מטבוחה נדירה לארוחת שבת
מתכון קל ומושלם למטבוחה נדירה לארוחת שבת של הילה לוי אלון
מצרכים:
2 קילו גרם עגבניות
3 פלפלים חריפים
1 פלפל מתוק
4 שיני שום
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½1 כף פפריקה מרוקאית
¾ כוס שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
גמבוחה – מטבוחה גמבות של תומר תומס
מטבוחה חצילים הכי מושלמת
מטבוחה מרוקאית אמיתית אסלית
מתכון נוסף של מטבוחה של נטלי דאנה:
אופן הכנה:
1. משרים עגבניות במים חמים
2. מוציאים את העגבניות מהמים מקלפים וחותכים לקוביות ומכניסים לסיר
3. מוסיפים את השום ( 3 שיני שום כתושות ושן שום אחת חתוכה לקוביות )
4. מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים ( כמעט שעה)
5. מטגנים את הפלפלים שמים בשקית ומקררים
6. לאחר מכן מקלפים אותם וחותכים לריבועים
7. אחרי שהעגבניות מתבשלות שעה מוסיפים את הפלפלים, מלח, פפריקה מרוקאית ואת השמן
8. מערבבים ומבשלים עוד 20 דקות . בתיאבון!