4 שיני שום, קצוצות

 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

 1 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים לפי הטעם)

 1 צרור בזיליקום טרי, קצוץ

 מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 גבינת פרמזן מגורדת לקישוט

שלבי הכנה:

  1. להרתיח לינגוויני:
  •      מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה מתגלגלת.
  •      מבשלים לינגוויני לפי הוראות האריזה עד אל דנטה.
  •      מסננים ומניחים בצד.
  1. מכינים את הרוטב:
  •      במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית.
  •      מוסיפים שום טחון ופתיתי פלפל אדום, מטגנים עד ריחני.
  •      זורקים פנימה קוביות עגבניות, מתבלים במלח ופלפל. מבשלים 15 דקות עד שהעגבניות מתפרקות והרוטב מסמיך.
  •      מערבבים פנימה בזיליקום קצוץ רגע לפני שמכבים את האש.
  1. שלב פסטה ורוטב:
  •      זורקים את הלינגוויני המבושל למחבת עם רוטב העגבניות בזיליקום.
  •      מערבבים היטב עד שהפסטה מצופה היטב.
  1. הגשה:
  •      מצלחים את הלינגוויני והרוטב.
  •      מקשטים בתוספת בזיליקום ובפזר נדיב של גבינת פרמזן.

יתרונות תזונתיים:

לינגוויני מספק מקור טוב לפחמימות, בעוד שעגבניות מביאות ויטמינים A וC. שמן זית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים בריאים, ובזיליקום תורם נוגדי חמצון. המנה הזו היא שילוב בריא של חומרים מזינים, מה שהופך אותה לפינוק נטול רגשות אשם.

כמות:

המתכון הזה משרת 4 נשמות רעבות, אבל ניתן בקלות להגדיל או להקטין אותו כדי להתאים לצרכים שלכם.

זְמַן:

ההכנה אורכת כ-30 דקות מתחילתו ועד סופו, מה שהופך אותה לאפשרות מושלמת לארוחת ערב.

קושי:

בסקאלה של קל בינוני קשה, המתכון הזה נוטה לצד הקל. 

חלופות:

לאוכלי כשרות יש להקפיד על שימוש במוצרים בעלי תעודת כשרות. החליפו את הפרמזן בחלופה כשרה או השמיטו לחלוטין. לינגוויני ללא גלוטן יכול לשמש לבעלי רגישות לגלוטן.

טיפים:

  •  שפרו את הטעם על ידי הוספת שפריץ של חומץ בלסמי לרוטב.
  •  התנסו עם זני עגבניות שונים לטוויסט ייחודי.
  •  אל תבשלו יתר על המידה את הלינגוויני; כוונו למרקם אל דנטה מושלם.
  •  לטפטף מעט שמן זית נוסף לפני ההגשה לתוספת עושר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות