מילפיי אישי במילוי מושלם
מרי קוגן משתפת אותנו במתכו למילפיי אישי במילוי מושלם
מצרכים:
חבילת בצק עלים חמאה מתוק (השתמשתי במעדנות, מופשר מראש לילה במקרר)
½ כוס אבקת סוכר
מרכיבים למילוי קרם וניל :
300 מ״ל שמנת להקצפה (צמחית או מתוקה)
חבילת גבינת קרם פרש (250 גרם)
1 חבילת פודינג גרגרי וניל (80 גרם, של מאסטר שף)
מצרכים לקישוט :
½ צנצנת ממרח לוטוס (200 גרם, רגיל או קרנצ׳י.)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת קרם שניט (מילפיי) עם קרם פטיסייר מושלם
טארט תותים וקרם פטיסייר מושלם
טארט קרם פטיסייר עם פירות יער כולל סרטון – נעה עינת
מתכון נוסף למילפיי:
אופן הכנה:
להכנת המילפיי –
1. לחמם תנור מראש ל190 מעלות ..
2. לאחר שהפשרנו במקרר לילה שלם את הבצק ( לא לדלג על שלב ההפשרה ) .
3. מניחים את הבצק על נייר אפיה ומרדדים קלות עם מערוך..
4. לאחר מכן , מעבירים בזהירות את הנייר אפיה עם הבצק לתבנית אפיה ..
5. חותכים באמצעות גלגלת את הקצוות..
6. קורצים עם הקורצן עיגולים בבצק , במידה והבצק נמתח מעט זה אומר שהוא התחמם רצוי להעביר כמה דקות למקפיא כדי להקל על קריצת העיגולים.לאחר שקרצנו נפטרים מעודפי הבצק מסביב , מניחים נייר אפיה נוסף מעל ותבנית קטנה או משטח ברזל מעל התבנית שישמש משקולת על הבצק וזאת כדי שלא יתנפח יותר מידיי באפיה .
7. לאחר שאפינו יחד עם המשקולת 12 דקות . .
8. מורידים חום תנור ל180 מעלות מסירים את התבנית ואופים 7 דקות נוספות . לאחר מכן מפזרים באמצעות מסננת אבקת סוכר באופן שווה מעל העיגולים מכניסים לתנור ל3 דקות נוספות להתקרמלות..
9. מוציאים ומניחים בצד..
הכנת הקרם:
1. בקערת מיקסר לערבב קלות ( לא להקציף ) שמנת להקצפה עם הקרם פרש עד שהוא נטמע בשמנת . לאחר מכן נוסיף את הפודינג וניל ונקציף עד לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה . נעביר לקערת פלסטיק נכסה בניילון נצמד . ונעביר למקרר לשעה להתייצבות .
2. נעביר לשקית זילוף עם צנטר עגול ( לא מחייב )או לחלופין לגזור בקצוות למקרה שאין צנטר ..
הכנת הקישוט :
1. להמיס את הממרח לוטוס לשפוך לתבנית , להקפיא ארבע שעות( את הקישוט מכינים מראש).
הרכבה:
1. להניח עיגול עלים – לזלף קרם , להניח עיגול נוסף ועוד זילוף קרם, עיגול נוסף מעל קישוט .