מוקפץ מתכון מנצח וקל עם פרגיות
מצרכים למוקפץ מתכון מנצח:
2 גבעולים של בצל ירוק
1 בצל
6 פטריות
1 גזר
2 גמבה
2 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
ראש של ברוקולי
4 חתיכות סטייק פרגית
פלפל שחור גרוס
אפונה ירוקה
2 כוסות של שאריות אורז מבושל או שאפשר לבשל במיוחד למתכון אורז
אטריות אורז רחבות
רוטב אסייאתי חריף למוקפץ של חברת אוסם או כל חברה אחרת.
רוטב קארי ירוק תאילנדי של חברת אוסם או כל חברה אחרת
אופן הכנה:
1. מחממים את הווק.
2. שמים 2-3 כפות שמן זית בתוך הווק וצורבים בווק את הפרגיות.
3. לאחר שסגרנו את הפרגיות משני הצדדים,מוציאים 2 חתיכות ושמים בצד על מנת להשתמש במתכון השני.
4. מוסיפים לווק עם הפרגיות 2 כפות מהרוטב אסייאתי החריף ומערבבים.
5. מוסיפים לווק חצי כפית פלפל שחור גרוס( לא חובה) ברגע שהרוטב נספג בפרגיות ונוצר תהליך של קרמול, מוציאים את הפרגיות מהווק.
6. מרתיחים מים חמים,שמים בקערה חצי חבילה של איטריות האורז(3 יחידות).
7. מכסים את איטריות האורז במים רותחים ושמים בצד.
8. מתחילים בחיתוך גס של כל הירקות.
9. מחממים את הווק שוב,מוסיפים לווק את הבצל ירוק,ברוקולי והגזר והבצל הסגול ומקפיצים בשמן זית.
10. מוסיפים לסיר את הגמבות ב-3 צבעים, פטריות, מערבבים ומקפיצים בערך 5 דקות.
11. מוציאים מהווק חצי מכמות הירקות לטובת המתכון השני.
12. מוסיפים 2 כפות רוטב אסייאתי חריף לירקות בווק ומערבים 3-4 דקות.
13. מסננים את איטריות האורז מהמים.
14. פורסים את הפרגיות לרצועות ומעבירים לווק ומערבבים ומוסיפים מעט פלפל שחור גרוס ( לא חובה).
15. מוסיפים את איטריות האורז לווק ומערבבים. כמה דקות.
16. אחרי שהאיטריות אורז ספגו את הטעמים, מוציאים ומגישים.
מתכון שני – אורז מוקפץ בקארי ירוק:
1.מחממים את הווק על הגז,מוסיפים מעט שמן זית.
2. מוסיפים את הפרגיות שעשינו להם סגירה במתכון הקודם לווק.
3. מוסיף 2 כפות רוטב קארי לווק ומערבב.
4. מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס(לא חובה).
5. ברגע שהפרגיות ספגו את הרוטב מוציאים מהווק.
6. שמים בווק את האפונה,מקפיצים מעט ומוסיפים אל הווק את הירוקת ששמרנו ממתכון קודם ומערבבים.
7. מוסיפים לווק 3 כפות רוטב קארי ומערבבים.
8. חותכים את הפרגיות לרצועות ומוסיפים לווק ומערבבים.
9. מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים עד שהאורז סופג טעמים ומוציאים ומגישים.