מלבי מתכון של תומר תומס
מצרכים:
כפית מי ורדים
2 שמנת מתוקה 38%
2 סוכר וניל
1 ליטר חלב
סוכר
מים
כפית מיץ לימון טרי
קוקוס
שקדים או אגוזים או פיסטוקים לקישוט
כוס חד פעמית גדושה של קורנפלור
צבע מאכל אדום נוזלי או אבקה.
.
הוראות הכנה:
1. שמים את החלב בסיר ומוסיפים שקית אחת של סוכר וניל,3/4 כוס סוכר,מרתיחים על אש בינונית ומערבבים כל הזמן.
2. מתחילים בהכנת הסירופ: שמים בסיר,2 כוסות סוכר,כוס מים,כפית של מיץ לימון טרי וצבע מאכל אדום נוזלי או אבקה, מרתיחים ומערבבים כל הזמן עד שזה מצטמצם לסירופ, מוסיפים לסירופ מי ורדים.
3. מוסיפים לסיר עם החלב,2 מיכלים של שמנת מתוקה ומביאים את הסיר כמעט לרתיחה לערבב כל הזמן.
4. מבשלים את הסירופ עד שהסוכר הצטמצם ואז נותנים לו 5 דקות לבעבע ואז מסירים מהאש ונותנים להתקרר.
5. ברגע שהחלב מבעבע מסביב, שמים בקערה כוס גדושה של קורנפלור,מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב עם מטרפה עד שאין גושים.
6. שופכים בהדרגה את הקורנפלור המדולל לתוך תערובת החלב והשמנת,תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה,זה השלב להוריד את המלבי מהאש לערבב .
7. לצקת את המלבי מיידית לתוך כלי הגשה מתאים, משאירים בצד להתקרר כ-20 דקות.
8. לאחר 20 דקות, מכסים ומכניסית את המלבי למקרר.
9. להגשה מפזרים מעל את הסירופ האדום ומעל מפזרים את הקישוט הרצוי(שקדים טחונים,אגוזים טחונים,פיסטוק)
לגרסת פרווה, מחליפים את החלב במים ואת השמנת מחליפים בקרם קוקוס